Audis parkolóművész Szombathelyen

Néhány napja mutattam két képet a szombathelyi főposta mellett parkoló Audiról, amit januárban és májusban is sikerült hasonló “pózban” lekapni.  A sofőr specialitása, hogy két parkolóhelyet foglal el egyszerre, így kényelmesen lehet ki-beszállni a kocsiba mindkét oldalon. Ma reggel megint az utamba akadt ugyanaz az autó, szintén a postánál, most viszont a kedvenc kettes parkolója foglalt volt. Ahol korábban az Audi terpeszkedett egymagában, ott most egy nagy terepjáró és egy személyautó állt.


Jobb oldalon az előző bejegyzésben mutatott parkoló, ahol lám, két autó is elfér.


Az ismerős Audi sofőrje most is tágas helyet biztosított magának. Talán kamiont vezethetett korábban, ezért nem érzi az autója oldalát? Vagy szimplán nem tud parkolni?


A bal oldalon álló autó sofőrje nem igazodott az Audihoz, így nem őt fogják szidni, ha az A8-as odébbáll.

Legközelebb azt is megnézem, vajon két bérlet van-e a kocsi szélvédője mögött, vagy a sofőr egy cetlivel foglal el rendszeresen két fizetőhelyet, a parkolókkal amúgy sem eleresztett belvárosban.

(A képek kamerával készültek, elnézést a minőségükért.)

Frissítés:

Mészáros Zsolt (Sadness) munkatársam közben küldött egy emailt “Kedvenc Audid” tárggyal. Ő is lefotózta ma ezt az autót. Addigra viszont már valaki igyekezett illemre tanítani a sofőrt:


“Egy autó, egy parkolóhely, érted? Az Audi is csak egy kocsi”

Köszönöm az adalékot és köszönöm azoknak is az SMS-t, akik ma írtak, amikor a posta felé jártak és látták a korábbi blogbejegyzésben említett autót. Az előző bejegyzéshez klikk ide!

27 hozzászólás “Audis parkolóművész Szombathelyen” bejegyzéshez

 1. Nem tartom helyesnek ezt a parkolási módot, DE megértem, hogy fél hogy valaki nekinyitja az ajtót (sajnos ez elég gyakori) nem vigyáznak az emberek mások értékeire…!

 2. Egyáltalán nem védem az Audi sofőrjét, de sajnos a Fő téri foghíjban a parkolók csak 2,40 szélesek, mert csak így tudták bepaszírozni a megfelelő számú parkolót…
  Amúgy már tapasztaltam, mert építettem alá bejárót, egy A8-as felni külsőtől-külsőig 2,65 széles…

 3. Hát sikerült jó reklámot csinálnod ennek a parasztnak…Remélem fiatalok egy kisebb csoportja poénból ír a sofőrnek a kocsi oldalára üzenetet laza kis Neolux sprével, vagy egy laza 100- as szöggel. Nem tudnám sajnálni sofőrünket. Aki paraszt a másikkal, válallja, hogy vele is parasztok lesznek.

 4. Mindenkinek igaza van, még az Audisnak is. A parkolóhelyek a szükséges és elvárt kasza miatt szűkek, azaz minél több fizető hely a lényeg. Igaza van, hogy az Audira vagy más autóra nem figyel a többi résztvevő, nekinyitnak mindent, igaza van, hogy középre áll. És a parkolás felügyeletnek is igaza kellene lennie, ha kettő jegyet vetet vele, illetve duplán is bünteti annak elmaradásáért. Ja ha valakinek a segge vége akkor persze más a helyzet. Ez egy ilyen ország.

 5. Én meg nem értem meg. Én is félek, hogy mások nekinyitják a kocsinak az ajtót, de akkor sem vagyok akkora paraszt, hogy két helyet foglaljak el. Ennek a majomnak, csak az arca nagy, valószínű amiatt kell neki a két hely.

 6. audista (autista).

  ma elkezdtem, fotózok minden autót, amelyik szabálytalanul parkol/várakozik/áll, de csak abban az esetben, amikor intézkedésnek nincs nyoma (nem kaptak cetlit a felügyelettől).
  ezzel is adok egyet a közterület felügyelet munkatársainak, hogy mikor az afférunkból végre ügy kerekedik, én ezeket csatolom a feljelentés mellé, melyet hanyagság, mulasztás vádjával fogok megtenni ismeretlen tettes ellen, aki az említett szervezet alkalmazottja, valamint az adott időpontban (fotó dátuma, “dátum és időbélyeg” a képen), a helyszín “gazdája” volt.

  (a fotók nyilvánosságra is kerülhetnek, ez esetben viszont a gépjárművek rendszámát takarni fogom)

 7. Aranyos drága kovácszoltán!

  Mielőtt gyaláználak, talán felhívnám híg agyadban a figyelmet, hogy nem ellenetek vagyok, hanem a kékruhás bohócok ellen.
  Nyilván az első néhány blog-bejegyzést olvasva nem esett le neked a tantusz, ezért tájékoztatlak, hogy az általam készített fotókon látható szabálysértéseket nem szankcionálja a bohóc, r-go szakmailag alkalmatlan, valamint erős köcsögség íze van.
  mondom ezt azért, mert végre megismerik a megállni és várakozni tilos táblákat, valamint képesek voltak megjegyezni egy reggeli értekezlet alkalmával, hogy “srácok, a vasútnál a park mentén lehet büntetni, mert ott nem lehet parkolni!”

  amennyiben pedig önkéntesrendőrkomcsispicli lennék, úgy a fotókon látható autók rendszámát nem takarnám ki.
  hogy pedig qrvára ráérek, ahhoz nem hogy neked nincs közöd, de még másnak sincs b+
  amíg adót fizetek mint sokan mások, addig elvárom hogy a közszolga úgy viselkedjék ahogy a kódexben le van írva.

  örülj neki, hogy felhasználhatod a képeket, ha véletlenül szájba vernek ezek a bohócok a hatezres csekkel. -szerencsétlen :/ –

  a fentebbi reagálásodra pedig én így:
  te minek érzed magadat, amikor másokról feltételezel károkozást? mit tettél annak érdekében, hogy nagyobb helyek legyenek parkolásra? mit tettél annak érdekében hogy egyáltalán legyen parkolóhely? mit tettél annak érdekében, hogy ahol laksz, ott ne razziázzanak a kékruhás bohócok? szállj vissza magadba fórumtárs, kérlek.

 8. Leszarom az audidat viszont hozzátenném hogy egy trabantnak sem nyitnék neki .Ennek ellenére mégegyszer így parkolsz megy a feljelentés.Jobb ha ezzel számolsz mert már több esetben nem tudtam a szaros tragacsod miatt parkolni.Nem savanyú a szőlő mielőtt elkezded, ennyi nekem is van csak bosszant.

 9. Megértem igaza van neki Audinak.Én is szoktam beállni 2 parkolóhely mert sok hülyék valaki megnyitja az ajtó becsapodni másiknak.Ez utálom!!!!!!!Jó tetted AUDI!

 10. Az Audishoz hasonló köcsögök miatt tartunk ott a közlekedési morálban, ahol tartunk.
  Érdemes lenne megvárni és elbeszélgetni vele, a fotó minősíti a sofőr jellemét (bocsánat: a jellemtelenségét). Egyszerű lehet ez a köcsög, mint az 1X1!

 11. De jó, hogy egyes embereknek ennyi idejük van, hogy tudnak ilyen dolgokkal foglalkozni, mint ez.Szerintem azalatt az idő alatt míg fényképezel, feljelentesz és egyéb hasonló dolgokat teszel, menj el dolgozni, akkor majd neked is telik egy ilyen”tragacs” autóra és lesz mit féltened az olyan emberektől,akik nem tisztelik más tulajdonát.A parkolás probléma mindenhol ez tény,de a magántulajdon védelme az pedig jog.

 12. Teljesen jól parkol mert nekem 2 hetes volt a majdnem 6 millás kocsim és valamelyik barom rányitotta az ajtót,ha láttam volna az illetőt az biztos,hogy nyakon rugdostam volna…

  Azóta 45 fokos szögben parkolok mindenhol!!! Rohadjanak meg a gyökerek ide én is így álltam volna be…

 13. Kedves Mónika!

  neked még bizonyára nem világos, ezért tájékoztatlak: dolgozom, adófizető vagyok, autó tulajdonos, nem hétvégi pilóta. őszintén szarom le hogy kinek mire telik meg mire nem, azzal viszont egyetértek, ha valaki kárt okoz másnak, annak szakadjon le a feje miután a kárt megtérítette.
  olvasd el újra a postomat, hátha leesik a tantusz, hogy ki(ke)t rühellek, amiért a fényképeket is készítem.
  apropó, ha valaki átlagfizetésért dolgozik tökmindegy hogy hol, annak mikor sikerül felérni egy akár 6os audit, vagy egy max 4-5 éves bmw-t pl? ugye te sem gondoltad komolyan… mert hogy azt írtad: menjek már el dolgozni hogy teljen egy ilyen kocsira… arany anyám, azért nem veszek ilyeneket, mert sokan irigyelnék.
  végül pedig annyit üzennék neked, hogy amikor majd téged is szájbavernek valamiféle szabálytalan parkolásért ezek a bohócok, akkor talán majd elgondolkodsz egy keveset bizonyos dolgokról.

  scotte-nak pedig: sajnálom hogy lezúzták a járművedet (amiért hajlamos vagyok én is gyilkolászni, pedig csak egy igniszem van), de véleményem szerint azért az sem járja, hogy 45 fokos szögben parkolássz. tőlem megteheted, mert a te dolgod, csak azért írom, hogy legalább ne adj sanszot azoknak a kékruhás bohócoknak, akik az ilyen jellegű cselekményekért osztogatják a 10-20 ezres csekkeket.

 14. kisspisti:

  köszönöm kérdésedet. közben meg kell termelnem a gdp rám eső részét, így az elmúlt majd’ két hónapban szinte nem is volt időm fotózni. alkalmasint azért látok menet közben olyat ami megér pár percet, de termelni kell a lóvét is 😉

 15. Gyerekek injekciós fecskendőbe kromofág fékolajjal keverve és spricc a motorháztetőre szélvédőre biztos tuti!!!Senkinek nem tűnik fel ki mit hogy csinált még hozzá sem kell nyúlnod csak pár méterről spricc!

 16. gabe: azért ennyire nem problémás a parkolási helyzet!
  mi változik, ha kárt okozunk a másiknak? semmi, legfeljebb elmérgesedik a helyzet, és akkora pofont kapunk a tulajdonostól, hogy kihugyozzuk a heréinket. utána meg értelem szerűen fizethetjük az egész jármű festését, fényezését. hiányzik ez? nekem nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*