Mert hülye azért nem, de környezetszennyező vagyok

Energiatakarékos izzók széles választéka a Media Marktban. Számos érv szól mellettük, amelyekkel a Földünket óvhatjuk, de miért kell ezeket ilyen környezetszennyező műanyag burokba csomagolni?

6 thoughts on “Mert hülye azért nem, de környezetszennyező vagyok”

 1. Nagy hírem van! Nem a Media Markt-ban csomagolják a termékeket! de miért baj, hogy a csomagolás átlátszó??? A másik üzletben biztosan kibontod a papírdobozt, hogy belenézz…Vajon mi lehet benne??? Kis nyúl??? vagy ami a dobozon van feltüntetve??? Számtalan papírdobozos izzót láttam már, aminek a csomagolását megrongálták…mert mindig van olyan faszfej, aki nem hiszi el, hogy az izzós dobozban egy izzó van…Mellesleg a műanyag csomagolás is újrahasznosítható!!! Hallottál már a szelektív hulladékgyűjtésről :-)))))

 2. Potzee,

  Kösz, eddig azt hittem, a Media Markt kasszásai csomagolják az izzókat két vásárló között. 🙂 Azt viszont ugye Te sem hiszed, hogy a vásárlók túlnyomó része hazamegy, elkülöníti a műanyag hulladékot, majd elviszi a… hova is? Hol vesznek be ilyen műanyag csomagolóanyagot?

  Tetszik továbbá a feltételezésed, miszerint ha valami papírdobozban van, akkor én azt kinyitom, felszaggatom. 🙂 Meghagylak ebben a hitedben, én vagyok az, aki turkálókban megszokott módon dobálom az árut, kihúzom a dobozából és visszahányom a polcra. 🙂 Csak azért, hogy berakhassam a blogomba. 🙂

  Azért javaslom elolvasásra az alábbi, általam írt “Vásárlói intelligencia” c. glosszát is, amelyet az ALDI megnyitása örömére vetettem papírra:

  http://tanczos.nyugat.hu/nyugatblog/03.PDF

  Kösz a hozzászólást!

 3. Tisztelt Lesifotós!

  Bocsánatot kérek, ha megbántottalak! Nem állt szándékomban. A f**szfej jelzővel nem Téged tüntettelek ki, hanem egy nagyon gyakori vásárló – fajtát és annak magatartását … Elolvastam a vásárlói intelligenciáról szóló írásodat, nagyon tetszett. Javaslom mindenkinek elolvasásra és megfontolásra!!!

  Üdv
  Potzee

 4. Mellesleg ezek nem izzók, hanem fénycsövek, méghozzá KOMPAKT FÉNYCSÖVEK.

  Kis magyarázat:
  ——————-
  Az izzó(lámpa) olyan fényforrás, amelyben a fényt villamos árammal hevített izzószál bocsátja ki. Működésének fizikai alapelvei a hőmérsékleti sugárzás és a villamos áram hőhatása, innen ered a neve. Ezzel szemben a kompakt fénycső olyan fénycső, ahol a kompakt szó elsősorban méretbeli és konstrukciós jellemzést takar. Fénycsőről van tehát szó, amely kisnyomású, higannyal (esetleg amalgámmal) és nemes gázzal töltött kisülőlámpa, amelyben túlnyomórészt a higany ultraibolya tartományban levő vonalai (185 és 253,7 nm-es un. rezonancia vonalak) gerjednek, s az UV sugárzást a cső belső falára vitt fénypor réteg alakítja át látható fénnyé.
  Forrás: Világítástechnikai kislexikon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*