Újabb RENDSZER (R), amivel csak nyerni lehet – aha, persze

Valami miatt feláll a hátamon a szőr, ha valaki elkezdi nekem ecsetelni egy „remek rendszer” tulajdonságait, minden mondatban megemlítva „A RENDSZERT”. Ha még a szeme is csillog hozzá a hévtől, akkor már mielőbb leállítom és biztosítom róla, hogy ez a zseniális lehetőség – legyen az bármi – engem nem érdekel. Ilyen volt például az Il Ferro is, amivel én csak nyerhetek, hiszen remek lehetőség és rengeteg pénzt kapok. Érdekes, nem kértek bocsánatot tőlem azok, akik internetes fórumokon lehülyéztek, amikor piramisjátéknak neveztem a „remek rendszert”.

Google hirdetés nyomán bukkantam egy újabb gyöngyszemre, a Sciennet-re, ahol ígérnek fűt-fát, professzionális a kinézet, remekül facsarják a szót és az ember úgy érezheti, ebből vétek kimaradni. Pedig nem az. Én szóltam előre. De nem csak én, egyre több az olyan ember, aki meghallgatott egy prezentációt és nem bírt ellenállni, milliókat tett be a rendszerbe, hogy megtízszerezze a pénzét egy éven belül. (!) Én erre már csak legyinteni tudok.

Éjjel szántam egy fél órát erre a vállalkozásra, aminek naponta 2000 új ügyfele van, állításuk szerint és amely már sok helyen bizonyított. Ennek ellenére a Google valami miatt nem igazán ad világhódító találatokat, szinte csak magyar nyelvű oldalakat hoz fel. Érdekes, nem?

A lemez a régi: Neked semmit nem kell tenned, csak ingyen belépni a törzsvásárlói rendszerbe és a vásárlásaid után kapsz visszatérítéseket. DE! Ha nem akarsz sokat várni, hogy gyűljenek a bónuszaid (itt jognak hívják, pontosabban JOG-nak), akkor „csak” be kell szervezned embereket és máris különböző szinteken találhatod magad, ahol az alattad beszervezettek általi vásárlásért további JOG-okat kapsz. (MLM-piramis.)

Érdekes módon a Sciennet is gyönyörű gépkocsireklám-matricákkal cicomázza fel az erre fogékony tagjai autóját, amivel arra buzdítanak, hogy még többen lépjenek be ebbe a remek rendszerbe. (Nagy kedvem lenne a rendszer helyett a beetetés szót használni.) Aki matricáztat, annak gyülikre kell járnia (hivatalosan: prezentáció, szerintem agymosás), fizeti a matricák felét, negyedévente legalább 2000 kilométert autózik stb. Részletek a bejegyzés végén.

Íme, egy leírás a rendszerről:

A ScienNet rendszer Amerikában bejegyzett, de az Európai vásárlási szokásokat gyakorló vásárlói közösség, melyben a törzsvásárlók napi vagy tervezett vásárlásaikat – kedvezményekért és árengedményekért – a termékpartnereknél bonyolítják. A ScienNet nem MLM rendszer, nincs speciális termék, amit időnként meg kell venni, nincs kötelező vásárlás, nincs pontgyűjtés, egyáltalán, semmi sem kötelező. (Megj: de akkor nem is kapsz semmit, bizony.) Bizonyára Ön is szokott vásárolni naponta, hetente a megélhetéshez, háztartáshoz szükséges dolgokat, termékeket (élelmiszerek, tartós cikkek, műszaki cikkek, tankolás, ruházat) (Megj.: hmmm, nem ismerős ez a szöveg egy Amway nevű vállalkozásból?)

A hálózat üzemeltetőjéről a honlapon sok minden nem derül ki, de állítólag már cáfolták, hogy közük lenne  a ScienNet Hungary Marketing és Adminisztrációs Kft.-hez, amelyet egy személyben a Sciennet Holding Ltd. hozott létre.( Egy ciprusi offshore cég) Az ügyvezető Leinemann Zsolt, aki az évezred elején ruhabizniszből átnyergelt a gyémántkereskedelemre és133,7 százalékos nettó hozamot ígért három év alatt az általa eladott színes drágakövek után. (Megj.: az ilyen ígéretekre 10,50, 100 megbukott vállalkozás után is lesznek tucatjával emberek, akik az összes megtakarításukat beleöntik a gyors megsokszorozódás reményében. Utána meg sírnak és az államtól követelik vissza az észérségen elbukott összeget. Lásd: DunaProfit, Il Ferro)

De nézzünk néhány hangzatos mondatot a sciennet.com-ról, zárójelben az én kommentjeimmel:

Több évtizedet átölelő gazdasági, kereskedelmi, pénzügyi és humán tapasztalatokon alapuló zseniális ötlet (szedjünk be sok pénzt) megvalósításán dolgozik fáradhatatlanul, mely forradalmasítja a kereskedők, szolgáltatók versenyhelyzetét és ugyanakkor a vásárlók, ügyfelek életét könnyebbé és gazdagabbá teszi. (érted, nem a vásárlókat teszi gazdagabbá, hanem az életüket.)

A zseniális ScienNet-Rendszer©-nek köszönhetően minden várakozást felülmúlóan emelkedik a Törzsvásárlók és a Termékpartnerek száma. (sokakat tudunk beetetni, vagy a várakozásaink voltak olyan alacsonyak, hogy mi magunk is meglepődtünk, mennyien hisznek nekünk… izé, bennünk.)

Elégedett partnereink (a piramis csúcsán) méltán büszkék, hogy a ScienNet® -tel szerződéses kapcsolatba kerültek és örömmel, széleskörűen terjesztik a ScienNet-Rendszer©-t. (A nem elégedett partnereink pedig kevésbé büszkék, de róluk nem beszélünk.)

Ne habozzon, jelentkezzen azonnal Törzsvásárlóként, hiszen minél előbb regisztráljuk a ScienNet-Rendszer© -ben, annál nagyobb és gyorsabb anyagi előnyökhöz jut. (Minél feljebb van a piramisban, annál jobb Önnek. Meg nekünk.) Nem veszíthet, hiszen minden teljesen ingyenes, csak gazdagodhat. Jelentkezzen azonnal! (Minden teljesen ingyenes, de akkor Ön egy vasat sem kap, legfeljebb egy kártyát, amit nézegethet. Bónuszhoz csak pénzköltéssel lehet jutni, ugye ez nem újdonság?)

Vélhetőleg Ön is szívesen venné, ha 20-30 százalékkal olcsóbban vásárolhatna – részlet a hangos prezentációból.  (Öööö, az előbb mondták, hogy nem kell vásárolni, hogy élvezzem a rendszer előnyeit. Az ingyenes hogy lehet 20-30 százalékkal olcsóbb?)

A Sciennet neve a science-tudomány és a network-hálózat szavak összetételéből ered. A cégnek semmilyen köze sincs hasonló nevű cégekhez és távol tartja magát bármilyen más, nevében hasonló szervezettől. (Huhh, akkor nem a Szcientológiai Egyházról van szó, de ezek szerint a ciprusi, amerikai Sciennet-hez sincs köze? )

Tesztországként elsőként Magyarországon indul a Sciennet rendszer… (Kutatások bebizonyították, hogy itt a legmagasabb a száz főre eső fizetőképes balekok száma?)

Mindannyiuk álma, hogy a kiadásokat lecsökkentse, akár a tizedére is. Ez mindeddig álom volt. Ugyanakkor mindannyiunk célja, álma, hogy a jövedelmét megnövelje, akár a tízszeresre. Sajnos ez is csak eddig álom volt. Kettő együtt pedig végképp kivitelezhetetlen. A Sciennet rendszer alkalmazásával közelebb érhetünk ezekhez az álmokhoz. (Kiss Pistike álma az volt, hogy eljusson a Holdra. Amikor először lépkedhetett fel nagypapája létrájára, máris közelebb került a hőn áhított égitesthez.)

Minden eladó álma, hogy lecsökkentse a reklámköltségét és megnövelje a vásárlók számát. Ez eddig csak álom volt. A Sciennet Rendszer a kereskedők számára ezt az álmot hozza közelebb. (Na, ezzel sem mondtak semmit, tettek egy sámlit a Hold felé nyúló létra alá.)

A Sciennet válogat a kereskedők között és csak a kereskedők 10 százalékával köt szerződést, ezáltal konkurenciákat nem állít fel a rendszerben… Előre meg van állapodva ( :O ) a kereskedő és a Sciennet a termékpartneri szerződésben. Ezt a jutalékot a Sciennet természetesen nem tartja meg magának, hanem legnagyobb részét visszajuttatja nekünk, törzsvásárlóknak egy különleges törzsvásárlói rendszer segítségével. (Milyen kedves emberek…) Ebben a rendszerben mindenki érdekeltté van téve, hogy a kiválasztott kereskedőket válassza és abban is, hogy újabb vásárlókat hozzunk ebbe a vásárlói rendszerbe. (Ennyit arról, hogy nincsenek kötöttségek és nem piramisról van szó. A folytatásban sem:) vásárlók olcsóbban vásárolnak és pénzt keresnek mások vásárlásából, tehát növelik a jövedelmüket.

Érdekeltté tenni az embereket legegyszerűbben pénzzel lehet. (Ígérj neki sokat és máris felcsigáztad.)

A rendszer képes arra, hogy több pénzt keressünk a rendszeren keresztül, mint amennyit el tudunk költeni. (Jajj…)

Minden, amit nem szeretünk, az nincsen. Minden amit szeretünk, olcsóbb vásárlás, jövedelem és elismerések, ezt a Sciennet rendszer biztosítja a számunkra. (Nézzen mélyen a forgó spirálba és monoton hangon ismételje el ezerszer az előbbi mondatot! Akarjon hinni!)


Milyen érdekes, a Youtube-ról összeollózott képek tanulsága szerint még a Sciennet tagok ízlése is megegyező. Érdemes némi egészséges kételkedéssel felvértezve meghallgatni néhány ilyen buzdító szöveget.

A vásárlás során minden esetben kap egy számlát vagy egy blokkot. Kérje meg a kedves eladót, írja rá azt a nevet, hogy ScienNet és az Ön törzsvásárlói számát. Ezt követően Ön rakja félre a blokkot, rakja félre a számlát és 1 hónapban egyszer, másolati példányban juttassa el a ScienNethez. Ezt megteheti postán, személyesen, e-mailben vagy faxon.Ha Ön regisztrált a törzsvásárlói körbe, kapott egy visszaigazoló e-mailt, ami a regisztrációját igazolja. Ezt nyomtassa ki és fáradjon el bármelyik Inter-Európa Bank fiókba és egy különlegesen kedvező feltételű bankszámlát nyithat magának. A bankszámlanyitás teljesen ingyenes, ráadásul nincsen havi fenntartási költsége a bankszámlának. Ha ezzel a bankszámlával rendelkezik, akkor az Inter Európa Banknál 2-4%-al olcsóbban vehet föl hitelt. Ráadásul kap mellé egy Cirrus/Maestro bankkártyát, mely az Inter-Európa Bank és a ScienNet logóját is tartalmazza. (Hmmm… olcsóbb hitelből még többet vásárolhatok, így még többet keresek és már annyi pénzem lesz, hogy nem tudom hova tenni.)

Egy ismert törzsvásárlói rendszer, 2007 -ben tisztességtelen piaci magatartás miatt beperelte a ScienNet Hungary Kft.-t (a mostani nevén HEADMIN Kft. -t). Mivel nem ez a cég működteti a ScienNet törzsvásárlói rendszert, ezért az első tárgyaláson pert vesztettek perképesség hiánya miatt. Mikor a bíróság a ScienNet International LLC. perbe vonására kötelezte a céget, akkor elálltak a pertől. (Ügyesen levédett biznisz ez. Védekezni ellene egyféleképpen lehet: nem szabad belépni.)

A ScienNet kifejezetten elhatárolódik a piramis játék szervezésétől és a rágalmazókkal szemben haladéktalan jogi felelősségre vonást kezdeményez. A ScienNet a nagy hagyományokkal rendelkező, több szintű marketing rendszerek (nem magyarul: Multi Level Marketing, MLM) továbbfejlesztett, egyedi változatának védjegy- és szerzői jogosultja, amely a Rendszer tagjainak vásárlásra és termékértékesítésre, valamint a vásárlói kör bővítésére is inspirálásával, jutalék formájában többletbevételhez juttatja Törzsvásárlóit. A ScienNet-Rendszerben senki nem juthat többletbevételhez a tényleges termék megvásárlása, lefoglalózása, vagy a szolgáltatások igénybevétele nélkül. (Most akkor hogy is van az, hogy nem kell vásárolni, csak be kell lépni?)

A ScienNet egy tőkeerős cég, amit mi sem bizonyít jobban, hogy mennyire fejlődik a technikai háttere… Ezek alapján a Törzsvásárlói Rendszer a vásárlásokból működőképes. Mint tudjuk ennyi regisztrált ember (több mint 220.000 fő) nem tévedhet! (A DunaProfitnak, Il Ferro-nak mennyi ügyfele is volt? Mint tudjuk, annyian biztosan nem tévedhetnek, ugye?)

És most tessék figyelni, hogyan vásárolhat meg egy 155 ezer forint értékű terméket, ha Önnek csak 10 ezer forintja van? Vidám olvasmány, amely jótékonyan átugrik néhány lényeges ponton, de azért vitathatatlanul jól hangzik:

Egy konkrét példán keresztül szemléltetjük, hogy mennyire megéri Önnek, vásárlási utalványt foglalóznia:
Ön szeretne példánkban elkölteni 155.000 Ft-ot, valamilyen termékre, vagy szolgáltatásra egy 10%-os árengedményű Termékpartnerünknél, de sajnos még nincs ennyi pénze.
Minimum 10.000 Ft-al rendelkezik viszont, ezért lefoglalóz egy vásárlási utalványt ehhez a Termékpartnerhez, ezzel a 10.000 Ft-al. Ezért azonnal kap egy JOG-ot!

A továbbiakban akár aktívan tovább ajánlja a ScienNet® -et és úgy, vagy csak a Bónusz JOG-okból szerez újabb JOG-okat, előbb-utóbb (ejtsd ki hangsúlyosan: UTÓBB) képződik az Ön JOG-ához kapcsolódó 60 db JOG. (Bölcsen felejtsük el megemlíteni, vajon hány vásárló embert kell ehhez beszervezni, vagy hány százezer forintot kell elkölteni ezekhez a JOG-okhoz?)
Ekkor jár Önnek a 131.600 Ft. (Voala, ilyen egyszerű. Betesz 10 ezret, gyorsan kap hozzá 131 ezret, zsupsz.) Így már elegendő pénze van és lehetősége lesz megrendelni egy 155.000 Ft értékű vásárlási utalványt ahhoz a Termékpartnerhez, ahol vásárolni szeretne.
A 155.000 Ft-os utalványt az alábbi módon fizeti ki:
Felhasználja a foglalója összegét, ami 10.000 Ft.
Felhasználja  a   rendelkezésére  álló 131.600 Ft-ot.
Befizeti  a ScienNet®  -nek  a  maradék 13.400 Ft-ot.
Így átveheti a 155.000 Ft értékű utalványát, melyet 100%-ban levásárolhat a kiválasztott Termékpartnernél.

Tehát összefoglalva a 155.000 Ft-os vásárlása csak a 10.000 Ft foglaló összegébe és az utólag befizetett maradék 13.400 Ft-ba került. Ráadásul, az utalvány megrendelésekor az 1% azonnali visszatérítést, az 1.550 Ft-ot is megkapja jutalékszámlájára!
Így megspórolt 133.150 Ft-ot (131.600 Ft + 1.550 Ft) és már a vásárlása előtt jogosultságot szerzett arra vonatkozólag, hogy több tízezer Törzsvásárló vásárlásából pénzt kereshessen!

És egy kabaréba illő mondat:

A ScienNet-Rendszer hosszú évek során matematikusok által kiszámított alapelveknek megfelelően működik, melynél soha nem fordulhat elő, hogy bármilyen helyzetben is fizetésképtelenné váljék.

Autómatricázás

Minden regisztrált Törzsvásárlónk, aki a megfelelő minőségű gépjárművel rendelkezik, lehetőséget kap arra, hogy a gépjárművén reklámozza a ScienNet® -et az előírt módon és formában. A reklám megjelenése az első két ajtón egy-egy nagyméretű ScienNet® logót, és a „Gazdagodjon meg költekezéseiből!” feliratot (ahhoz hogy a költekezésemből meggazdagodjak, minimum 110 százalékát kellene visszakapnom az általam elköltött összegnek. Magyrul veszek valamit, nem fizetek semmit és még az áru értékének a 10 százalékát is a kezembe adják. Ez a Sciennet engem egy szélerőműre emlékeztet, amit nagy teljesítményű villanymotorok hajtanak, hogy szélcsendben is termeljen áramot.), illetve a weboldal címét és a Törzsvásárlónk saját mobiltelefonszámát jelenti. Továbbá a gépjármű hátsó felén a fenti szövegek és a mobiltelefonszám jelenik meg.

Mindezért cserébe ráadásul a ScienNet®a felhelyezéstől számított minden harmadik hónap végén az első Scien osztályban 1 db. vásárlási utalvány foglalózásnak a költségét magára vállalja! Ez azt jelenti, hogy három havonta ingyenesen hozzájut a ScienNet-Rendszer© -ben egy Jog -hoz az első osztályban, mely értéke megközelítőleg 20.000.000 Ft. (Huhú, ha három autót matricáztatok, akkor máris vehetek egy buszt!)

Az ajándék JOG további feltételei :

A 3 hónapos periódusokban minden hónapban megjelenés a ScienNet® rendezvényén, (fejtágítás, mi vagyunk a jók, mi vagyunk a szépek)
– 3 havonta egyszer a gépjármű bemutatása a rendezvényen, (Kedves Barátaim, bemutatom az autómat, Töfftöff-t!)
– a gépjármű tisztán tartása, (vége a menet közbeni evéseknek, a kerti off-roadnak)
– 3 hónap alatt legalább 2000 kilométer megtétele a gépjárművel,
– a matrica gyártási költség 50 % -nak fedezése (ez egyszeri nettó 6000 Ft -ot jelent).

Jutalmak

Aki jól dolgozik, hozza a sok új fizető kuncsaftot, az kitüntetést kap. Arany kitűző két briliánssal az alap, ez 300 egység után jár. (Biztosan a korábbi drágakő bizniszből maradtak meg az ipari gyémántok.) Ha valaki még lekesebb, akkor már arany kitűző három briliánssal a jutalom, DE vissza kell adni az előző kitűzőt. Vicces. A részletes szabályzat, számmágia és szóbűvészet itt olvasható.

A piramisról:

Btk 299/C. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő, és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén, és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül, vagy a szervező útján pénzbefizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, büntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bűncselekmény szempontjából nem annak van jelentősége, hogy a tevékenységet minek nevezik, hanem annak, hogy a tényállásban leírt feltételek, működési szabályok, megvalósulnak-e vagy sem. Például minden olyan aktív magatartás, ami a piramisépítés lebonyolításának érdekében folyik (hirdetés, beszervezés, szabályok ismertetése, irányítói tevékenység, adminisztrációs munka, pénzbeszedés, és elhelyezés, nyeremények felosztása, ill. szétosztása).

Bűncselekmény elkövetésének számít már egy-egy részcselekmény megvalósítása is.

A fentiekben leírt elkövetői magatartás immateriális bűncselekménynek minősül, motívumtól, és eredménytől független.

A törvény szerint szervezőnek minősül mindenki, aki irányít, rendszert bővít, biztosítja a lánc folyamatosságát, közreműködik a lebonyolításban.

A később bekapcsolódó személyek, akik a piramist tovább építik, a bűncselekményt ugyanúgy elkövetik, mint azok, akik az egész láncolatot elindították.

Aki további zseniális pénzkereseti és befektetési lehetőséget keres emellé a fantasztikus Sciennet mellé, mert nem elég neki az itt begyűjthető sok-sokmillió forint, annak szívből ajánlom az Üdülési jogok eladásáról szóló, számokkal megbolondított beszámolómat is.