Csalás az OTP Bank nevében

Ismét egy kedves próbálkozás. Jó szórakozást. A reaktiváló linket természetesen töröltem, de itt van, kicsit szétcincálva:  ip-66-80-47-199.dsl.nyc.megapath.n*t/otp.hu/include.php

A szöveg nehezen ugyan, de olvasható, röviden a lényeg, megállapította az „OTP Bank”, hogy több számlát csatoltam egy kártyához, ezért a hitelkártyámat korlátozták. Ha vissza akarom állíttatni, akkor kattintsak a linkre. Ezt most kihagytam, megleszek hitelkártya nélkül is, de köszi Russian OTP Bank 😀

———————-

Tisztelt Ьgyfelьnk!


Ez a hivatalos йrtesнtйst arrуl, hogy a hitelkбrtyбjбt korlбtozott volt. A kцzelmъltban felьlvizsgбltбk a kбrtyбt, йs ъgy tűnik, hogy a vele kapcsolatban бllу tцbb mint 1 szбmlбk. Цsszekapcsolja a hitelkбrtya tцbb sokszoros szбmlбk szigorъan tilos, йs azt is tцrvйny bьnteti. Цn most mбr felkйrtйk, hogy nyъjtson informбciуkat a hitelkбrtyбjбt. Az OTP Bank azonnal kivizsgбlja az ьgyet, йs ha a vizsgбlatot az Цn javбra fogjuk visszaбllнtani a fiуkjбt. Hogyan бllнthatom vissza a szбmlбjбt?

 • Hogyan бllнthatom vissza a szбmlбjбt?
  Kattintson ide, йs vйgezze el a lйpйseket, hogy eltбvolнtsa korlбtozбsokat.
 • The OTP  Bank Team© copyright 2009 OTP Bank

  Így néz ki a hamisított webhely. A linkek az OTP honlapjára mutatnak, de a lényeg a „Kártyaszámot” és „ATM PIN kód” elnevezésű beviteli mező.
  A jobb böngészők már figyelmeztetnek a veszélyre, ha az oldalt korábban bejelentették. Ekkor a weblap helyett az alábbi oldal jelenik meg:
  Aki ennek ellenére elküldi az érzékeny adatait, az már menthetetlen.
  Az OTP Bank válasza az adathalász oldalról szóló figyelmeztetésre:

  Köszönjük, hogy jelezte részünkre az adatszerzésre irányuló visszaélést. Bankunk megtette a szükséges intézkedéseket a hamis oldal mihamarabbi eltávolítása érdekében.
  Ismételten szeretnénk megerősíteni, hogy bankunk ilyen kéréssel soha nem fordul ügyfelei felé, és nem kéri a titkos azonosító adatok (jelszó, PIN kód, stb) megadását e-mail üzenetben, telefonon, vagy SMS-ben.
  Amennyiben Ön már megadta adatait a jelzett linken található oldalon, javasoljuk, hogy mielőbb lépjen kapcsolatba Bankkártya Help Desk vonalunkon munkatársainkkal. Bankkártya Help Desk vonalunk a nap 24 órájában érhető el vidékről helyi tarifával a 06-40-366-000, Budapestről, illetve bármely mobilhálózatról a (20,30,70) 3-666-000 telefonszámon.
  Az OTP Bank Nyrt. szolgáltatásaival a továbbiakban is állunk az Ön szíves rendelkezésére. (…)