Tornádó Szombathelyen!

Az idén már olyan sokan fotóztak tornádót Magyarországon, hogy kicsit szégyenkeztem miatta, amiért nekem még nem sikerült. De a szerencse mellém szegődött és a Haladás pálya felett sikerült is lekapnom egy rémisztő, pusztító, brutális, gigantikus és megdöbbentő példányt, amint sunyin osont az esti égen, bárányfelhőket szaggatott cafatra és bizonyára egyéb csúnyaságokat is művelt. Közben a szombathelyiek nem is sejtették, milyen veszedelem fenyegeti őket! Rémisztő!

Persze ha úgy fotóztam volna, hogy épületek, tereptárgyak is legyenek a képen, akkor azonnal kiderülne, hogy nem egy lenyúló tölcsérről van szó, hanem optikai csalódásról, de akkor hol maradna a szenzáció és a rettegés?

2 hozzászólás “Tornádó Szombathelyen!” bejegyzéshez

  1. Optikai csalódás? Úgy értsem, hogy egy hosszúkásan elnyúló ék alakú felhő, ami a tereptárgyak hiánya miatti bizonytalan perspektívából lenyúló tölcsérnek látszik? Ügyes!
    Egyébként ha az lenne aminek beállítani akartad, akkor TUBÁnak hívnák.Ha a tölcsér leér a földig akkor nevezzük tornádónak.

  2. Szia!

    Pontosan az a helyzet, amit először írtál. Ez egy hosszan elnyúló felhő és nem lenyúló tölcsér. Viszont nyugodtan belemagyarázhatnám a tölcsért is, nagyon sokan elhinnék.

    A tubával tisztában vagyok, írtam is róla nyomtatott sajtóban, amikor több helyen megjelent a “tornádó Szombathely felett” c. fénykép, ami pontosan egy tubát mutatott. De vitathatatlan, a tornádó jobban hangzik. 🙂 Innét a bejegyzés elején a cinikus hangnem is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*