Ravasz nevek: Út széli Casion

Villámkérdés: mi van a képen?

Kíváncsi lennék, vajon hányan húznak el emellett a  Sopronhoz közeli létesítmény mellett abban a tudatban, hogy egy kaszinót látnak? És vajon hányan térnek be úgy, hogy ez egy kaszinó? Nyilvánvalóan van oka a betűcserének, talán a hely nem felelt meg a kaszinóvá válás feltételeinek, vagy nem is akart. Mindenesetre a betűtípus választás, a felfestett szimbólumok és a név sem véletlen, úgy gondolom. Nagy sebességnél csak a lényeget emeli ki az agy.

Ravasz trükk.

4 thoughts on “Ravasz nevek: Út széli Casion”

  1. Röviden:
    Eredetileg Casino volt a felirat, csakhogy (nagyon is helyesen) a Magyar Állam úgy döntött, hogy a szerencsejáték felügyeleten keresztül beszabályozza, a szabályozásnak pedig érvényt szerez, hogy mindenféle füstös büdös kóceráj ne nevezhesse magát kaszinónak.

    indoklás képpen: a kaszinó az a fajta játékterem -lehet- ahol élőszemélyes “kiszolgálás” van a szerencsejátékokban. lásd krupié a rulettnél, osztó a kártyaasztaloknál, stb.

    ahol elektronikus gépek vannak, ott (korábban legalábbis) megállhatott az elektronikus kaszinó, e-kaszinó név, de erről már nem tudok nyilatkozni, hiszen ezt az ipart két éve feladtam, nem követtem az eseményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*