Újabb RENDSZER (R), amivel csak nyerni lehet – aha, persze

Valami miatt feláll a hátamon a szőr, ha valaki elkezdi nekem ecsetelni egy “remek rendszer” tulajdonságait, minden mondatban megemlítva “A RENDSZERT”. Ha még a szeme is csillog hozzá a hévtől, akkor már mielőbb leállítom és biztosítom róla, hogy ez a zseniális lehetőség – legyen az bármi – engem nem érdekel. Ilyen volt például az Il Ferro is, amivel én csak nyerhetek, hiszen remek lehetőség és rengeteg pénzt kapok. Érdekes, nem kértek bocsánatot tőlem azok, akik internetes fórumokon lehülyéztek, amikor piramisjátéknak neveztem a “remek rendszert”.

Google hirdetés nyomán bukkantam egy újabb gyöngyszemre, a Sciennet-re, ahol ígérnek fűt-fát, professzionális a kinézet, remekül facsarják a szót és az ember úgy érezheti, ebből vétek kimaradni. Pedig nem az. Én szóltam előre. De nem csak én, egyre több az olyan ember, aki meghallgatott egy prezentációt és nem bírt ellenállni, milliókat tett be a rendszerbe, hogy megtízszerezze a pénzét egy éven belül. (!) Én erre már csak legyinteni tudok.

Éjjel szántam egy fél órát erre a vállalkozásra, aminek naponta 2000 új ügyfele van, állításuk szerint és amely már sok helyen bizonyított. Ennek ellenére a Google valami miatt nem igazán ad világhódító találatokat, szinte csak magyar nyelvű oldalakat hoz fel. Érdekes, nem?

A lemez a régi: Neked semmit nem kell tenned, csak ingyen belépni a törzsvásárlói rendszerbe és a vásárlásaid után kapsz visszatérítéseket. DE! Ha nem akarsz sokat várni, hogy gyűljenek a bónuszaid (itt jognak hívják, pontosabban JOG-nak), akkor “csak” be kell szervezned embereket és máris különböző szinteken találhatod magad, ahol az alattad beszervezettek általi vásárlásért további JOG-okat kapsz. (MLM-piramis.)

Érdekes módon a Sciennet is gyönyörű gépkocsireklám-matricákkal cicomázza fel az erre fogékony tagjai autóját, amivel arra buzdítanak, hogy még többen lépjenek be ebbe a remek rendszerbe. (Nagy kedvem lenne a rendszer helyett a beetetés szót használni.) Aki matricáztat, annak gyülikre kell járnia (hivatalosan: prezentáció, szerintem agymosás), fizeti a matricák felét, negyedévente legalább 2000 kilométert autózik stb. Részletek a bejegyzés végén.

Íme, egy leírás a rendszerről:

A ScienNet rendszer Amerikában bejegyzett, de az Európai vásárlási szokásokat gyakorló vásárlói közösség, melyben a törzsvásárlók napi vagy tervezett vásárlásaikat – kedvezményekért és árengedményekért – a termékpartnereknél bonyolítják. A ScienNet nem MLM rendszer, nincs speciális termék, amit időnként meg kell venni, nincs kötelező vásárlás, nincs pontgyűjtés, egyáltalán, semmi sem kötelező. (Megj: de akkor nem is kapsz semmit, bizony.) Bizonyára Ön is szokott vásárolni naponta, hetente a megélhetéshez, háztartáshoz szükséges dolgokat, termékeket (élelmiszerek, tartós cikkek, műszaki cikkek, tankolás, ruházat) (Megj.: hmmm, nem ismerős ez a szöveg egy Amway nevű vállalkozásból?)

A hálózat üzemeltetőjéről a honlapon sok minden nem derül ki, de állítólag már cáfolták, hogy közük lenne  a ScienNet Hungary Marketing és Adminisztrációs Kft.-hez, amelyet egy személyben a Sciennet Holding Ltd. hozott létre.( Egy ciprusi offshore cég) Az ügyvezető Leinemann Zsolt, aki az évezred elején ruhabizniszből átnyergelt a gyémántkereskedelemre és133,7 százalékos nettó hozamot ígért három év alatt az általa eladott színes drágakövek után. (Megj.: az ilyen ígéretekre 10,50, 100 megbukott vállalkozás után is lesznek tucatjával emberek, akik az összes megtakarításukat beleöntik a gyors megsokszorozódás reményében. Utána meg sírnak és az államtól követelik vissza az észérségen elbukott összeget. Lásd: DunaProfit, Il Ferro)

De nézzünk néhány hangzatos mondatot a sciennet.com-ról, zárójelben az én kommentjeimmel:

Több évtizedet átölelő gazdasági, kereskedelmi, pénzügyi és humán tapasztalatokon alapuló zseniális ötlet (szedjünk be sok pénzt) megvalósításán dolgozik fáradhatatlanul, mely forradalmasítja a kereskedők, szolgáltatók versenyhelyzetét és ugyanakkor a vásárlók, ügyfelek életét könnyebbé és gazdagabbá teszi. (érted, nem a vásárlókat teszi gazdagabbá, hanem az életüket.)

A zseniális ScienNet-Rendszer©-nek köszönhetően minden várakozást felülmúlóan emelkedik a Törzsvásárlók és a Termékpartnerek száma. (sokakat tudunk beetetni, vagy a várakozásaink voltak olyan alacsonyak, hogy mi magunk is meglepődtünk, mennyien hisznek nekünk… izé, bennünk.)

Elégedett partnereink (a piramis csúcsán) méltán büszkék, hogy a ScienNet® -tel szerződéses kapcsolatba kerültek és örömmel, széleskörűen terjesztik a ScienNet-Rendszer©-t. (A nem elégedett partnereink pedig kevésbé büszkék, de róluk nem beszélünk.)

Ne habozzon, jelentkezzen azonnal Törzsvásárlóként, hiszen minél előbb regisztráljuk a ScienNet-Rendszer© -ben, annál nagyobb és gyorsabb anyagi előnyökhöz jut. (Minél feljebb van a piramisban, annál jobb Önnek. Meg nekünk.) Nem veszíthet, hiszen minden teljesen ingyenes, csak gazdagodhat. Jelentkezzen azonnal! (Minden teljesen ingyenes, de akkor Ön egy vasat sem kap, legfeljebb egy kártyát, amit nézegethet. Bónuszhoz csak pénzköltéssel lehet jutni, ugye ez nem újdonság?)

Vélhetőleg Ön is szívesen venné, ha 20-30 százalékkal olcsóbban vásárolhatna – részlet a hangos prezentációból.  (Öööö, az előbb mondták, hogy nem kell vásárolni, hogy élvezzem a rendszer előnyeit. Az ingyenes hogy lehet 20-30 százalékkal olcsóbb?)

A Sciennet neve a science-tudomány és a network-hálózat szavak összetételéből ered. A cégnek semmilyen köze sincs hasonló nevű cégekhez és távol tartja magát bármilyen más, nevében hasonló szervezettől. (Huhh, akkor nem a Szcientológiai Egyházról van szó, de ezek szerint a ciprusi, amerikai Sciennet-hez sincs köze? )

Tesztországként elsőként Magyarországon indul a Sciennet rendszer… (Kutatások bebizonyították, hogy itt a legmagasabb a száz főre eső fizetőképes balekok száma?)

Mindannyiuk álma, hogy a kiadásokat lecsökkentse, akár a tizedére is. Ez mindeddig álom volt. Ugyanakkor mindannyiunk célja, álma, hogy a jövedelmét megnövelje, akár a tízszeresre. Sajnos ez is csak eddig álom volt. Kettő együtt pedig végképp kivitelezhetetlen. A Sciennet rendszer alkalmazásával közelebb érhetünk ezekhez az álmokhoz. (Kiss Pistike álma az volt, hogy eljusson a Holdra. Amikor először lépkedhetett fel nagypapája létrájára, máris közelebb került a hőn áhított égitesthez.)

Minden eladó álma, hogy lecsökkentse a reklámköltségét és megnövelje a vásárlók számát. Ez eddig csak álom volt. A Sciennet Rendszer a kereskedők számára ezt az álmot hozza közelebb. (Na, ezzel sem mondtak semmit, tettek egy sámlit a Hold felé nyúló létra alá.)

A Sciennet válogat a kereskedők között és csak a kereskedők 10 százalékával köt szerződést, ezáltal konkurenciákat nem állít fel a rendszerben… Előre meg van állapodva ( :O ) a kereskedő és a Sciennet a termékpartneri szerződésben. Ezt a jutalékot a Sciennet természetesen nem tartja meg magának, hanem legnagyobb részét visszajuttatja nekünk, törzsvásárlóknak egy különleges törzsvásárlói rendszer segítségével. (Milyen kedves emberek…) Ebben a rendszerben mindenki érdekeltté van téve, hogy a kiválasztott kereskedőket válassza és abban is, hogy újabb vásárlókat hozzunk ebbe a vásárlói rendszerbe. (Ennyit arról, hogy nincsenek kötöttségek és nem piramisról van szó. A folytatásban sem:) vásárlók olcsóbban vásárolnak és pénzt keresnek mások vásárlásából, tehát növelik a jövedelmüket.

Érdekeltté tenni az embereket legegyszerűbben pénzzel lehet. (Ígérj neki sokat és máris felcsigáztad.)

A rendszer képes arra, hogy több pénzt keressünk a rendszeren keresztül, mint amennyit el tudunk költeni. (Jajj…)

Minden, amit nem szeretünk, az nincsen. Minden amit szeretünk, olcsóbb vásárlás, jövedelem és elismerések, ezt a Sciennet rendszer biztosítja a számunkra. (Nézzen mélyen a forgó spirálba és monoton hangon ismételje el ezerszer az előbbi mondatot! Akarjon hinni!)


Milyen érdekes, a Youtube-ról összeollózott képek tanulsága szerint még a Sciennet tagok ízlése is megegyező. Érdemes némi egészséges kételkedéssel felvértezve meghallgatni néhány ilyen buzdító szöveget.

A vásárlás során minden esetben kap egy számlát vagy egy blokkot. Kérje meg a kedves eladót, írja rá azt a nevet, hogy ScienNet és az Ön törzsvásárlói számát. Ezt követően Ön rakja félre a blokkot, rakja félre a számlát és 1 hónapban egyszer, másolati példányban juttassa el a ScienNethez. Ezt megteheti postán, személyesen, e-mailben vagy faxon.Ha Ön regisztrált a törzsvásárlói körbe, kapott egy visszaigazoló e-mailt, ami a regisztrációját igazolja. Ezt nyomtassa ki és fáradjon el bármelyik Inter-Európa Bank fiókba és egy különlegesen kedvező feltételű bankszámlát nyithat magának. A bankszámlanyitás teljesen ingyenes, ráadásul nincsen havi fenntartási költsége a bankszámlának. Ha ezzel a bankszámlával rendelkezik, akkor az Inter Európa Banknál 2-4%-al olcsóbban vehet föl hitelt. Ráadásul kap mellé egy Cirrus/Maestro bankkártyát, mely az Inter-Európa Bank és a ScienNet logóját is tartalmazza. (Hmmm… olcsóbb hitelből még többet vásárolhatok, így még többet keresek és már annyi pénzem lesz, hogy nem tudom hova tenni.)

Egy ismert törzsvásárlói rendszer, 2007 -ben tisztességtelen piaci magatartás miatt beperelte a ScienNet Hungary Kft.-t (a mostani nevén HEADMIN Kft. -t). Mivel nem ez a cég működteti a ScienNet törzsvásárlói rendszert, ezért az első tárgyaláson pert vesztettek perképesség hiánya miatt. Mikor a bíróság a ScienNet International LLC. perbe vonására kötelezte a céget, akkor elálltak a pertől. (Ügyesen levédett biznisz ez. Védekezni ellene egyféleképpen lehet: nem szabad belépni.)

A ScienNet kifejezetten elhatárolódik a piramis játék szervezésétől és a rágalmazókkal szemben haladéktalan jogi felelősségre vonást kezdeményez. A ScienNet a nagy hagyományokkal rendelkező, több szintű marketing rendszerek (nem magyarul: Multi Level Marketing, MLM) továbbfejlesztett, egyedi változatának védjegy- és szerzői jogosultja, amely a Rendszer tagjainak vásárlásra és termékértékesítésre, valamint a vásárlói kör bővítésére is inspirálásával, jutalék formájában többletbevételhez juttatja Törzsvásárlóit. A ScienNet-Rendszerben senki nem juthat többletbevételhez a tényleges termék megvásárlása, lefoglalózása, vagy a szolgáltatások igénybevétele nélkül. (Most akkor hogy is van az, hogy nem kell vásárolni, csak be kell lépni?)

A ScienNet egy tőkeerős cég, amit mi sem bizonyít jobban, hogy mennyire fejlődik a technikai háttere… Ezek alapján a Törzsvásárlói Rendszer a vásárlásokból működőképes. Mint tudjuk ennyi regisztrált ember (több mint 220.000 fő) nem tévedhet! (A DunaProfitnak, Il Ferro-nak mennyi ügyfele is volt? Mint tudjuk, annyian biztosan nem tévedhetnek, ugye?)

És most tessék figyelni, hogyan vásárolhat meg egy 155 ezer forint értékű terméket, ha Önnek csak 10 ezer forintja van? Vidám olvasmány, amely jótékonyan átugrik néhány lényeges ponton, de azért vitathatatlanul jól hangzik:

Egy konkrét példán keresztül szemléltetjük, hogy mennyire megéri Önnek, vásárlási utalványt foglalóznia:
Ön szeretne példánkban elkölteni 155.000 Ft-ot, valamilyen termékre, vagy szolgáltatásra egy 10%-os árengedményű Termékpartnerünknél, de sajnos még nincs ennyi pénze.
Minimum 10.000 Ft-al rendelkezik viszont, ezért lefoglalóz egy vásárlási utalványt ehhez a Termékpartnerhez, ezzel a 10.000 Ft-al. Ezért azonnal kap egy JOG-ot!

A továbbiakban akár aktívan tovább ajánlja a ScienNet® -et és úgy, vagy csak a Bónusz JOG-okból szerez újabb JOG-okat, előbb-utóbb (ejtsd ki hangsúlyosan: UTÓBB) képződik az Ön JOG-ához kapcsolódó 60 db JOG. (Bölcsen felejtsük el megemlíteni, vajon hány vásárló embert kell ehhez beszervezni, vagy hány százezer forintot kell elkölteni ezekhez a JOG-okhoz?)
Ekkor jár Önnek a 131.600 Ft. (Voala, ilyen egyszerű. Betesz 10 ezret, gyorsan kap hozzá 131 ezret, zsupsz.) Így már elegendő pénze van és lehetősége lesz megrendelni egy 155.000 Ft értékű vásárlási utalványt ahhoz a Termékpartnerhez, ahol vásárolni szeretne.
A 155.000 Ft-os utalványt az alábbi módon fizeti ki:
Felhasználja a foglalója összegét, ami 10.000 Ft.
Felhasználja  a   rendelkezésére  álló 131.600 Ft-ot.
Befizeti  a ScienNet®  -nek  a  maradék 13.400 Ft-ot.
Így átveheti a 155.000 Ft értékű utalványát, melyet 100%-ban levásárolhat a kiválasztott Termékpartnernél.

Tehát összefoglalva a 155.000 Ft-os vásárlása csak a 10.000 Ft foglaló összegébe és az utólag befizetett maradék 13.400 Ft-ba került. Ráadásul, az utalvány megrendelésekor az 1% azonnali visszatérítést, az 1.550 Ft-ot is megkapja jutalékszámlájára!
Így megspórolt 133.150 Ft-ot (131.600 Ft + 1.550 Ft) és már a vásárlása előtt jogosultságot szerzett arra vonatkozólag, hogy több tízezer Törzsvásárló vásárlásából pénzt kereshessen!

És egy kabaréba illő mondat:

A ScienNet-Rendszer hosszú évek során matematikusok által kiszámított alapelveknek megfelelően működik, melynél soha nem fordulhat elő, hogy bármilyen helyzetben is fizetésképtelenné váljék.

Autómatricázás

Minden regisztrált Törzsvásárlónk, aki a megfelelő minőségű gépjárművel rendelkezik, lehetőséget kap arra, hogy a gépjárművén reklámozza a ScienNet® -et az előírt módon és formában. A reklám megjelenése az első két ajtón egy-egy nagyméretű ScienNet® logót, és a “Gazdagodjon meg költekezéseiből!” feliratot (ahhoz hogy a költekezésemből meggazdagodjak, minimum 110 százalékát kellene visszakapnom az általam elköltött összegnek. Magyrul veszek valamit, nem fizetek semmit és még az áru értékének a 10 százalékát is a kezembe adják. Ez a Sciennet engem egy szélerőműre emlékeztet, amit nagy teljesítményű villanymotorok hajtanak, hogy szélcsendben is termeljen áramot.), illetve a weboldal címét és a Törzsvásárlónk saját mobiltelefonszámát jelenti. Továbbá a gépjármű hátsó felén a fenti szövegek és a mobiltelefonszám jelenik meg.

Mindezért cserébe ráadásul a ScienNet®a felhelyezéstől számított minden harmadik hónap végén az első Scien osztályban 1 db. vásárlási utalvány foglalózásnak a költségét magára vállalja! Ez azt jelenti, hogy három havonta ingyenesen hozzájut a ScienNet-Rendszer© -ben egy Jog -hoz az első osztályban, mely értéke megközelítőleg 20.000.000 Ft. (Huhú, ha három autót matricáztatok, akkor máris vehetek egy buszt!)

Az ajándék JOG további feltételei :

A 3 hónapos periódusokban minden hónapban megjelenés a ScienNet® rendezvényén, (fejtágítás, mi vagyunk a jók, mi vagyunk a szépek)
– 3 havonta egyszer a gépjármű bemutatása a rendezvényen, (Kedves Barátaim, bemutatom az autómat, Töfftöff-t!)
– a gépjármű tisztán tartása, (vége a menet közbeni evéseknek, a kerti off-roadnak)
– 3 hónap alatt legalább 2000 kilométer megtétele a gépjárművel,
– a matrica gyártási költség 50 % -nak fedezése (ez egyszeri nettó 6000 Ft -ot jelent).

Jutalmak

Aki jól dolgozik, hozza a sok új fizető kuncsaftot, az kitüntetést kap. Arany kitűző két briliánssal az alap, ez 300 egység után jár. (Biztosan a korábbi drágakő bizniszből maradtak meg az ipari gyémántok.) Ha valaki még lekesebb, akkor már arany kitűző három briliánssal a jutalom, DE vissza kell adni az előző kitűzőt. Vicces. A részletes szabályzat, számmágia és szóbűvészet itt olvasható.

A piramisról:

Btk 299/C. § Aki mások pénzének előre meghatározott formában történő, és kockázati tényezőt is tartalmazó módon való összegyűjtésén, és szétosztásán alapuló olyan játékot szervez, amelyben a láncszerűen bekapcsolódó résztvevők a láncban előttük álló résztvevők számára közvetlenül, vagy a szervező útján pénzbefizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek, büntettet követ el és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bűncselekmény szempontjából nem annak van jelentősége, hogy a tevékenységet minek nevezik, hanem annak, hogy a tényállásban leírt feltételek, működési szabályok, megvalósulnak-e vagy sem. Például minden olyan aktív magatartás, ami a piramisépítés lebonyolításának érdekében folyik (hirdetés, beszervezés, szabályok ismertetése, irányítói tevékenység, adminisztrációs munka, pénzbeszedés, és elhelyezés, nyeremények felosztása, ill. szétosztása).

Bűncselekmény elkövetésének számít már egy-egy részcselekmény megvalósítása is.

A fentiekben leírt elkövetői magatartás immateriális bűncselekménynek minősül, motívumtól, és eredménytől független.

A törvény szerint szervezőnek minősül mindenki, aki irányít, rendszert bővít, biztosítja a lánc folyamatosságát, közreműködik a lebonyolításban.

A később bekapcsolódó személyek, akik a piramist tovább építik, a bűncselekményt ugyanúgy elkövetik, mint azok, akik az egész láncolatot elindították.

Aki további zseniális pénzkereseti és befektetési lehetőséget keres emellé a fantasztikus Sciennet mellé, mert nem elég neki az itt begyűjthető sok-sokmillió forint, annak szívből ajánlom az Üdülési jogok eladásáról szóló, számokkal megbolondított beszámolómat is.

166 hozzászólás “Újabb RENDSZER (R), amivel csak nyerni lehet – aha, persze” bejegyzéshez

 1. Nem értem ezt a nagy rosszindulatot! Attól hogy nem hisz benne még működik a dolog. Engem meggyőzött, amit hallottam. Van olyan huszonéves fiatalember akinek eddig munkája sem volt fél éve lépett be és ma már 1,5 millió forint a havi keresete ebből. És már előadásokat is tart és elmondta hogy csinálta és nem szakadt bele. És akkor ő hogy csinálta ha nem működik??? Erre válaszoljon!

 2. Kedves sciennetguru fanok !
  Szerintem meg kellene köszönnötök Lesifotósnak hogy felhívta a figyelmeteket a sciennetguru veszélyeire.Szervezettségeteket akkor is bebizonyíthatjátok majd amikor azért fogtok tüntetni hogy az állam térítse meg a károtokat a mi adóforintunkból, mert át lettek verve.Szerintetek az életszerű hogy egy munkanélküliből előadóvá átavanzsált illető hirtelen 1.5 milliót keres havonta.Ugyan má….Ha bedőltök ilyen meséknek megérdemlitek a sorsotokat,mi szóltunk.Remélem gazdagodtok,ha mással nem szomorú tapasztalattal.
  Üdv
  Fantomtom

 3. Eszter kedves, nem lenne milliomos, mert értelmes annyira, hogy tudja ez átverés. Neked és az előző hozzászólónak egy rövid példa:
  Orvosi rendelő, anyuka beteg gyerek, idős néni, szóval sokféle ember, mindenki érkezési sorrendben következik. Majd kiszól az asszisztens hogy a doktorúrnak hamarosan mennie kell, ezért új játék jön. Aki meggyőz a várakozokból sokat, hogy fogadja el az aszpirint a bajára és hazaküldi, az előbb bemehet. Egy kedélyes, és megnyerő fiatalember rávesz az idős hölgyeket, hogy uganmár az a kis köhögés kezelhető, és az amúgy is félszeg villanyszerelőt a pár fekélyes hólyaggal a lábszáron, borogatással, vagy egy kis kenőcsös kezeléssel gyógyítható. Persze ő ugrott 4-5 helyet, és a gyerek, előtt bemehet, majd fél perc múlva egy doboz aszpirinnel távozik. A gyerek közben lázasabb, és szomorúbb lett. Ez az MLM.
  A lábszárfekélyes villanyszerelőnek rokkantságit adnak három hónap múlva, az öreg hölgyek közzül 1 meghal tüdőgyulladásban. Perzse a gyerek felépül, de őt aszpirinnel meg nem lehet gyógyitani, meg különben is a srác után érkezett.

  Azaz aki megyőzhető az osszabbúl is járhat, akire meg nem vonatkozik, azzal egyáltalán nem is foglalkozik.

  Amúgy az MLM alapvető feltevése, hogy te elkezded építeni a hálózatod, azaz a cél az hogy aki utánad jön az neked termel. Ez a kizsákmányolás egy finom formája ugye, tehát ez elv sem tisztességes. Még akkor is ha sok ember munkájából gazdagodik a felette lévő. Egyébként ez volt a klasszikus kapitalista model bukása. Azóta vannak szakszervezetek.

  Na de nem történelemórát akartam tartani, csak a rendszer visszáságát leírni. Nyilván – feltételezem – az előző hozzászólók haszonélvezői a rendszernek, ezért talán őket nem győzködöm. Mielőtt jönne pár írás, hogy de igen is jó , meg én már hú mennyire benne vagyok, újra csak megismétlem, nem nyertese, csak haszonélvezője a rendszernek!!!!!

 4. Én elmentem egy “prezentációra”, volt pár kérdésem, de nem kaptam választ ezért megint megkérdeztem erre a sorokban ülő lelkesek egyszerre elkezdtek meggyőzni! Minden esetre a kérdésem az volt, hogy mint kereskedő, hogyan adhatok kedvezményt. Ugyanis én egy hazai kereskedelmi hálózat tagja vagyok és állítólag azt a kereskedőt aki nem ad kedvezményt egy törzsvásárlónak azt kirúgják a rendszerből! Ja a bolthálózatunk állítólag tagja a sciennetnek!
  Egyébként én el akarom hinni, de amikor elkezdenek repkedni a 20 milliók akkor kicsit gyanús lesz, ami biztos: nincsenek ingyen, de még könnyen sem milliók. Ja 1-20% kedvezmény még oké, de levezetik, hogy kis idő mulva már 86% lesz a kedvezmény az már érdekes! Meg vegyél matricát, meg vegyél reklámjogot a tévébe….. nemá!

 5. Nagyon jó írás, gratulálok hozzá.

  Nekem csak egy alapvető kérdésem volt, amikor elkezdtem vizsgálni a rendszer életképességét:
  Hol és milyen mértékű kedvezménnyel tudnék vásárolni?
  Erre az egyszerű kérdésre sem kaptam egyértelmű és megnyugtató választ, így magam jártam a dolgok után.

  A sztori leírása megtalálható itt és ott:
  http://www.delmagyar.hu/forum/torzsvasarloi_rendszer-sciennet/35/2002461/?action=kifejt
  http://www.noiportal.hu/forum/hozzaszolasok2.426.html

  A lényeg az alacsony, 4,5%-os súlyozott szegedi átlagon túl, hogy leveleket írtam az állítólagos termékpartnereknek, akik közül az egyik legnagyobbról (REÁL) kiderült hogy nem is az, illetve a COOP is csak utalványokat adott el a cégnek, semmiféle kedvezményt sem kínál.

  Megy a folyamatos mellébeszélés és a nevetségessé tevés próbálkozása, illetve a saját nemhivatalos fórumukról is szép csendesen kizártak (http://sciennet.forumx.hu/viewtopic.php?t=26&mforum=sciennet)
  Érdemes beleolvasni minden mellette érvelőnek is, hogy kb. lássák milyen szinvonalú emberek veszik őket körül a “vállalkozásukban”!

  További minden jót!

 6. Tehát a 155000 Ft-os cuccból én fizetek 23400-at, az alattam belépők 600.000-et. Nyilvánvaló, hogy nem lesz veszteséges. Ehhez nem kell matematikusnak lenni. Ez egy klasszikus piramisjáték.

 7. Én másfél hónapja lettem tag. A szponzorom egy 22 éves srác.
  Eljött, elmondta a lényeget. Elsőre nem lehet felfogni.
  Én egy hétig nem aludtam. Az ő jövedelme 2-3 millió forint.
  Előtte fizikai munkát végzett havi 80 ezerért.
  Ha ő megtudta csinálni akkor mindenki, persze csak ha akarja! Aki nem az nem!
  De a tény a tény ő 1 hónap alatt keresett 2 milliót!!
  Én csak 400 ezret de nem vagyok elcsüggedve , lesz ez még jobb is!
  Hajrá Sciennet!

 8. Szia Kittike!

  Nekem a tapasztalataim a következők: az emberek nagyrésze pesszimista minden új és jó dologgal szemben elsőre, de amikor elkezdem az előadásokat 5 perc után már 100%os figyelmet kap a rendszer. Ma magyarországon nagyobb szükség van erre, mint bármi másra. Minden réteg megtalálja a számítását és ez nagyon fontos. Én 2007. december 22én regisztráltam és nem foglalkoztam vele. 2008végén elmondták nekem miről is szól:) 2009 januárja óta csak ebből élek.
  Csoportom alakulása: január 71fő, február 120 március 31: 266 fő
  Az én teljesítményem egy teljesen áttlagosnak mondható. Sok sikert mindenkinek!

  Ui: ha segítség kell az induláshoz
  http://www.sciennetguru.hu/sciennettenyek

 9. Kedves Sciennetguru!

  Te is kihagytál egy fontos lépést. Írod, az előadásodon 5 perc után már 100 százalékos figyelmet kap az általad kínált “rendszer”. (Bocs, de borsózik a hátam a szótól.)

  Aki már ott ül előadáson az vélhetőleg vagy nincs tisztában vele, mire megy el és bízik abban a “remek lehetőségben”, ami miatt meghívtad, vagy szkeptikus és kíváncsi. Mindkettőtől érthető a figyelem.

  Egy jó előadó arra is rá tudja venni a jó hallgatóságot, hogy gyermekláncfűvel ültesse tele a kertjét, hiszen az kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, ősidők óta gyógyításra használják a levelét és a gyökerét, könnyen szaporítható (de csak a Rendszerből vásárolt gyermekláncfű-tő tartalmaz Q48bienzimet, ami az agyműködést serkenti) és az általunk megszerzett bizalmas információk szerint ez lesz a jövő üzlete, mivel brit kutatók kifejlesztették valami szörnyű betegség ellenszerét ebből a növényből és két éven belül elkezdik felvásárolni a szárított gyermekláncfű gyökeret. Így aki most belép az én rendszerembe, az megkapja a kezdőcsomagot: 100 tő Q48bienzimes GYLF-gyökeret, ápolási útmutatót és tagtoborzó ívet. stb. A kezdőcsomag ára 250 ezer forint, de a beszervezett emberekért jutalék jár, plusz a szaporított gyökereket visszavásároljuk. 100 gyökerenként fizetünk 10.000 forintot!* Figyelembe véve, hogy az általunk adott 100 gyökér havonta újabb két gyökeret fejleszt**, így könnyen kiszámolható, hogy:

  2. hónap 300
  3. hónap 900
  4. hónap 1800
  5. hónap 5400

  Tehát a nyári hónapok alatt*** az általunk elültetett 100 gyökérből 5400 lesz. És mivel mi 100 gyökerenként 10.000 forintot* fizetünk, így könnyen belátható, hogy ez az évszázad üzlete, hiszen az 5. hónap végén leadott**** 5300 gyökérért (a kezdő 100 gyökér nem adható vissza) 530.000 forintot kap a Rendszertől.*****

  Összefoglalva: Ön befizet 250 ezer forintot, majd öt hónap múlva kap* 530 ezer forintot. Ebből lejön az Ön beszervezőjének 1,54 százalékos jutaléka, a rendszerben Ön felett állók 2 százaléka, hozzájön az Ön által beszervezettek után járó 2 százalék + a gyökérhűségpont. A virtuális számla kezelési díja (VSZKD) 3 százalék, amely exponenciálisan csökken a TRF-fel és FD-vel konvergált AS díjával. Amennyiben Ön arany fokozatú PL, így bónuszként megkapja még a JK és WQ utáni extrákat és már csak az MVQ-t, valamint ASZ-t kell levonni és így kijön a TRKF.

  Stb., stb.

  Mindez jól hangzik és ha kellően nagy hozamot ígér valaki, akkor az emberek nagy része bele sem gondol abba, amit hall. Az apróbetűs részeket sem szívesen olvasgatja az, aki a televízión nőtt fel és az előadásokon kellő nyomást is gyakorolnak a hallgatókra, hogy most, azonnal lépjenek be, mert ilyen remek lehetőség nem adódik több. Ezt nem kell kimondani, elég éreztetni.

  És a csillagokat a fenti számításban még meg sem magyaráztam, pedig…

 10. Ennyi rossz indulat csak a konkurenciától jöhet, akik irigykednek, mert nekik nem megy az üzlet…!
  Az ilyenek a tipikus magyarok – megkeseredettek, boldogtalanok, akik mások kárán nyerészkednek és mások kárának örülnek, az ilyenek a feljelentgetők, az ilyenek ugrálnak ki a kilencedikről és csodálkoznak azon, hogy nincsen se pénzük, se barátaik.
  Ahelyett, hogy összefognátok, teljesen mindegy, hogy miről van szó, ahelyett a másikat fröcskölitek, szégyelni való magatartás ez és tele van rosszindulattal…! Ezért tart itt az ország, ahol tart!!! Ezen agyaljatok egy picit!!!

 11. Szerintem Kívülállónak igaza van: semmire sem jó ez a pocskondiázás. Utána néztem én is a neten ennek a rendszernek és szerintem is alaptalan rágalmazás az egész amit a lesifotós írt. Azt tudom, hogy két ilyen rendszer van a lyoness és a sciennet. Nem vagyok tagja egyiknek sem, pedig már kerestek meg mind a kettőtől.
  Az egyik pesti barátom vállalkozását például a sciennet mentette meg a csődtől. Októberben már panaszkodott, hogy nincs forgalma és decemberben belépett termékpartnerként a sciennetbe. Azt mondja, havi 15-20 sciennetes vásárlás van nála és ez mentette meg attól, hogy bezárja a boltot.

 12. Nekem az unokatesóm van benne a sciennetbe Debrecenben és havi 400.000 forintot keres. Én még nem léptem be mert nincs olyan sok bolt Kőszegen!

 13. Az én Anyukám is a Sciennetből tart el minket.

  Tavaly kezdte októberben és már havi 300.000-et keres vele itt Szombathelyen. Egyre több hely van ahol lehet vásárolni és minden törzsvásárlója tök jól keres a leggyengébb is megkeresi a havi 50 ezret másodállásban. Tök könnyű, mert csak beszélgetni kell az emberekkel, és már több százan vannak mögötte. A Sciennetes jövedelméből voltunk nyaralni februárban Törökbe. Tök jó volt…
  Én csak ajánlani tudom mindenkinek!!!!

 14. Kedves Kívülálló!

  Jót nevettem a feltételezésen, hogy a konkurenciától jöhettem. Ennyire hihetetlen, hogy vannak, akik nem esnek hanyatt a piramisoktól és a hiszékenyégen alapuló MLM rendszerektől?

  “Ahelyett, hogy összefognátok, teljesen mindegy, hogy miről van szó, ahelyett a másikat fröcskölitek, szégyelni való magatartás ez és tele van rosszindulattal…! Ezért tart itt az ország, ahol tart!!! Ezen agyaljatok egy picit!!!”

  Végülis, a DunaProfit és az Il Ferro tagjai is összefogtak és valamennyi megtérült a hiszékenyen befizetett összegükből. Miután megbukott a szuper rendszer, összedőlt a stabilnak hitt piramis. Ez egyébként törvényszerű és azoknak is be kellene ezt látni, akik csak szintekben tudnak gondolkodni.

  És igen, azért tart itt az ország, ahol tart (többek között), mert tele vagyunk kapzsi, gondolkodásra nem túl fogékony emberekkel, akiket harmadszor, negyedszer is át lehet vágni.

  Hidd el, én is szeretném, ha tévednék és ha öt év múlva sem dől be ez a rendszer és Te is meggazdagodsz rajta, akkor bocsánatot kérek. (Kivéve, ha piramiscsúcs-közeli beszervező vagy.)

 15. Kedves Vidajoco, Nemo, Jodamester, Gábor!

  Ha ennyire jól megy a Sciennet, akkor miért ugyanarról a gépről külditek az üzeneteiteket? :O Én ezt nem értem! Valószínűleg telhetne a havi sok százezer forintból külön gépekre, nem kellene egymásra várnotok az üzenetek begépelésével. 🙂 Soha nem szoktam IP címet nézni, de most először megtettem. Jó volt megérzésem. 😉

  Semmi baj ezzel, csak legalább meg kellene próbálni más stílusban írni az üzeneteket. És a magyarságomat pedig tessék békénhagyni. Aki nem ugrik be a Sciennetnek, az nem magyar? Ez ám a feltételezés. Szóval szerinted csak az lehet magyar, aki balekként beugrik mindennek?

  És ha már a magyarságnál tartunk, miért van az, hogy olyan kérdőjelezi meg a magyarságomat, aki nem tud helyesen írni magyarul?

  Vidám estét!

  😀

 16. Kedves Királylány!

  Elkezdtem görgetni az általad belinkelt lapot, de a sokadik cigányozásnál, zsidózásnál feladtam. Kérlek az ilyenektől kímélj meg a későbbiekben! Ha gondolod másold ide azt a részt, amit fontosnak gondolsz és a végére szúrd be a forrásmegjelölést.

  Köszönöm.

  Az előző beírásodnál nem rágódok azon, miért keres mindenki 300, 400 ezret, vagy minimum 50 ezret. Szép kerek számokat.

  “Tavaly kezdte októberben és már havi 300.000-et keres vele itt Szombathelyen.”

  Nagyon jól hangzik. Csatlakozott százezredikként és ennyi embert maga alá szervezett? Ha ez így lenne, akkor Magyarországon már minden ember négyszeres Sciennet tag lenne. De hogy gazdasági válság nincs, az biztos, hiszen mindenki vásárol ezerrel. Szerinted.

  “Egyre több hely van ahol lehet vásárolni és minden törzsvásárlója tök jól keres a leggyengébb is megkeresi a havi 50 ezret másodállásban.”

  Egyre több hely van? Szuper. Kérlek sorolj fel 6 szombathelyi üzletet, ahol Sciennet tagként vásárolhatok és megkapom az ígért kedvezményeket. Holnap lejárom őket és ellenőrzöm. Előre köszönöm a listádat!

  A havi 50 ezerhez mekkora értékben kell pontosan vásárolni?

  “Tök könnyű, mert csak beszélgetni kell az emberekkel, és már több százan vannak mögötte.”

  Kérlek ne ködösíts. Ha én beszélgetek 20 emberrel, akik beszélgetnek újabb húsz emberrel stb., akkor a végén ott tartunk, hogy pár tízezer ember nagyon jót beszélgetett. ÉS??? Hol lesz ebből pénz? Egyébként mögöttem is több százan vannak minden nagyrendezvényen. Mert az első sorból szoktam fotózni! 🙂
  (Bocs, ez vicc volt. Tudom, nem is vicces.)

 17. Kedves Tag!

  Szerintem pontosan tudod, miért nem válaszol.

  Üdv:

  l.

  Ui: na jó, lyonesses vagyok. Márciusban havi 8 milliót kerestem, 2 millióval kevesebbet, mint februárban. És ez azért van, mert a Sciennet annyira jó, hogy mindenki átpártol oda és most féltem a havi millióimat.

  (Remélem érzitek az iróniát! 🙂 )

 18. “Az ilyenek a tipikus magyarok – megkeseredettek, boldogtalanok, akik mások kárán nyerészkednek és mások kárának örülnek, az ilyenek a feljelentgetők, az ilyenek ugrálnak ki a kilencedikről és csodálkoznak azon, hogy nincsen se pénzük, se barátaik.”

  Hm… én ilyesmit pont az átvert és kisemmizett piramisjátékosokról szoktam hallani. Ugye nem saját érzéseket írtál le?

 19. Ejnye lesifotos… a hülye is látja, hogy lyonesses vagy:

  http://www.provokator1.hu/4index.html

  Érdekes én megtalátam a lyonessről szóló cikket a weboldalon. Így kezdődik:

  “Ha a vásárlók nem is, a LYONESS biztosan profitál”
  “Biankó megállapodást írattak alá”

  “Két magánszemély felháborodott hangvételű levéllel kereste meg internetes lapunkat. Panaszuk tárgya: kibabrált velük a LYONESS Hungary Kft., amely úgynevezett törzsvásárlói klubot működtet. A két úr együttesen több mint egymillió forintot fizetett be a cég bankszámlájára, azzal a céllal, hogy különböző termékekhez kedvezményesen jussanak hozzá. Ezt ígérték ugyanis nekik a LYONESS munkatársai. Teltek-múltak a hónapok, de a kilátásba helyezett előnyöket nem tudták élvezni a rászedett vállalkozók, pénzükért cserébe nem kaptak semmit. Még egy írásos megállapodást sem. A kezükben mindössze az összeg befizetését igazoló bizonylat volt, szerződést nem kaptak. Megunták a dolgot és követelték vissza a pénzüket. Hosszas hitegetés vette kezdetét a LYONESS részéről, mire végre hajlandónak mutatkoztak a több mint egymillió forint visszafizetésére. Az igazi meglepetés ekkor érte panaszosainkat: a szép summát kizárólag Spar-utalványok formájában vehették át.
  – Erről szó sem volt, amikor beléptünk tagjaik sorába – közölte portálunkkal egyikük. – Biankó megállapodást írattak alá velünk, amit később saját érdekeiknek megfelelően töltöttek ki. A legszebb, hogy a pénzünket még ilyen formában sem tudták egy tételben visszatéríteni, nem volt annyi Spar-utalványuk. Vicc. Gyanítom: komoly pénzügyi gondjai lehetnek a LYONESS-nek.

  A provokator1.hu e-mailben megkereste a LYONESS Hungary Kft.-t. Kérdéseinkre a megadott határidőig nem válaszoltak. Bizonyára ez is a nemzetközi cég imidzséhez tartozik. Ezek után nem ajánljuk senkinek, hogy kellő körültekintés nélkül a nevezett vállalattal üzleti kapcsolatba lépjen. ”
  Forrás: http://www.provokator1.hu/4index.html

  Ez a cikk hátha a többiek sem találják meg!

  Én is kiváncsi vagyok a véleményedre, mert ugye a lyoness és a sciennet hasonló tevékenységű cég…, ahogy a weboldalukról is kiderül. És te a rendszerek ellen vagy, ugye? Vagy csak a sciennet ellen????

 20. Én tavaly május óta vagyok tagja a Sciennetnek,csak jót tudok mondani róla! Tudjátok mi a ti/pocskondiázók/bajotok? Az hogy jó dolgotokban nem tudtok magatokkal mit kezdeni! Én nem szeretnék senkit arról bizonygatni,hogy miért jó a Sciennet,de mivel itt még egy regisztráció sem jár kötelezettséggel,így ajánlom nektek,hogy a lakóhelyeteken regisztráljatok a rendszerhez,ami ingyenes,és vásároljátok azt amit eddig is mindennap kellett a létfenntartásotokhoz,természetesen termékpartnernél,a kódotok használatával együtt,és 1 hónap múlva már minimális keresetetek lesz. Mutassátok meg nekem,milyen vállalkozás az amihez nem kell befektetés,mégis profitálsz.Itt csak te kellesz az induláshoz! Ha többet szeretnél van rá lehetőség,de nem kötelező! Szép napot nektek és próbáljatok pozitívabban hozzáállni az élet ügyes-bajos dolgaihoz! Pozitív emberek lesztek és az élet is kínál nektek pozitív dolgokat.

 21. Kedves Scienneta!

  Nehéz úgy pozitívan hozzáállni egy ilyen dologhoz, ha egyetlen konkrét kérdésemre sem kapok választ.

  De egyszerűsítsük le a dolgot, egyetlen kérdésre várok választ:

  ***************************
  ***************************

  Melyek azok az üzletek, boltok, áruházak, kereskedések, ahol Szombathelyen Sciennet tagként megkapom a kedvezményeket?

  ****************************
  ****************************

  A válasz beérkezte után ígérem, hogy felkeresek közülük néhányat és beszélek az üzletvezetővel, vajon komolyan úgy van-e, ahogy a honlapon állítják, illetve kb. mennyien veszik igénybe a “rendszert”?

  A tapasztaltakról beszámolok.

  De előbb kell a VÁLASZ!

 22. Hihetetlen agymosott emberek vannak,akik még hisznek a csodában 😀 Érdeklődnék,hogy aki már tavaly is sciennetes tag volt, az netán adózott a milliós jövedelméből? Mert ideje lenne azt a baromi nagy összeget is feltüntetni az adóbevallásban 😀

  Komolyan, érdekes látni,hogy annak ellenére,hogy már ez a sokadik “rendszer” ami bebukik,még mindig azt hiszik az IQ-tlan emberek,hogy létezik munka nélkül, csak beszélgetéssel képződő jövedelem 😀
  Senkinek nem gyanús,hogy az az ember irányít, aki már olyan sokszor átverte az embereket(gyémánt botrány,stb)?

  Mindegy, én majd ott állok a sorban és sajnálkozom erősen, mikor majd sírnak azok az emberek akik csatlakoztak ehhez a nagyszerű és kihagyhatatlan lehetőséghez és SAJNOS csődbe jutottak és nem lesz pénz még enni sem…..
  Azt jobb ha tudják,hogy a több helyen már feljelentették ezt a nagyszerű rendszert, mivel több milliót már benyelt és sajnos nem adja vissza.

 23. Ja de, visszaadja. De csak virtuálisan…. a jogokat lehet pakolgatni a szgépen, milyen klassz, iderakom-odarakom, de a kezében pénz abból SOHA nem lesz.
  Van pár autó SNET-es rendszámmal. Nem suzukik. Nos, azok épp abban a felső körben vannak, akik kapják a sok jogra befizetett pénzt.

 24. Köszi, Mia!

  De azért újból feltenném azt az egyszerű kérdést, amire már sokadik alkalommal nem kapok választ a rendszeren meggazdagodott Sciennet tagoktól:

  ***************************
  ***************************

  Melyek azok az üzletek, boltok, áruházak, kereskedések, ahol Szombathelyen Sciennet tagként megkapom a kedvezményeket?

  ****************************
  ****************************

 25. Kiegészíteném lesifotos elemzését, (köszi érte).
  Minden piramis játékban csúcson, vagy az ahhoz közel lévők mesés jövedelmeit azok befizetései fedezik, akik
  1. később lépnek be a rendszerbe
  2. az első időszak “sikereire” alapozva kapzsiságból egyre nagyobb összeggel szállnak be az üzletbe.
  A rendszer becsődölése esetén az ő veszteségeik jelentik a fedezet a rendszerből kivett jövedelmekre.
  A S/N annyiban egyedi, hogy a vesztesek közé majd a Termékpartnerek is bekerülnek, hiszen a vásárlási utalványok mögött nincs pénzügyi garancia, és a rendszer összeomlásakor az utalványok ellenértékének átutalására már nem lesz fedezet. (Kíváncsi vagyok, lesz-e olyan, hogy az utalványoktól akár a névérték 30-50 %-án is hajlandóak lesznek a tulajdonosok megszabadulni).
  Szóval sok sikert a S/N törzsvásárlóknak, mindenki örüljön az eddig megkeresett jövedelmének, és csak arra figyeljen, hogy mindig többet vegyen ki a rendszerből, mint amennyit betett. (Vagy egy jósnővel jövendöltesse meg a csőd pontos dátumát, hogy még időben kiszállhasson. Bár a jóslásokban sem bízom igazán , de ez egy másik topik).

 26. Kedves lesifotós!

  Te ezt nem érted, wh@zzegh. Nem mondhatják el neked, hogy hol milyen kedvezménnyel lehet váérsolni, és pláne nem rakhatják ki ide a netre, mert ehhez előbb ultraibolya színű kitűzővel rendelkező super-sciennet-hero igazolványt kell szerezni, ami potom 9.999 fabatka ellenében vásárolható egy violetta színű kitűzővel rendelkező hyper-sciennet-hero-isten-császár-király-talp-nyaligáló szintű, 27-es manájú alsciennetvarázslógurutól. Ha ez megvan, akkor beavatnak a nagy nagy titokba, miszerint szőlőből is lehet bort csinálni, de addig, pajtás, mi itt kintről kesereghetünk azon, hogy mekkora nagy hülyék is vagyunk mi, hogy nem látjuk, mekkora hatalmas nagy biznic ez. Amúgy meg, azt gondolom, a lyonnesnnek is adhatnál egyet :-), már ha igaz rá, ami erre a csodás sciennetre igaz.

 27. Kedves lesifotos, sajnálom, hogy a kérdésedre nem kaptál választ, most én válaszolok rá. De előtte szeretnék letisztázni pár dolgot, fontos, hogy megértsük a rendszer alapelméletét. A sciennet nem egy pénzintézet, hanem vásárlási utalványt kibocsátló cég. Minden termékpartner, saját maga dönti el, mennyi kedvezményt ad a tagoknak. A rendszer nem azért jött létre, hogy minél több ember pakolja be a pénzét ide, hanem azért hogy a magyar üzleteket lendítse fel. Tapasztalatom, hogy itt Dunaújvárosban ahol élek azok az üzletek akik benne vannak a rendszerben, jelentős forgalom növekedést tapasztaltak, mert sok ember ment hozzájuk vásárolni, szolgáltatást igénybe venni a kedvezmény miatt. Valóban van lehetőség arra, hogy a jövőbeni vásárlásunk kedvezményét lefoglalózzuk, mert feltett szándékunk, hogy azt a pénzt elfogjuk költeni. Ami a legtöbb negatív dolgot eredményezte a rendszerrel kapcsolatban, hogy vannak olyan emberek a rendszerben, akik képesek valótlant állítani azért, hogy mások kárán jövedelemre tegyenek szert, legtöbb esetben ígérgetnek, befektetésként adják el az üzletet, amit a sciennet teljes mértékben ellenez. Van lehetőség tisztességesen rövid időn belül, valós jövedelmet szerezni a rendszer segítségével, de ez csak azokat érinti aki tisztességes úton terjeszti a rendszert. Teljes mértékben elutasítom én is azokat a “csalókat” akik saját nyereség vágyból tévesztenek meg embereket. A kérdésedre a válasz, Szombathelyen sciennet tagként az alábbi üzletekben vásárolhatsz kedvezményesen:

  Lehetőséged van megnézni az összes termékpartnert országszerte az alábbi linken:
  http://sciennet.com//index.php?p=18

  12 sz. Papírbolt ,9700 Szombathely
  Papír,írószer,irodaszer

  2. sz. ABC Áruház,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd

  206. sz. Élelmiszerbolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd

  207. sz Élelmiszerbolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd

  209. sz. Élelmiszerbolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd

  3 sz. Papírbolt,9700 Szombathely
  Papír, írószer, irodaszer

  3. sz. ABC,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd

  40. sz. Vegyesüzl,2884 Bakonyszombathely
  Coop – A jó szomszéd

  7.sz.Forrás Élelmiszer Bolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd

  Anix Baba és Játékáruház,9700 Szombathely
  Babafelszerelés és Játék Kereskedelem

  Avia Töltőállomás,9700 Szombathely
  Benzinkút és shop

  Avocado Vegyesbolt,9700 Szombathely
  Élelmiszer jellegű vegyes üzlet

  Babaország Használt Babaholmi Kereskedés,9700 Szombathely
  A megye legnagyobb extra minőségű használt babaholmi boltja

  Belló Bútorstúdió,9700 Szombathely
  Bútorasztalos munkák

  Belvárosi Állatpatika,9700 Szombathely
  Állatgyógyászati termékek kiskereskedelme

  Centrum Cipő,9700 Szombathely
  Cipő áruház

  Charlie Étterem és Panzió,9789 Sé,Szombathely
  Charlie étterem és Panzió

  Dolce Vita 4d Stúdió,9700 Szombathely
  4 dimenziós ultrahang vizsgálatok állapotos kismamák részére

  Dolce Vita Accent Stúdió,9700 Szombathely
  Arc és test kezelés, bőrfeszesítés

  Domus videótéka,9700 Szombathely
  Videotéka kölcsönző

  Dorina Esküvői Ruha Szalon,9700 Szombathely
  Menyasszonyi-, menyecske-, koszorúslány-, elsőáldozási ruhák, kellékek

  Fabuland Lakberendezési Szakáruház,9700 Szombathely
  Lakberendezési szaküzlet

  Fantázia Fehérneműbolt,9700 Szombathely
  Fehérneműk széles választékban

  Foodcar,9700 Szombathely
  A Foodcar különlegesen finom ebéd házhoz szállítását vállalja.

  Forrás 8. Sz. Élelmiszer Bolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd

  Forrás C+C,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd

  Galaxy fitness,9700 Szombathely
  Sporttevékenységek Táplálékkiegészítők forgalmazása

  Gázvezeték- és Készülékszerelő Mester,9700 Szombathely
  Gázvezeték és készülékszerelő mester

  Gerendás Hotel,9700 Szombathely
  A Hotel a belvárostól 5 percre helyezkedik el.

  Hajrandi Fodrász Szalon,9700 Szombathely
  Fodrászat, műköröm, manikűr

  HERMÁN ABC,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd

  Horváth Miklós Síküveg,9700 Szombathely
  Üvegezés, képkeretezés, üvegmegmunkálás

  Kónya Ép. Ker. Fürdőszoba Szaküzlet,9700 Szombathely
  Üzletünk a város minden pontjáról egyszerűen és gyorsan megközelíthető

  Kővilág-Kül és beltéri burkolatok,9700 Szombathely
  Kül- és beltéri burkolóanyagok

  Larimar Angol Használt Ruha,9700 Szombathely
  Angol használt ruha kereskedelmi üzletlánc

  Lőrincz Krisztián Villanyszerelő Mester,9700 Szombathely
  Épületek, hálózatok villanyszerelési munkái

  M. R. Praxis Fogászati Magánrendelő,9700 Szombathely
  Fogászat, járóbeteg szakellátás

  Marketéria – Fa nyílászárók gyártása és kereskedelme,9700 Szombathely
  Fa nyílászárók gyártása és forgalmazása

  Mia Feng Shui és Natúrbolt,9700 Szombathely
  A természetes gyógymódok otthona

  Motodor motor szalon,9700 Szombathely
  Motor szalon

  Ne Körmölj Kft.,9700 Szombathely
  Fénymásoló Szalon

  Pannónia Café Restaurant Pizzéria,9700 Szombathely
  Étterem

  Parketta Diszkont ,9700 Szombathely
  Parketta és nyílászáró kereskedelem

  Pentaqua,9700 Szombathely
  Víztisztító, vízlágyító rendszerek, légtisztító és gőztisztító berendezések forgalmazása, vízkezelő berendezések értékesítése, szerelése, szervizelése

  QUAESTOR utazási iroda,9700 Szombathely
  Mert a világot látni kell…

  Rókus Gyógyszertár,9700 Szombathely
  Gyógyszerek forgalmazása

  Rostfa Fa-és Asztalosipar,9700 Szombathely
  Fa és asztalosipar

  Sáfa-Bútor ,9700 Szombathely
  Egyedi bútor gyártás

  Savaria Uniker Műszaki Kereskedelmi Kft.,9700 Szombathely
  Műszaki bolt

  Scarpa Bau,9700 Szombathely
  Családi és sorházak tervezése, kulcsrakész kivitelezése, házak, lakások teljes illetve részleges felújítása

  Semiramis Kávébolt,9700 Szombathely
  Kávézó és kávébolt

  Somos Optika,9700 Szombathely
  Optikai termékek

  Somos Optika 2,9700 Szombathely
  Optikai termékek

  Sport Sörkert- Tekéző,9700 Szombathely
  Sport sörkert és tekéző

  Stempel Szatmári Bélyegzőkészítő és Lézergravírozó,9700 Szombathely
  Bélyegzőkészítés

  Stílus 2004 Bútorgyártás,9700 Szombathely
  Bútorok gyártása

  Szent Gellért Vegyeskereskedés,9700 Szombathely
  Élelmiszer üzlet

  Szent Rita Gyógyszertár,9700 Szombathely
  Gyógyszerek és gyógykészítmények

  Szó-műhely,9700 Szombathely
  Tréner cég

  Tapétacentrum,9700 Szombathely
  Tapéták és festékek forgalmazása

  Teherfuvarozó,9700 Szombathely
  Teherfuvarozás, szállítmányozás

  Vagyonvédelem, Takarítás,9700 Szombathely
  Biztonságtechnika

  Vasi Agro- Center,9700 Szombathely
  Mezőgazdasági Szolgáltatások és Szaküzlet

  Webmark Webstúdió,9700 Szombathely
  Webáruházak, weblapok, internetes felületek készítése vállalkozások, magánszemélyek részére

  Webszaknévsor.hu,9700 Szombathely
  Országos céginformációs adatbázis

  Woodoo-Khadar Egzotikus Ajándékbolt és Hastánc,9700 Szombathely
  Közel és Távol-keleti egzotikus ajándéktárgyak, hastánc

 28. Hozzátenném, hogy folyamatosan növekedni fog a szombathelyi termékpartnerek száma. Minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolok, ezért el is mentettem ezt az oldalt a kedvencek közé, hogy mindennap rátekinthessek.

 29. Egy dolgot felejtettem, a termékpartnereknél vásárolni, úgy lehet ha ingyenesen regisztrálunk a sciennet rendszeréhez. Regisztrációt követően kapunk egy sms-t amiben megkapjuk a saját privát webirodánk belépési adatait. A webirodába a http://www.sciennet.com oldalon tudunk belépni. Ha beléptünk a webirodába, akkor a felső menüsor között lesz egy ilyen menüpont, hogy “Archivum” arra rákattintunk és találunk olyat, hogy TV kártya letöltése, ez egy pdf dokumentum ezt kell kinyomtatni, ez lesz a saját kis tagsági kártyánk. Ha mindez megvan, akkor semmi más dolgunk nincs, minthogy a termékpartnernél felmutassuk ezt a kis kártyánkat. Így tudunk kedvezményesen vásárolni.

 30. Én tagja vagyok a rendszernek ,és az a száraz valóság ,hogy ha van min kezdésre 30 ezer ft od /3 db jog/ akkor gyönyörű szépen valóban lehet keresni!! 2 hetente van utalás.Javasolt az első kabzsi fogorvos vagy egyéb gazdag páciens foglalózásából 1 nagyobb fát csinálni TEHÁT NEM A TE PÉNZEDBŐL/ Alkalmanként ezek a foglalózások lehetnek akár milliós tételek is nekem van pár db és mikor pár hét múlva rá jön a törzs vásárló ,hogy csupán 78 milióval kell kiegészítenie mert ez csak foglaló akkor el kezd futni a pénze után és hozza a többi havert stb ÉS IGY TOVÁBB!!! na igy van havonta nem 1 milla de 2 hetente 400ezer biztos saját tapasztalat, ajánlom ha nem számit hogy tönkre vágod a köreidet .

 31. Bocsi….végig sem olvastam ezt a sok marhaságot…miért?…,mert egy laikus írta,aki vette magának a bátorságot, hogy “szarozni” merte több ezer ember munkáját, akik mivel lelkiismeretesen dolgoznak a Sciennet-el – IGEN….VALÓBAN….PÉNZT…..KERESNEK…..VELE!!! Viszont,ha ez a bizonyos illető, akiről fogalmunk sincs, hogy kicsoda vette volna a fáradtságot, hogy komolyan belenézzen a Sciennet
  működésébe -ami kb. 2 hónap -, akkor esetleg lehetne vele miről beszélgetni. Amennyi időt ő erre rászánt . kb. annyi idő alatt tanul meg járni egy gyerek, és jelzem ahhoz ÉSZ sem kell.
  Albert Einstein szerint: “Két dolog van a világon, ami végtelen; az egyik a világmindenség a másik
  az emberi butaság! …és az elsőben nem vagyok biztos!”
  Egyetértek Einsteinnel!!!
  Nincsen az Amway-el semmi baj–az valóban egy MLM rendszerű értékesítési hálózat, ami már bejárta az egész világot – elterjedt – nos tisztelt “irka-firkáló uraság” – az MLM-el is csak azok az emberek boldogulnak,akiknek vannak ÁLMAI és CÉLJAI az életben és akiknek VALÓ ez a fajta
  munka. Tippem szerint ez ÖNNEK NEM VALÓ! Sőt…tovább megyek…Ön csalódott…..Igazam van?
  Azért mert én nem értek a falazáshoz, még nem fikázom le az ország vagy a világ összes
  kőműves mesterét!!!!
  A Sciennetnek igenis VAN jövője, ahogy a Lyonessnek is. /Sőt tudomásom szerint a Lyoness már Európa 7 országában ma is működik./ Miért is? ….Mert amíg emberek élnek a Földön mindig lesznek alapvető szükségleteik – ez a két rendszer a mai fogyasztói társadalmak “tovább fejlesztett”
  változata – és egy társadalmilag igazságosabb jövedelem elosztást fognak eredményezni.
  E helyett a sok zagyvaság helyett, amit itt összeghordott, ezt az időt inkább fordíthatta volna arra,
  hogy megértse a sciennet zseniális rendszerének működését.
  Ön közel 50 programozó matematikus két és fél éves munkáját fikázza le?!!! NEVETSÉGES!!!
  Ha nem az irigység és a csalódottság határiozná meg a megnyilvánulásait – ki tudja –
  talán pénzt /passzív jövedelmet/ is kereshetne vele.
  Egyébként a Leinemann Zsolt a Sciennet-et megelőzően 11 évig dolgozott az MBI-nél, amely
  Magyarország egyetlen független brókercége.
  Persze tudom ITT CSAK ÖN kritizálhat másokat – és a Zsolt is elmeháborodott.
  De tudja mit? Én inkább őt választom, és inkább a TUDÁST, a FEJLŐDÉST, a HALADÁST, az ÖNFEJLESZTÉST. Ahhoz, hogy valaki havonta több százezret, vagy több milliót keressen, ahhoz
  olyan emberré kell válnia, hogy képes legyen erre.
  Én magam is egy nyitott, természetes, tanulni vágyó és tanulni képes ember vagyok….
  Ön hogy áll ezzel?

 32. Kedves Mia! ön elszenvedője vagy netán résztvevője volt valamiféle gyémántbotránynak?
  Vagy netán hallott róla, sugallták önnek ? Én az utóbbira tippelek. Vagy ön személyesen ismeri a Leinemann Zsoltot? Ezt is kétlem!
  Tudja mi lenne az ettől is jobb üzlet? ha meg lehetne élni a rosszindulatból,kárörömből, gonoszságból…
  Látja …abból valóban emberek milliárdjai gazdagodnának meg……
  Én azt gondolom, hogy mindennek kiváltója a tudatlanság és az alacsony tudatossági szint…..
  Bár én hiszem,hogy ön valójában nem rossz ember,,csak alacsony tudatossági
  szintje miatt könnyem irányítható … hiszékeny……..
  Tudja én csak azt hiszem el, amit megtapasztalok… a többivel nem foglalkozom, mivel
  nem láttam, nem hallottam…..nem voltam ott személyesen…látja ez a hozzáállás már tudatos
  és tudja mit? …sokkal boldogabb vagyok…nem terhelem a lelkem , a gondolataim fölösleges
  dolgokkal.

 33. Egyetlen dolgot nem értek. Miért hiszik azt emberek és miért akarják elhitetni a másikkal, hogy ha nekem sikerült valami az tuti a másiknak is fog. Minden üzletnek vannak nyertesei és vannak vesztesei, ez nagyon rendben van.
  A gond szerintem az, hogy tisztelet a kivételnek ezt az üzletet a legkapzsibb emberek úgy adják elő, hogy “fizess be több millió forintot és dőlni fog a lé amíg csak élsz”. Van aki erre vevő, de hogy ez végképp nem igaz. Lehet nagyon sok pénzed, de nagyon sokat is kell dolgozni érte. Nem olyanokat kell megtalálni párat aki benyomja a milliókat, hanem nagyon sok olyan embert aki harmincezer forintot tesz be, de alatta is sokan beteszik és azalatt is. Akik így látják akár becsületesek is tudnak maradni. Nagyon gyorsan jön a pénz ha beteszik a milliókat, viszont az csak hirtelen van. Be lehet is csapni embereket, de hosszú távon nem kifizetődő, ráadásul lejáratja nem csak saját magát, hanem a rendszert is. Vásárolni mindenképpen érdemes, de ezt kevesek adják így elő. A leggátlástalanabbak a volt Amway tagjai, hiszen nekik már eléggé kimosták az agyukat. Hihetetlen gátlástalansággal veszik el a rengeteg pénzt akár tudatosan de némelyik végtelenül ostoba is még ráadásul.
  Ha az üzlet eredeti célját nézem, hogy fellendítse a magyar gazdaságot, akkor ez nagyon pozitív és ilyen szempontból tényleg érdemes vásárolni. Annál is inkább, hogy hosszú távon ha elég sokan vásárolnak alattam is akkor valóban szép pénzeket lehet keresni. Na nem milliókat havonta, de ha máshol vásárolok egyáltalán nem keresek semmit, tehát ez jó.
  A másik oldala a dolognak, hogy ha valaki több akár 5-6 millió forntot is rá tud áldozni akkor nem igazán a kenyérre valót fekteti be. Pénzagyú emberkéink úgy gondolják, hogy a pénz pénzt fial, nem kell csinálni semmit. dől a lé. Ezek talán meg is érdemlik a sorsukat.
  Mindent lehet becsületesen és becstelenül csinálni, ilyenek vagyunk mi emberek, mindenki saját magát is belerakja az üzletbe. A maga egyéni karakterét.

 34. Fura én egy hónapja láttam az oldalt és egyértelmű volt hogy piramis játék ettől az írástól függetlenül. Jól keresel mi? Örülj neki mert te még a piramis elején vagy, de arcátlanság azt állítani, hogy minden szint jól fog keresni… Ettől piramis vaze.

 35. Kedves Lesifotós!

  Világéletemben bérből,fizetésből éltem! Kőkeményen megdolgozta mindenemért! 2006 decemberben
  hallottam először a Sciennet nevet! Akkor talán 1500 törzsvásárló volt a rendszerben.Nyujtottak egy lehetőséget egy könnyebb élet reményében számomra! Ez volt az első lehetőségem de én nem éltem vele! 13 hónapot aludtam,majd mikor regisztráltam azt vettem észre hogy 22000 törzs vásárló lett a rendszerben!Ennyi ember nem tévedhet gondoltam mivel szűkös anyagiakkal rendelkeztem az időtájt,nem vártam meg hogy vásárlásaim után alakuljon ki jogom a rendszerben az árengedményszámlámon,hanem vásárlási utalványt foglalóztam EGYETLEN EGYET!!!!!!!!!!!
  Az első jogosztályban !!!!!! Az AJÁNLÓM korrektül tájékoztatott és az első pillanattól kihangsúlyozta EZ NEM BEFEKTETÉS!!!!!!!!! TÖRZS VÁSÁRLÓI RENDSZER ÉS UTALVÁNY FORGALMAZÓ CÉG. Miután szeretek napra kész információk birtokába jutni elmentem egy országos rendezvényre(azóta mindegyiken ott vagyok) Leinemann Zsolt vázolta a közel jövőt! Amit elmondott az a szó szoros értelmében úgy is történt. Nála KORREKTEBB ÜZLETEMBERT NEHÉZ LENNE TALÁLNI!Teltek a hónapok 5 hónap után kifutott az első jogom! jutalékaim keletkeztek a rendszerben! Ezután felnyílt a szemem, aktívan ajánlottam a rendszert,láss csodát azóta passziv jövedelemre teszek szert! Érdekes módon senkinek sem volt kifogása a RENDSZER ELLEN A CSAPATOMBAN! Sőt,ajánlom neked is hogy legyél te is törzsvásárló a SCIENNET-NÉL!!!!! Csak is az információ hiányban szenvedő emberek beszélnek BADARSÁGOKAT!!!!!Ma 2009 07 13 van tovább ajánlásokkal reklámok nélkül közel 356000-en vagyunk, ősztől lefog esni az állad evvel fogsz kelni és evvel fogsz feküdni a reklámok miatt!! Mondtad hogy bedől ez az egész,éhes mindig leszel,ruha kell rád ,utaznál,műszaki cikkeid elhasználódnak,orvoshoz kell menned,építkezel,járművet veszel,Országszerte minden szegmensben találsz termékpartnereket!!!!! Mi törzsvásárlók termékpartnereknél vásárolunk megrögzötten, mert mi nem pontokat gyűjtögetünk hanem kedvezményeket forint formájában!!!!!!!!!! Ha vennéd a fáradtságot és a honlapon meghallgatnád a törzs vásárlói prezentációt megértenéd hogy egy JOG mit hoz neked mihelyt végig fut a hat osztályon!! Ősszel kíváncsi leszek a véleményedre,ha tovább látsz az orrodnál és valós információkkal felvértezed magad!!!!! Üdv

 36. Kedves Kenguru!

  Ha negyvennyolc felkiáltójelet teszel a mondataid végére, attól az még nem lesz hihetőbb számomra.

  Viszonylag korán regisztráltál egy piramisba, így keresel vele, ez teljesen rendben van. Az ügynök szöveg is elfogadható, amit ide írtál, legyen.

  “22000 törzs vásárló lett a rendszerben!Ennyi ember nem tévedhet gondoltam mivel szűkös anyagiakkal rendelkeztem az időtájt,”

  Te jó ég! Hányan is dőltek be a DunaProfitnak, Il Ferro-nak és társaiknak? Százezrek. Akkor ők sem tévedhettek, ugye? Ezt elmagyaráznád nekik is?

  “elmentem egy országos rendezvényre(azóta mindegyiken ott vagyok)”

  Ezen miért nem lepődök már meg? Összetartás, meg minden… Nem szeretnék más szót használni rá.
  “Leinemann Zsolt vázolta a közel jövőt! Amit elmondott az a szó szoros értelmében úgy is történt. Nála KORREKTEBB ÜZLETEMBERT NEHÉZ LENNE TALÁLNI!”

  Uhh… és mindezt kiabálva. Az ilyen ügynökös bejegyzéseknél azt is szeretem, hogy menetrend szerint megérkeznek az ügynökök, akik gyakran több néven (lásd fent) megpróbálják lejáratni, hülyének beállítani azt, aki nem csatlakozik ezekhez a remek lehetőségekhez. Hiszen aki okos, az csatlakozik, minden fejtágításra, agymo… khm… meetingre elmegy és halálra keresi magát, holott korábban a krumplipucolás is nehézségeket okozott.

  “ősztől lefog esni az állad evvel fogsz kelni és evvel fogsz feküdni a reklámok miatt!! ”

  Nahát. Egy: nagyon ritkán és célzottan nézek televíziót, így nem vagyok kifejezett reklám célközönség. Nem tartom valószínűnek, hogy a Kossuth és Nyugat Rádióból is ez ömlik majd. Kettő: egy nagyon jól működő rendszert minek áradás szerűen reklámozni? (Értsd: minek költsek százmilliókat reklámra, ha fut a szekér?) Ennek is lehet ésszerű magyarázata. A piramisba egyre nehezebb embereket beszervezni, így floodolással próbálnak még azokhoz eljutni, akik erre fogékonyak lehetnek, de kimaradtak. Ezzel meghosszabbítható valamennyivel a piramis alján található emberek türelme (mondjuk őket le is lehet szúrni a fejtágítókon, hogy rosszul dolgoznak. Mert lám: Kovács ügynök alatt 2007. óta 14 ezer ember leledzik, Tóth anyuka meg a szomszédasszonyát sem tudta beszervezni, ejnye!)

  “Mi törzsvásárlók termékpartnereknél vásárolunk megrögzötten, mert mi nem pontokat gyűjtögetünk hanem kedvezményeket forint formájában!!!!!!!!!!”

  És persze ez valami miatt nem úgy néz ki, hogy törzsvásárlóként kapsz százalékos kedvezményt, hanem bonyolult, szinte követhetetlen úton kapsz vissza, miután vettél ún jogokat, pénzért.

  “Ősszel kíváncsi leszek a véleményedre,ha tovább látsz az orrodnál és valós információkkal felvértezed magad!!!!! ”

  Ez kölcsönös. 🙂

  Ajánlom figyelmedbe az ehhez hasonló blogokat:

  http://penzkeresetilehetoseg.blogspot.com/2008/01/autreklm.html

  Kattints a siker, az elismerés, adócsökkentés, vagy a többi menüpontra.
  Nem azt írja le, hogy hú, én ilyen sikereket értem el, ennyit kerestem, ezt értem el az életben, hanem kattints ide és elolvashatod, mit érhetsz el… És a Sciennet szabályzatára visz a link. Na, ez is komoly ám egy személyes blognál.

  Persze nem felejtik el hozzátenni, hogy ez nagyon szuper. Végül is…

 37. Edit,

  “Bocsi….végig sem olvastam ezt a sok marhaságot…miért?”

  Azért, mert nem érdekli más véleménye?
  Azért, mert úgy gondolja, hogy csak Ön tudja az igazat?
  Azért, mert ügynökként teljesen mindegy, mit mond más, az előre betanított sémákat kell mondania?
  Azért, mert kínos lenne, ha más máshogy gondolná és esetleg még igaza is lehet valamiben?
  Stb.

  “nos tisztelt “irka-firkáló uraság” – az MLM-el is csak azok az emberek boldogulnak,akiknek vannak ÁLMAI és CÉLJAI az életben és akiknek VALÓ ez a fajta
  munka. Tippem szerint ez ÖNNEK NEM VALÓ! Sőt…tovább megyek…Ön csalódott…..Igazam van?”

  Igen. Csalódott vagyok. Igaza van.
  Csalódott vagyok, mert ésszel próbálok meggyőzni ismerősöket, ismeretleneket arról, hogy ne fizessenek nyereményért, ne menjenek bele nagyon jól hangzó, de ellenőrizhetetlen dolgokba és mégis, sokan az első kecsegtető ajánlatba beugranak, mert sokat lehet vele keresni (mondta egy ismeretlen), majd amikor bedőlt a buli, akkor szemlesütve beismerik, hogy igazam volt. És még ezen emberek közül is van, aki beugrik a következő csábító lehetőségnek is, mert olyan jól hangzott.

  Kedves Edit! Csak jelzem, hogy Ön több jelzővel is minősít engem, pedig én nem írtam le azt, amit valójában gondolok a másokat beetető ügynökökről. Nem írtam le, mert tudom, hogy sértő lenne, illetve nem szívesen süllyednék arra a szintre. Ettől függetlenül Ön tegye bátran, ha úgy érzi, ez kell az igaza hangoztatásához.

  “E helyett a sok zagyvaság helyett, amit itt összeghordott, ezt az időt inkább fordíthatta volna arra,
  hogy megértse a sciennet zseniális rendszerének működését.”

  Értem. Amit én írtam, az zagyvaság, ezzel szemben van a tudósok által kidolgozott, kristálytisztán ragyogó, átlátható ScienNet. Köszönöm, kezdek megvilágosulni.

  “Persze tudom ITT CSAK ÖN kritizálhat másokat – és a Zsolt is elmeháborodott.”

  Igen, azért engedélyezem a hozzászólásokat, mert itt csak én beszélhetek. Ezért is nem törlöm még az engem minősítő hozzászólásokat sem. Tudom, hogy Ön ebben nem lát ellentmondást, csak gondoltam szaporítom még a szót.

  “De tudja mit? Én inkább őt választom, és inkább a TUDÁST, a FEJLŐDÉST, a HALADÁST, az ÖNFEJLESZTÉST. Ahhoz, hogy valaki havonta több százezret, vagy több milliót keressen, ahhoz
  olyan emberré kell válnia, hogy képes legyen erre.
  Én magam is egy nyitott, természetes, tanulni vágyó és tanulni képes ember vagyok….”

  Huhh… Ez 100 százalék tréningeken elhangzó lelkesítő beszéd visszaidézése. Ön szerint, aki nem ScienNet-es, az nem is lehet sikeres? Mondjuk igaz, én is csak egy sikertelen kis kocka vagyok, aki a számítógép előtt ülve rugdos másokat, még véletlenül sem járt a Föld négy kontinensének két tucat országában és még semmit nem ért el önszántából, hálózat (A Rendszer) nélkül. Vacak életem van, lehet, mégis belépek a ScienNetbe.

 38. Kedves Richárd!

  Köszönöm a linket. A véleményem a felsorolás végén. Az általad bemásolt lista elejét kiegészítettem a kedvezmények mértékével, hogy tudjuk, miről beszélünk:

  12 sz. Papírbolt ,9700 Szombathely
  Papír,írószer,irodaszer
  Kereskedelmi árengedmény: 3 %

  2. sz. ABC Áruház,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.

  206. sz. Élelmiszerbolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  207. sz Élelmiszerbolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  209. sz. Élelmiszerbolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  3 sz. Papírbolt,9700 Szombathely
  Papír, írószer, irodaszer
  Kereskedelmi árengedmény: 3 %
  3. sz. ABC,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  40. sz. Vegyesüzl,2884 Bakonyszombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  7.sz.Forrás Élelmiszer Bolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.

  Anix Baba és Játékáruház,9700 Szombathely
  Babafelszerelés és Játék Kereskedelem
  Kereskedelmi árengedmény: 6 %

  Avia Töltőállomás,9700 Szombathely
  Benzinkút és shop
  Kereskedelmi árengedmény: 1.5 %

  Avocado Vegyesbolt,9700 Szombathely
  Élelmiszer jellegű vegyes üzlet
  Kereskedelmi árengedmény: 3 %

  Babaország Használt Babaholmi Kereskedés,9700 Szombathely
  A megye legnagyobb extra minőségű használt babaholmi boltja
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Belló Bútorstúdió,9700 Szombathely
  Bútorasztalos munkák
  Kereskedelmi árengedmény: 5 %

  Belvárosi Állatpatika,9700 Szombathely
  Állatgyógyászati termékek kiskereskedelme
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Centrum Cipő,9700 Szombathely
  Cipő áruház
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Charlie Étterem és Panzió,9789 Sé,Szombathely
  Charlie étterem és Panzió
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Dolce Vita 4d Stúdió,9700 Szombathely
  4 dimenziós ultrahang vizsgálatok állapotos kismamák részére
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Dolce Vita Accent Stúdió,9700 Szombathely
  Arc és test kezelés, bőrfeszesítés

  Domus videótéka,9700 Szombathely
  Videotéka kölcsönző
  Kereskedelmi árengedmény: 6 %

  MOst a nem napi szükségleteket kihagyom (virágszalonok, esküvői ruhakölcsöző, síküveg készítés stb.) és csak néhány szükségesre koncentrálok, amire gyakrabban szükség lehet:

  Hermán Gyógyszertár: 3 %
  Lorimár Használt Ruha 8 % (bár a milliomos Sciennet tagok valószínűleg ritkán veszik igénybe)
  Mátrix Fodrászat 2,5 %
  Quaestor Utazási Iroda: 5 % (akciós utakra nem vehető igénybe)
  Mészáros Cukrászda: 10 %
  Savaria Uniker: 10 %
  Somos Optika: 15 % (ez a legmagasabb, amit találtam)
  Szent Gellért vegyeskereskedés: 5 % (a legmagasabb élelmiszertermék kedvezmény, amit találtam)

  Számomra még mindig nem világos, miért a nagy lelkesedés? A napi szükséglethez szükséges termékeket 1-5 százalék kedvezménnyel tudom megvenni. A Coop esetében az 1 százalék kedvezmény ráadásul nem is automatikus, előre kért utalvánnyal tudom igénybe venni. Egy évvel ezelőtt szerzett tapasztalatom szerint a Coop 8-15 százalékkal drágább, mint a városszéli hipermarket. Ebből kapni 1 százalékot úgy, hogy még kerüljek is érte és előre kérjek utalványt? Bocs, de nekem ez nem életszerű.

  Tankolásnál 1,5 százalék kedvezményért nem váltok már bevált kutakat és ha még azt is megnézem, mennyit kellene kerülnöm a 1,5 százalék kedvezményért… Ha tele töltöm a csontszáraz tankot akkor 225 forintot spórolnék, de 2×6 kilométert kellene mennem érte. Ez 5 literes átlagfogyasztással számolva (ugye, milyen engedékeny vagyok? városban 5 liter egy 1,5 tonnás autóval?) 175 forint. Komoly 50 forintom maradna a zsebben, az ezzel elvesztegetett idő viszont többet ér.

  Egyébként csak mellékesen említem meg, hogy a vállalkozókkal kártyán kívül is lehet alkudni és nem fekete munkára, áfa nélküli megoldásra gondolok. A közelmúltban cserépkályhát rakattunk, a garázst tetettük rendbe, szekrényt csináltattunk és az árajánlatból mindenhol sikerült lealkudni, 10 százalék feletti mértékben. De tudom, sikertelen vagyok, mert ha Sciennet tag vagyok, akkor alkudnom sem kell.

  Egy Metro, Tesco, Interspar, MOL, Shell 10 százalékért már meggondolnám, hogy belépjek, ha a lehúzós JOG-rendszert is sikerül kiváltani. 🙂

 39. Egy kis olvasnivaló a Menedzsment Fórumról. A teljes cikk itt:

  http://www.mfor.hu/cikkek/Nem_lehet_meggazdagodni_a_ScienNetbol.html

  (…) az átlagos jutalékkal a közösség idei évre tervezett 17,5 milliárdos forgaloma után 875 milliós éves bevételt generálódik, ami havi szinten 73 milliós keretet ad a társaság és a rendszer működtetésére, fejlesztésére, reklámozására, na és persze a tagok “fizetésére”. Feltételezve, hogy év végére a közösség egymillió tagot fog számolni, és most félévkor 350 ezer vásárlóval rendelkezik, akkor szintén nem állhatunk túl messze az igazságtól, ha a forgalommal súlyozva éves szinten 500 ezer éves átlagos taggal számolunk. Vagyis a havi 73 millió az átlagos tagszámra vetítve fejenként havi 146 forint bevételt jelent. És ebből a 146 forintból még finanszírozni kell a rendszer működtetését, fejlesztését, a vezetőség bérét és nem utolsó sorban azt az 50-60 ezer embert, akik a közösség vezetője szerint ma már a ScienNetből élnek.

  Működhet így rentábilisan ez az üzleti modell az MLM befizetések nélkül?
  hirdetés

  A fenti számítások alapján bátran kijelentjük, hogy nem. Ugyanakkor ott a közösség MLM rendszere, ami szintén termeli a bevételt. A hagyományos multilevel szisztéma alapján, aki hamarabb lépett be az többet kap, de a közösség tagjainak 10 ezer forintért vásárolható kreditekkel lehetőségük van arra, hogy előrébb lépjenek. Persze mindenki annyi kreditet vesz, amennyit a pénztárcája bír.
  Ha feltételezzük, hogy minden tag vesz egy 10 ezer forintos kreditet, amivel persze mindenki ugyanott lesz a listán, mint eddig – hasonlóan ahhoz a szituációhoz, amikor a stadiumban mindenki áll, de senki sem lát jobban, mint amikor mindenki ült – , akkor egymillió taggal 10 milliárd forinthoz jutnak a közösség vezetői. És mindezek mögött egy olyan cég áll, amelynek 3 millió forint a törzstőkéje.

  Teljes cikk: http://www.mfor.hu/cikkek/Nem_lehet_meggazdagodni_a_ScienNetbol.html

 40. 300 millióért akar hirdetni a ScienNet:

  “Mi szeptemberben indítunk országos reklámkampányt mintegy 300 millió forint értékben. Akkor lennénk igazán elégedettek, ha év végéig elérné az egymilliót a törzsvásárlóink száma” – mondta Leinemann Zsolt, a ScienNet hazai partnercége, a Headmin Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: már most, hogy még nem is reklámozzák magukat, havonta mintegy 25-30 ezer ember csatlakozik a közösséghez. “A tagjaink közül becsléseink szerint 50-60 ezren élnek a rendszerből” – mondta Leinemann a Világgazdaságnak.

  Na, lássuk csak. Ha valaki a “rendszerből él”, akkor szerintem nem túlzás havi 100 ezer forintot számolni rá. Ez havi 5 milliárd forint csak az ő kifizetésükre (plusz gondolom az adó) Ez éves szinten 60 milliárd forint, nettó. De mi van a maradák 250 ezer emberrel, akik nem ebből élnek? És az éves 60 milliárd forint az 50 ezer emberre számolva valahogy köszönő viszonyban sincs a korábban közzétett adatokkal. Vagy lehet, hogy ha valaki 5 ezer forintot tud kivenni a ScienNetből, akkor már ebből él? Ugye nem?

 41. comboy,

  Te biztosan tudod, miről beszélsz. Én sajnos nem. 🙂

  Ez a vizsga dolog most honnét jött? Nem emlékszem rá, hogy írtam volna bárhol ilyesmiről.
  Ha meg személyeskedni akarsz, azt megteheted email-ben.

  A témához esetleg van hozzáfűznivalód? :O

 42. Előbb járd körül a témát és utána minősíts! Tudod, a gyakorlat teszi a mestert! 😉

  Jah, hogy lusta vagy? Írni érdekes mód van időd!

  Ez nem személyeskedés…kérdezted a szkeptikus fórumon a véleményt….megírtam…most ismét az első sorban!

  Láss a sorok közt…

 43. Azt írod: “engem nem érdekel” – akkor mi a sípszónak írsz róla ennyit több helyen is??? Csak annyira érdekel, hogy szidd, de annyira már nem, hogy vedd a fáradságot, alaposan utánanézz és megértsd, hogyan működik, ugye?

  “egyre több az olyan ember, aki meghallgatott egy prezentációt és nem bírt ellenállni, milliókat tett be a rendszerbe, hogy megtízszerezze a pénzét egy éven belül.”

  Nos, aki ezt úgy tette, hogy nem akart munkát mellérakni, az nem arra akarta használni a ScienNet-et, amire való. Egy éven belül csak akkor jön a tízszeres pénz, ha dolgozik rajta az ember.

  “az alattad beszervezettek általi vásárlásért további JOG-okat kapsz. (MLM-piramis.)”

  Téves! Az alattunk lévő emberek vásárlásaiért ők kapnak Jogokat – azok viszont növelik a mi Jogaink mögötti Jogok darabszámát.

  Azt, hogy a ScienNet miért nem MLM és miért nem piramisjáték, máshol már részletesen kifejtettem. Ha az ide mutató linket be tudtad írni oda, az általam írt indoklást is megtalálhatod ott. Segítek: http://www.szkeptikustarsasag.hu/forum/sciennet/3#35928 .

  “Megj: de akkor nem is kapsz semmit, bizony.”

  És az miért baj, hogy a semmiért nálunk is csak semmit kapni?

  “(Bölcsen felejtsük el megemlíteni, vajon hány vásárló embert kell ehhez beszervezni, vagy hány százezer forintot kell elkölteni ezekhez a JOG-okhoz?)”

  Ez egyetlen ember “beszervezése” nélkül is működik, persze nyilván lassabban. Akkor is működik, ha te nem érted, hogyan.

  “(ahhoz hogy a költekezésemből meggazdagodjak, minimum 110 százalékát kellene visszakapnom az általam elköltött összegnek. Magyrul veszek valamit, nem fizetek semmit és még az áru értékének a 10 százalékát is a kezembe adják. Ez a Sciennet engem egy szélerőműre emlékeztet, amit nagy teljesítményű villanymotorok hajtanak, hogy szélcsendben is termeljen áramot.)”

  Lásd az előbbi mondatomat.

  Idézted a BTK-t, amely a piramisjátékkal kapcsolatban kockázati tényezőt is említ. Itt olyan nincs. A matematikailag szilárd alapokon működő számítógépes elszámolási rendszer automatikusan, másodpercre és fillérre pontosan jóváírja mindenkinek, ami jár – akkor, amikor jár. Ez utóbbi garantálja, hogy a kifizetésekre mindig van fedezet. Erről is írtam már máshol: http://www.szkeptikustarsasag.hu/forum/sciennet/10#35639 – a következő hozzászólást is érdemes elolvasni.

 44. Ezt utálom hogy állandóan hazudtok! 🙂
  Pl:
  idézek:
  “Az egyik pesti barátom vállalkozását például a sciennet mentette meg a csődtől. Októberben már panaszkodott, hogy nincs forgalma és decemberben belépett termékpartnerként a sciennetbe. Azt mondja, havi 15-20 sciennetes vásárlás van nála és ez mentette meg attól, hogy bezárja a boltot
  Ez azt jelenti hogy majdnem naponta volt egy vásárlás!
  Tuti hogy ettől aztán kint volt a vízből! :))
  Gondolom mindegyik legalább egy misit ott hagyott!

  Nevetséges…….!

 45. Kicsi Királylány!
  Szerencsétek van hogy legalább ez az egy írás megjelent, mert különben mit mutogatnátok? :))
  Azért javaslom nézzed meg azt a néhány tucat írást ami a Sci. néhány éves fennálása óta már megjelent.
  Ha nem találsz, kérlek jelezzed, szívesen megírom a honlapok címét! :))

  Kicsit gondolkodj el, vajon miért is nem a másikról cikkeznek???

 46. Jogod van tudni, hogy a sciennet egy nagy átverés.

  Egyhozzá szólás:
  Zsuzsitól.
  BOCSÁNAT, HOGY LAIKUSKÉNT HOZZÁSZOLOK, INKÁBB VÁLASZT VÁROK EGY KÉT KÉRDÉSEMRE. ÉN EGY IDŐSEBB HÖLGY VAGYOK, UGY ÉRZEM ENGEM MEGVEZETTEK. 500000 FORINTOT BEFIZETTEM, MIVEL AZTHITTEM MUNKA NÉLKÜL FOG A PÉNZEM “FIALNI”. AZ ÖSSZES KELETKEZETT JUTALÉKOT A “JÓAKARÓM” VISSZAFORGATTA, MOST VAN EGY CSOMÓ JOGOM, DE IGAZÁN VÁSÁROLNI NEM TUDOK, ALÁMSZERVEZTEK 1-2 EMBERT. AKIK SZINTÉN NEM VÁSÁROLNAK. SZABAD UTALVÁNYOM NINCS, JUTALÉKSZÁMLÁMON 6400 FORINT VAN, MIKÖZBEN A 2009 ÉVI ADÓMENTES JÓVÁIRÁSOM 320000 FT /NEM VETTEM FEL ÉS NEM VÁSÁROLTAM/EZEN TULMENŐEN MIKOR BEFIZETTEM, TÉVEDÉSBŐL DUPLA MENNYISÉGÜ JOGOT “RENDELTEK”, AMIRE AZT IRJÁK “BEFIZETÉSRE VÁR” AMIRŐL UTÓLAG ÉRTESÜLTEM. IGY ÁLLANDÓAN FELSZÓLITANAK, HOGY FIZESSEK BE, EGÉSZITSEK KI.ELŐTTEM MÁR VILÁGOS, HOGY ÉN NEM TUDOK ÉS NEM AKAROK DOLGOZNI EBBEN A RENDSZERBEN. KÉRDÉSEIM, HA TUDTOK VÁLASZOLNI A KÖVETKEZŐK:
  1./ BEFIZETÉSRE VÁRÓ FOGLALÓT / TÉVES DUPLICITÁS MIATT/ LEHET STORNÁLNI? (ÉN EZT NEM FOGOM BEFIZETNI SOHA.)MIK ENNEK A KONZEKVENCIÁI?
  2/ MI VAN AKKOR HA NEM EGÉSZITEM KI AZ UTALVÁNYOKAT?
  (NEM IS TUDNÁM, MERT 28 MILLIÓ….
  3/ KI LEHET EBBŐL AZ ÉLETBEN SZÁLLNI?
  4/HA NEM DOLGOZOM BENNE MI TÖRTÉNIK AZONKIVÜL, HOGY A BEFIZETETT PÉNZEM ODAVÉSZ. ELVEHETIK A LAKÁSOMAT?

  NEM MINŐSITEM A HÜLYESÉGEMET MEGÉRDEMLEM AKÁRMIT IS MONDTOK.SEGITSETEK!!!!!!!

  Hogy is vannak ezek a kényszer jog vásárlások?

  egy másik vélemény: Érdekes, hogy vásárolsz és nem kapsz vissza semmit.

  http://www.sciennet.com/downlo ads/arengedmeny_tablazat.pdf

  “scivare válasza mistral (16:14) hozzászólására előzmény | 2009.07.13. 16:42 | válasz | (#35932) Az a néhány % pontosan 0-1% között van.

  A kutya nem vásárol a sciennetnél mert nincs egy normális partner, ez az egyik.

  A másik hogy 3% kedvezmény alatt újabban 0 % azonnali kedvezmény jár.

  Vagyis semmi.

  Ilyen a coop jegy is,

  3-4% között 0,5% az azonnali.

  A friss hústőke, a foglaló befizető, már kifogyott. Ugye már nincs az hogy befizetsz és majd a repkedő bónuszok miatt csak úgy kapsz egy kis ösztönző lóvét.

  Ez volt 1 évig a csali. Ezek pár ezer forintos kifizetések voltak.

  2/2, 4/4… ti jobban tudjátok.

  Arra volt jó hogy tovább tudd adni, mint befektetés. Az ment hofy rakj be csak 10.000

  vagy inkább 30.000 at és nem kell csinálnod semmit, hozza a pénzt.

  Engem is ezzel etettek. ”

  Tylla klón

  akkor ez a bejegyzés nagyon igaz!!!!

 47. Kicsi Királylány, meg a többi milliomosjelölt! :))
  Majd ha a ti cégetekről is hasonló cikkek jelennek meg, na majd akkor lehet igazán komolyan venni
  benneteket.

 48. kb. 3 hete célzottan lyonessel kapcsolatos infókat keresek a neten, illetve olyan embereket próbálok találni, akik ebből meggazdagodtak.. EGYET SEM TALÁLTAM! kétféle lyonesses van (azok közül, akik pénzt áldoztak erre):

  1. aki fizetetett, “dolgozik” ezerrel, mert még előtte van a lila köd, hogy ebből milliomos lesz.. elvakultan és agresszíven védi a céget, próbálja bemagyarázni mindenkinek aki nem tagja a rendszernek, hogy milyen hülye, amiért elszalasztja a ‘hiperszuperóriásinagyegyedülálló’ lehetőséget.. hihi..

  2. akinek már leesett, hogy átb…ták, de még magának sem tudja/akarja bevallani és azért “dolgozik”, hogy legalább az a pénz visszajöjjön neki, amit beleölt. nem fog.

  én csak azt nem értem, hogy aki 2005-ben regisztrált, az hogy-hogy nem milliomos még?? hogy lehet az, hogy egyetlen milliomost sem találtam, aki a lyonessből gazdagodott meg bizonyíthatóan?

  köszi, de én a magam részéről inkább dolgozom 7-től 3-ig, 13 közalkalmazottként, bebetonozott állásban egy minisztériumban (nem szakadok meg, biztos állás, jó társaság, fix jövedelem) állami hely, nincs túlóra, stb, ha d.u. 3-tól 7-ig illetve hétvégén eszembe sem jut a munka, minden hónap elsején felveszem a fix, többszázezres nettó fizetésemet, kapom az egyéb juttatásokat, és élvezem, hogy jól élek….

  nem veszítem el a barátaimat és nem néznek rám ferde szemmel az ismerőseim, mert soha, senkit nem akarok a saját bizonytalan jövedelmem érdenkében átb…ni és beszervezni mindenféle mlmszerű csalásokba – ahogy én is messziről elkerülöm és azonnal elutasítom azokat, akik velem próbálnak próbálkozni.

  ja, a hajam színe nem szőke.

  na, ennyi, szép napot minden kis sciennetes/lyonesses/stb zombinak 🙂

 49. Valaki itt azt írta, hogy csak akkor lehet ezzel keresni, ha keményen dolgozol benne.
  Mi ebben a munka? Mit tesz ez az egész sciennet, lyoness, bármi a fejlődéshez? Semmit. Aki az ételednek az alapanyágát előllítja, na az dolgozik, de nem Ti.
  2-3% árengedményért? Amit persze mielőtt belép a bolt, az áraihoz hozzácsapja.
  A fogyasztói társadalom továbbfejlesztett változata. Gratulálok.

 50. Kedves Lilla !

  Teljesen felbuzdultam, az ötletén és én is kerestem a neten olyan minisztériumi dolgozókat akik az “állásukból” lettek milliomosok! .)
  Hát én sem találtam olyat.
  Nem tudom miért pont a Lyonessnél keresgélt, ugyanis ez a cikk nem is róluk szólt, de hagyjuk.
  Javasolnám önnek, ha ilyen emberekre kíváncsi, legyen az bármelyik közösségtől, vannak rendezvényeik, és ott akár személyesen is találkozhat néhánnyal!
  Egyébként kívánok Önnek még nagyon sok hosszú, dolgos évet egészségben.
  Ja! Imádom a csinos, és okos szőke nőket!

 51. Tisztelt Béla!

  Hogy mi ezekben a közösségekben a munka?
  Talán az hogy megtanítjuk az emberket egy új vásárlási lehetőségre.
  Tudom hogy most felhörül, és talán sokan mások is, majd az idő igazolja egyikünket.
  Azt is kérdezte hogy “mit tesz hozzá bármelyik a fejlődéshez ?”
  Lehet megint furán néz majd rám, de ha azt mondom, hogy az embereket uj pénzforráshoz juttajuk, akkor elhiszi ezt nekem?
  Ha többet tud majd elkölteni, lehet hogy élénkül a kereskedelem is? Lehet hogy egy kicsit nő az emberek életszínvonala?
  Akik bármelyik közösségben már vásárolnak, ezek a dolgok számukra tények.
  Amit a belépő boltokról írt azt figylemen kívül is hagyom. ez az Ön véleménye.

 52. Kedves Lila!

  Egyetértek minden szavaddal, nekem is ez volt a tapasztalatom amikor egy rég nem látott osztálytársam be akart szervezni és utánanéztem, hogy mi ez!

  Fine! A hölgy Lila és nem Lilla! Vagy az agymosottak már olvasási gondokkal is küzdenek?

 53. Nem tudom mire gondolsz, szerintem nézzél magadba és megtudod.
  Teljesen felesleges sértegetni, ez csak az (agyilag) szegény emberek fegyvere.
  Egyébként az ovasásommal semmi baj , az igaz hogy elírtam, amiért elnézést kérek a Hölgytől !
  Ettől függetlenül ez nem a Lyonessről szól.

 54. Július első hetében feltűnt hogy a ScienNet mátrixomba nem jönnek bónusz-JOG-ok .
  Mintha leállt volna az egész rendszer . Körülbelül 2 hét múlva az instruktorom-aki ugyanezt
  tapasztalta-elmondta hogy megváltoztak a bónuszokra vonatkozó szabályok .
  A bónusz-JOG mostantól nem építi a mátrixot , hiába fizet mostantól vásárlási utalványt ha nem
  növeli a JOG-aimnak a darabszámát .HA hozzám eddig beesett egy bónusz akkor az egyik
  oldalát én építettem , a másik oldalát a többi odaeső bónusz . Eddig voltak olyan emberek akik
  tudták hogy nem lesznek aktívak , csak azért helyeztek el néhány JOG-ot mert tudták hogy a
  bónuszok idővel kifuttatják . Mostantól egy új belépőnek már ezt sem mondhatom .
  Ezután egyre kevesebben fognak foglalózni , éppen csak a bónuszokat fogják aktiválni-már ha
  megéri , hiszen az is egyre lassabban fog épülni . Eddig az volt a legjobb a mátrixban ha minél
  jobban keveredtek a JOG-ok . Mostantól csak a csoportomak a JOG-ai építenek engemet .
  De ha ők is egyre kevesebbet foglalóznak akkor mi értelme az egésznek ?
  Eddig a piramisjáték szó sértésnek számított de mostantól a ScienNET átváltozott piramissá !
  Kíváncsi lennék rá hogy a vezetőségnek mi haszna van abból hogy egyre kevesebb pénz folyik be ?
  Másik kérdésem az hogy miért pont a reklám előtt csinálták ezt ?

 55. Kedves Fine,

  Azért nem győzött meg ezzel a kemény munkával. Az embereket nem kell tanítani Magyarországon, ha valami 10 ft-al olcsóbb, úgyis azt veszi meg. Aztán amikor az igazság is kiderül (zzzoli), akkor meg visszaáll minden a régibe.
  Az pedig, hogy pénzforráshoz juttatják az embereket, az furcsa. Ugyanazt a pénzmennyiséget feltételezve a rendszerben, valakik jól járnak, valakik meg rosszabbul. A hálózat teteje jól, de hát akik beugranak, azok tényleg beugranak, de nekik már késő lesz, mint ezt sok esetben láttuk már.
  Amit pedig a belépő boltokról írtam, az a kereskedői logika. Hacsak nincsenek esetleg tényleg olyanok, akiknek fontos a vevő, mert ők alapból is igyekeznek a visszajáró vevőkből megélni és nem kell nekik semmilyen vip vendégsereg.

 56. Szerintem ez a sciennet ugyanolyan mint a lyoness, csak kevesebb árengedményt kell összegyújteni a vásárlásokból. Engem a lyonessbe akartak befűzni, azt szerették volna, ha beteszek 600.000 forintot a semmire. Én nem akarok pénzt bukni és mások jövedelmét finanszírozni… A lyonessnél is a befizetéseket erőltetik…!

 57. Kedves Lesifotos,

  csak gratulalni tudok az eleslatasodhoz, amivel megprobalod felnyitni masok szemet!
  A tisztesseg es a vagyonosodas nem feltetlenul kell(ene), hogy kizarja egymast (bar ez Mogon a tapasztalatok alapjan nehezen hiheto), a problema ott kezdodik, ha ennek az alapkove a masik ember hiszekenysege, informalatlansaga. Az ara meg a becsulet elvesztese a csaladi es barati korben. Ha innen nezzuk, bizony igen magas a kockazat. Mar akinek meg tartalommal birnak az olyan szavak, mint barat, felelosseg, lelkiismeret.

  Azt szeretnem kerdezni, hogy mas, de nagyon hasonlo temaban: gyemantuzlet, van-e hiteles, hasznalhato informaciod? Engem uis ebbe akarnak lelkesen beszervezeni.
  Tajekozodtam egy kicsit, es ugy tudom, hogy 2006 tajekan volt egy nagy botrany a DT Diamond Kereskedelmi es SZolgaltato Rt tevekenysege korul. Mas neven, de nagyon hasonlo technikaval dolgozo (es azt hiszem, jogilag ugyesen levedett)szervezetrol van szo. Nekem nincs uzleti tapasztalatom, de meg a gondolkodasom is nagyon tavol all ettol, csak megerzes szintjen valami azt sugja: ez kodos, gyanus, ketes.
  Ha van ilyen temaban tapasztalatod, ertesulesed, es megosztanad velem, nagyon koszonom.

 58. “Kedves Lesifotos,

  csak gratulalni tudok az eleslatasodhoz, amivel megprobalod felnyitni masok szemet!” – írta Shirley, és én csak megismételni tudom ezt azzal a megjegyzéssel, hogy igen nagy feladatra vállalkoztál.
  Mondhatnám szélmalomharc ez a javából.
  Az emberek túlnyomó többsége ugyanis nem gondolja át sem számszerűen, sem pedig morálisan az MLM szisztéma mibenlétét.

  Pedig a helyzetkép egyszerű.Könnyen belátható, hogy csak a piramis csúcsán, illetve annak közelében lévők kaszálhatnak nagyot, a többiek pedig szopnak, attól függő mértékben, hogy mikor szálltak be a “hajóba”.
  Magyar viszonylatban ez különösen igaz, lássunk egy példát. Egy 3×3-as mátrixban működő rendszerben akkor járok igazán jól, ha az alattam lévő 6 szinten lévő MINDEN tag (összesen kb. 7.600 személy), tehát a 7. szinten lévő 2.187 tag is _rendszeresen_ dolgozik, azaz vásárol, jutalékot képezve nekem. Igen ám, de a 7. szinten lévők mindegyike is abban bízik (reménytelenül), hogy alatta is lesz ennyi aktív tag, ami nem lehetséges.
  Ugyanis 2.187×7.600=16.621.200 személy, ami kétszerese a felnőtt korú lakosoknak.

  Az ilyen rendszerek propagálásában ott van a “cumi”, hogy jellemzően az hangzik el: “Mindenki meggazdagodhat, ha elég szorgalmas…”. Holott – a fentiekből láthatóan – ez nem mindenkinek, csak néhány személynek lehetséges.

 59. LESIFOTOS !!!!

  LOL! LOL! LOL!

  Elismerésem a témába fektetett energiádért :)) Ha a sok idióta (tized) ennyi energiát fektetne a “RENDSZER” (khm..) megértésére akkor talán kevesebben állnának sorba az államnál segítségért majd annak idején mert őket galádul becsapták :)) Fél éve kerestek meg ezzel a lehetőséggel. Az előadás végén 3 kérdésem volt csak, azt a választ kaptam hogy megkérdezi ő is a felső vonalától, és válaszolni fog. Azóta se….. Azt is kérdeztem, hogy az eddigi jövedelméből mennyi ADÓT, TB-t, stb járulékot fizetett be, mint ahogy azt teszik sokan Magyarországon! A válasz az volt hogy MÉG semmit, de van miből…..

  És itt vonatkozna a kérdésem az ebből élőkre is, légyszi írjátok már le hogy a havi 400 az BRUTTO, vagy NETTO???
  Remélem előbb vagy utóbb az apeh is felfigyel ezekre a jövedelmekre. Lehet hogy ez csak engem irritál, de én ilyen hülye vagyok mert azt gondolom hogy befelé is illik fizetni, nem csak a markunkat tartani.

  Az a videó meg amin a verdák láthatók a parkolóban, hááááát elgondolkodtató kellene legyen a sok zombinak is. A ciki az egészben hogy nem is Magyar csinálta a felvételt, és közben érezhető a lenézés, megvetés az egész alatt.

  GÁÁÁÁZ!!!

  Azért sikerült pár jó luxus autót meg palotát összehoznotok a FELSŐ vonalatoknak !! GRAT!!! :))

  És hogy Magyarország miért tart itt, arról csak annyit hogy a sok haszonleső munkanélkül meggazdagoni akaró RENDSZER építőnek legalább annyi felelőssége van mint a politikusainknak!!

  Lesifotos:

  Neked kitartó munkát kívánok, és örülök hogy van olyan aki felvállalja ezt a most még népszerűtlen feladatot, hogy szélmalomharcba kezdjen a zombikkal!

  (bassz!! most ment le éppen egy reklám a rádióban a befizetett reklámjogokból (még ezt is veletek fizettetik ki!! HALÓ!! ÉBRESZTŐ!!!) ez a gazdagodjon meg költekezéseiből duma nem matekzsenikre vall 🙂

 60. Gratulálok Lesifotósnak!

  Valóban kitartó és álhatatos munkát végez, de egyelőre nem könnyű felnyitni a szemeket.

  Azt kellene mindenek előtt egy ilyen rendszernél megvizsgálni, hogy milyen személyi és anyagi háttere van.
  Személyi háttér: Leinemann Zsolt. Neten könnyen utána lehet járni, milyen vállalkozásokban dolgozott és hogyan.
  Cég háttér: Off-shore cég. Aki nem tudja, hogy mi ez, annak hiába magyarázunk bármit is. Az emberek 90%-a nem járatos a cégformák jellemzőiben. Ha a sok törzsvásárló venné a fáradtságot és a rengeteg munkája mellett, közben, után, helyett, szóval ha utána járna eme cégforma sajátosságainak, hát nemigen terjedne ilyen ütemben a szervezet. Ha csak arra gondolunk, hogy a vezető politikusaink közül jónéhányan így mentik a vagyonukat külföldre, hát, nem volna nehéz bizonyos következtetéseket levonni.
  Következő érdekesség az, hogy a mátrixnak nevezett rendszerben mindig kétszer annyi jognak kell lennie a következő sorban mint az előzőben. Vagyis, lehet, hogy most 400ezer jog bekerült a rendszerbe, de a következő sorba 800 kell. Azután 1,6 millió jog, és azután annak a duplája. Tehát akik most helyezik el a kis jogaikat a mátrixba, esélyük sincs arra, hogy belátható időn belül az “kifusson”.
  Következő: a kocsira ragasztott izé miatt is jogok járnak. Amögött sem kereskedői befizetés, sem pedig foglaló befizetése nincs. Miből lesz így a pénz? Virtuális pénzekről van szó. Sok ember “véletlenül” dupla jogokat igényel és az a befizetés bizony valódi pénzből volt. Abból van a luxuskocsi is. Okos volt, aki az elején elkezdte, de ma már nem szabad befizetni egyetlen fillért sem.
  Következő: hogyan fogja a kedves fiatalember a barátainak megmagyarázni, hogy az ő 400ezres fizetése bizony a barátok, rokonok foglalóiból volt, de azt már elköltötte és nem tudja visszaadni. És az ismerős ismerőse? Jah! Az már minket nem érdekel. Dobtál, vesztettél.
  Következő: Ha csiszolt volna a redszer matematikai működése, nem volna szükség sem a karrier, sem a bónuszok menetközbeni változtatására. Ez valóban kísérlet, amit ebben az országban művelnek az “amerikai tudósok”, akik sohasem voltak amerikaiak, és sohasem voltak tudósok. De sikeres üzletemberek sem. Egyszerűen: az amerikai háttér nem létezik. Washingtonban bejegyeztetni egy off-shore céget kb 100 dollár. Ezért a pénzért évente közlik a cégközlönyben. Ez a biztos anyagi háttér áll a szervezet mögött. Ha kellően lelassult a mátrix, illa berek, nádak erek.
  Kedves Törzsvásárlók!
  Mielőtt az ismerőseiteket bombáznátok a hallatlanul brilliáns rendszerrel, legalább járjatok utána, hogy a hiteles magyar hatóságok szerint mi is az, amivel foglalkoztok. Nem lehetséges esetleg, hogy törvénytelen? Ne a felső vonalat kérdezzétek, hanem mondjuk egy könyvszakértőt, egy adónyomozót, egy cégbírósági dolgozót. Mindenkinek van ismerőse mindenhol. Ha ezek az emberek azt mondják, hogy ez egy megbízható cég, akkor nincs mitől félni. Jöhetnek a pofonok, de legalább törvényesen működik a cég. Ha viszont érdekesen félrehúzzák a szájukat és a : háát, te tudod, és én nem merném… szavakat mondják, akkor hiába a brilliáns elmélet. A hatóságok előbb-utóbb megölik, hiszen törvénytelen. Vagyis vállalnod kell a felelősséget, ha tovább ajánlod.
  Fölöttébb érdekes az is, hogy csak akkor vagyok igazán magyar, ha csatlakozom az amerikai off-shore szervezethez. Ezt is olvastam már több helyen. Érdekes. És ha majd az adóhatóság firtatni kezdi a dolgokat, akkor is az lesz az igazi magyar, aki által bírságot fizet a magyar kiskereskedő. A multi persze röhög a markába. Persze, mivel ő nem veszi be az amerikai off-shore “komoly” üzleti ajánlatát. Azért alkalmaz a multi szakjogászokat, könyvszakértőket, hogy az ilyenek ne tudják jégre vinni. A magyar kiskereskedő minimális jogtudománnyal persze nyeli, mint kacsa a nokedlit.
  Jó étvágyat hozzá!
  (tudományos munkatársak)

 61. Kedves Sciennetes Törzsvásárlók!

  A Kossuth Rádió honlapján riportot hallhattok az off-shore cégekről. Miért is mentik sokan ebbe a formátumba a péneiket. Teljesen nyilvánvaló a láthatatlanság és sz ismeretlenség az elsődleges cél.
  Hogy miért is érdekes ez nektek? Azért, mert egy off-shore céggel álltok szerződésben és erre próbáljátok meggyőzni az ismerőseiteket.
  De inkább halgassátok meg a riportot.
  Van olyan jó, mint egy prezentáció!!
  mr1.hu majd hangtár, majd a dátum 2009.09.29. 12:30-tól kezdődik.
  Kellemes rádiózást!
  (tudományos munkatársak)

 62. Több mint tíz év után hirdették ki az első jogerős ítéleteket a Humán Club Egyesület piramisjátéka ügyében. Összevetve a hasznot és a büntetéseket, a vétkeseknek bőségesen megérte a jogsértés. Összesen 3607 ember vett részt a Humán Club Egyesület (HCE) majd 11 éve kezdődött piramisjátékában, amelynek 49 tagjáról a Fővárosi Ítélőtábla múlt csütörtökön hirdetett jogerős ítéletet. Akik a szervezetben legalul voltak, az abszolút vesztesek, természetesen ártatlanok, hisz ők egyetlen újabb, rászedhető tagot sem vontak be, de azoknak a száma is több százra rúg, akik legfeljebb egy-két személy beszervezése miatt még ügyészi szakban, megrovással szabadulhattak a büntetőeljárásból. A bíróságra került aktívabb szervezők közül a legismertebb talán Szentpéteri Eszter, a HírTv műsorvezetője, aki mintegy 20 millió forintot „keresett”, és bírói megrovást kapott.

 63. A HCE eddigi elítéltjei aligha panaszkodhatnak.

  Szentpéteri Eszter, a HírTv műsorvezetője Wass Albert munkásságát tartja követendőnek önjellemzésében, de 20 millió forintot „keresett” emberek átverésével. Ezért bírói megrovást kapott.

  Gyetvai Ibolyát például 300 napi pénzbüntetésre ítélte az ítélőtábla piramisjáték szervezésének bűntettéért, egynapi tételt 350 forintban állapítva meg. Vagyis ha nem akar börtönbe vonulni az eredeti vádirat szerint 4. rendű vádlott, akkor 105 ezer forintot kell leszurkolnia az államnak. A jogerős ítélet indoklása szerint Gyetvai dokumentálhatóan legalább 19,8 millió forint jutalékot vett fel a HCE-ben végzett munkájáért, ténylegesen emberek beszervezéséért a piramisjátékba.

  Az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Bíróság (FB) hozta: 24 személyt felmentettek, 21-en megrovásban részesültek, s négyen kaptak tényleges büntetést. Néhány eljárás még mindig folyik az FB-n. Gyetvai mellett a szervezésben jelentős szerepet játszó, egy ideig elnöki tisztet is betöltő Kungli Károlyné 540 napi pénzbüntetést kapott ugyancsak 350 forintos tarifával (189 ezer forint), Varga Dezső 300 napját magasabb összeggel, 450 forinttal szorozták (135 ezer forint), míg a piramisjáték háttér-kft-jének könyvelését is végző Gácsi Szabolcsot 2 évi próbára bocsátotta a bíróság.

  Mint az ítélet hangsúlyozta, nemcsak a HCE alapítói, de a később belépett tagok is tudhatták, hogy illegális tevékenységben vesznek részt, semmiféle terméket nem árulnak, szolgáltatást nem kínálnak, csak az új fizető tagok belépésében reménykednek. A beugró ugyanis 300 ezer forint volt, amit tízezer forintos éves tagdíj egészített ki – az első 129 „szerencsésnek” 1999. április 15-éig nem kellett fizetnie, utána viszont mindenkitől bevasalták a százezreket. A gyűlések zártkörűek voltak, az újságírókat gondosan távol tartották, a résztvevőkkel pedig titoktartási nyilatkozatot írattak alá. Ennek megszegése nem kevesebb mint félmillió forintos bírsággal járt volna.

  Sok nagyon szegény ember ebben a „csodában” látta a nagy lehetőséget. Az iratok szerint előfordult, hogy még hajléktalanok is összekaparták a beugrót, vagy családok kölcsönkértek, eladósodtak a mesés meggazdagodás reményében. A HCE papíron megpróbált rendkívül törvényesen működni, dokumentumaiban hangsúlyozta, hogy „networkmarketing” tevékenységet folytat, nem pedig a tiltott piramisjáték-szervezést. Erre állítólag nemcsak ügyvédektől, de még a szervezők – meg nem nevezett – ügyész ismerőseitől is támogató véleményeket kaptak. A bíróságot azonban ezek a hivatkozások éppúgy nem hatották meg, mint az, hogy néhány műsoros esttel, Flipper Öcsi vagy Karda Beáta koncertjével is egybekötött előadáson vehettek részt a tagok, ahol ismerkedhettek az életvezetési tanácsadással. Az a hivatkozás sem jött be, hogy nemzetközi példákat követtek, sőt az összesen 1 milliárd 90 millió forintos bevételből licencdíj címén 143 millió forintot még egy szlovákiai szervezetnek, a SWIPO-nak is átutaltak.

  Külön érdekesség Szentpéteri Eszter esete. Róla az ítélőtábla tanácselnöke egyfajta elismeréssel nyilatkozott, mondván: „egyénisége, rátermettsége kétségtelenül inspirálta” a meggyőzőképességre, sikeres kommunikációra épülő tevékenység végzésére. Szentpéteri még a nyomozati vallomásában azt állította, ha vidékre ment toborozni, kocsival vitték, a bíróságot viszont már arról próbálta meggyőzni, hogy nemcsak rengeteg ideje és energiája ment el például békéscsabai utakra, de jelentős költségei is voltak, a terembérleti díjak és az üzemanyag mellett időnként még süteményt is kellett fizetnie. Az ítélőtábla eme érvelés ellenére is fenntartotta, hogy a több mint 20 millió forintnyi jutalékát bűnös módon szerezte – és maradt az „éppen csak” szankció is, a megrovás.

  Számos körülménnyel magyarázhatóak az eddigi nagyon enyhe ítéletek. Például a büntetési tétel maximuma eleve csak három év, figyelembe kellett venni a nagyon nagy időmúlást és a sértettek közrehatását, vagyis azt, hogy önként léptek be a piramisba. A puszta számok alapján levonható következtetés mégis több mint aggasztó: be lehet úgy gyűjteni balekoktól 19-20 millió forintot, hogy az csak megrovással vagy alig több mint százezer forintos büntetéssel járjon.

  ScienNetesek, Lyonessek, figyelem!
  A csaló szervezők megúszhatják, ti meg futhattok a pénzetek után.

  GONDOLKODJATOK!

 64. Én csak azt nem értem, hogyha itt már tízezerszámra rohangálnak a milliomosok, akkor a mi utcánkban miért nem lakik egy sem.

  Illetve ha valaki szépen keresi a havi milliókat, akkor miért áll le kardozni a neten egy ilyen “sehonnai” blogon? 😀

  Az ördög dolgozik rendesen, most éppen kiberkenguru gúnyában.

 65. Néhány hete hallom a rádióban a “Gazdagodjon meg…” szlogent, s bár akkor még nem tudtam, mi is ez, már kinyílt a bicska a zsebemben. Rákerestem hát, így már nem lepett meg, amikor ma Tótawé ezekről a rablókról a maga kis szemfelnyitó értekezését. Remek dolog, hogy a Lesifotóshoz hasonló bloggerek az őket érő undorító vádak ellenére is felvállalták az ilyen piramisjátékok elleni felvilágosító magán-hadjáratot. Komolyan mondom, végigolvasva a hozzászólásokat, meglepődtem a hálózat-hívők korlátoltságán és agresszivitásán. Az az érzésem, ha a kommentekben a cégre vonatkozó szavakat kicserélném valami vallási téma kifejezéseire, pontosan olyan szöveget kapnék, mint amiket a régi hitvitákban vágtak egymás fejéhez a hívők: csak az kissé egyenesebb dolog volt, ott a máglyák bűze terjengett, nem pedig a tömény hazugságé.
  Emberek, ne legyetek palimadarak! Ha már létezik a net, mindennek nézzetek alaposan utána, inkább ,mint a végén telesírni a párnátokat…

 66. Te nagyon okos mami! Bemásolom neked a lesifotós hónapokkal ezelőtti hozzászólását, ha már olvasni nem tudsz. Pontosan utánanézett, hogyan tud meggazdagodni Szombathelyen, csak te ahhoz is sötét vagy hogy megértsd. Hát tessék:

  lesifotos írta:
  2009 július 14. Kedd 09:02

  Kedves Richárd!

  Köszönöm a linket. A véleményem a felsorolás végén. Az általad bemásolt lista elejét kiegészítettem a kedvezmények mértékével, hogy tudjuk, miről beszélünk:

  12 sz. Papírbolt ,9700 Szombathely
  Papír,írószer,irodaszer
  Kereskedelmi árengedmény: 3 %

  2. sz. ABC Áruház,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.

  206. sz. Élelmiszerbolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  207. sz Élelmiszerbolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  209. sz. Élelmiszerbolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  3 sz. Papírbolt,9700 Szombathely
  Papír, írószer, irodaszer
  Kereskedelmi árengedmény: 3 %
  3. sz. ABC,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  40. sz. Vegyesüzl,2884 Bakonyszombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.
  7.sz.Forrás Élelmiszer Bolt,9700 Szombathely
  Coop – A jó szomszéd
  AZ ALÁBBIAKON KÍVÜL SEMMILYEN FIZETÉSI MÓDRA NEM VONATKOZIK ÁRENGEDMÉNY!

  A ScienNet törzsvásárlók a személyes ScienNet web-irodájukon keresztül 1% kedvezménnyel tudnak Coop vásárlási és étkezési utalványokat rendelni, amik ezután üzleteinkben névértéken levásárolhatók.

  Anix Baba és Játékáruház,9700 Szombathely
  Babafelszerelés és Játék Kereskedelem
  Kereskedelmi árengedmény: 6 %

  Avia Töltőállomás,9700 Szombathely
  Benzinkút és shop
  Kereskedelmi árengedmény: 1.5 %

  Avocado Vegyesbolt,9700 Szombathely
  Élelmiszer jellegű vegyes üzlet
  Kereskedelmi árengedmény: 3 %

  Babaország Használt Babaholmi Kereskedés,9700 Szombathely
  A megye legnagyobb extra minőségű használt babaholmi boltja
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Belló Bútorstúdió,9700 Szombathely
  Bútorasztalos munkák
  Kereskedelmi árengedmény: 5 %

  Belvárosi Állatpatika,9700 Szombathely
  Állatgyógyászati termékek kiskereskedelme
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Centrum Cipő,9700 Szombathely
  Cipő áruház
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Charlie Étterem és Panzió,9789 Sé,Szombathely
  Charlie étterem és Panzió
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Dolce Vita 4d Stúdió,9700 Szombathely
  4 dimenziós ultrahang vizsgálatok állapotos kismamák részére
  Kereskedelmi árengedmény: 10 %

  Dolce Vita Accent Stúdió,9700 Szombathely
  Arc és test kezelés, bőrfeszesítés

  Domus videótéka,9700 Szombathely
  Videotéka kölcsönző
  Kereskedelmi árengedmény: 6 %

  MOst a nem napi szükségleteket kihagyom (virágszalonok, esküvői ruhakölcsöző, síküveg készítés stb.) és csak néhány szükségesre koncentrálok, amire gyakrabban szükség lehet:

  Hermán Gyógyszertár: 3 %
  Lorimár Használt Ruha 8 % (bár a milliomos Sciennet tagok valószínűleg ritkán veszik igénybe)
  Mátrix Fodrászat 2,5 %
  Quaestor Utazási Iroda: 5 % (akciós utakra nem vehető igénybe)
  Mészáros Cukrászda: 10 %
  Savaria Uniker: 10 %
  Somos Optika: 15 % (ez a legmagasabb, amit találtam)
  Szent Gellért vegyeskereskedés: 5 % (a legmagasabb élelmiszertermék kedvezmény, amit találtam)

  Számomra még mindig nem világos, miért a nagy lelkesedés? A napi szükséglethez szükséges termékeket 1-5 százalék kedvezménnyel tudom megvenni. A Coop esetében az 1 százalék kedvezmény ráadásul nem is automatikus, előre kért utalvánnyal tudom igénybe venni. Egy évvel ezelőtt szerzett tapasztalatom szerint a Coop 8-15 százalékkal drágább, mint a városszéli hipermarket. Ebből kapni 1 százalékot úgy, hogy még kerüljek is érte és előre kérjek utalványt? Bocs, de nekem ez nem életszerű.

  Tankolásnál 1,5 százalék kedvezményért nem váltok már bevált kutakat és ha még azt is megnézem, mennyit kellene kerülnöm a 1,5 százalék kedvezményért… Ha tele töltöm a csontszáraz tankot akkor 225 forintot spórolnék, de 2×6 kilométert kellene mennem érte. Ez 5 literes átlagfogyasztással számolva (ugye, milyen engedékeny vagyok? városban 5 liter egy 1,5 tonnás autóval?) 175 forint. Komoly 50 forintom maradna a zsebben, az ezzel elvesztegetett idő viszont többet ér.

  Egyébként csak mellékesen említem meg, hogy a vállalkozókkal kártyán kívül is lehet alkudni és nem fekete munkára, áfa nélküli megoldásra gondolok. A közelmúltban cserépkályhát rakattunk, a garázst tetettük rendbe, szekrényt csináltattunk és az árajánlatból mindenhol sikerült lealkudni, 10 százalék feletti mértékben. De tudom, sikertelen vagyok, mert ha Sciennet tag vagyok, akkor alkudnom sem kell.

  Egy Metro, Tesco, Interspar, MOL, Shell 10 százalékért már meggondolnám, hogy belépjek, ha a lehúzós JOG-rendszert is sikerül kiváltani. 🙂

 67. Sciennetbe hál istennek még senki sem próbált behúzni, de van olyan (volt) barátom, aki gyakorlatilag az összes kapcsolati tőkéjét és pénzét felélte hasonló baromság miatt (pedig milyen lelkes és agresszív volt eleinte ő is).

  Az MLM-es tapasztalatom az Amwayhez kötődik. 19 voltam, fiatal és naiv. Szerencsére pénzem sem volt (tanultam, a szüleim pénzéből éltem, a hétvégére nagyjából kenyérre jutott csak), így nem léptem be, úgy emlékszem 8000 forint volt a kezdőkészlet. A szimpatikus amwayes néni a rokonaimhoz járt, ott találkoztam vele én is. Persze konkrétumot soha nem mondott, de levakarhatatlan volt. Megkérdezte, hogy mit akarok az élettől, jó kocsikat, drága ruhákat, nagy lakást-e, mire mondtam, hogy nekem aztán nem kell semmi, elég egy kis kertes ház. Azt mondta, pár év alatt simán elérem. Hozta a kazettákat, mindenféle anyagot, és csak beszélt-beszélt. Mondom, naiv voltam, de azért okos gyerek :), így pár hét alatt rájöttem, hogy ez bizony hülyeség, mert a piac előbb-utóbb telítődik, a felül lévőké gyakorlatilag az összes haszon, a csodaszerek meg lehet, hogy jók, de drágák, és a kutyának sem kellenek. A nénit persze sehogy nem lehetett lerázni, mesés jövedelemről, csillogó életről beszélt, és arról, hogy egy idő után már semmit nem kell csinálni.

  Végül letámadtam.
  – Sokat dolgozik ezzel? – kérdeztem álnaivan.
  – Persze, maximális erőbedobással, rengeteget – válaszolta lelkesen.
  – És mióta csinálja?
  – X éve (X=sok)
  – És ha én is maximális erőbedobással dolgozom, és pár év alatt házat vehetek a jövedelmemből, akkor hogy lehet, hogy ön, aki sokkal régebb óta csinálja, egy 20 éves, lerobbant Opellel jár, és albérletben lakik?
  -…

  Azóta nem láttam a hölgyet, látványosan megsértődött, pedig az elmondása szerint rengeteg ismerőse keresett milliókat a rendszerrel, érdemi munka nélkül.

  Szóval jó dolog az MLM, de eddig 0 (nulla) emberrel találkoztam, aki nem a rendszer csúcsán heéyezkedett el, és huzamosabb ideig jól keresett volna ezzel (nem milliókat, csak jól!). Olyan lelkileg megnyomorított, csalódott, megkeseredett emberrel viszont többel is, akik vagy buktak az egészen, vagy pedig borzasztóan sok munkával (napi 13-14 óra, hétvégén is munka), a családjuktól eltávolodva, a barátaikat elvesztve, az életüket teljesen felforgatva kerestek havi 2-300 000 forintot, aminek jó esetben is csak a fele maradt meg a telefonszámla, benzinpénz, tanfolyamok és egyéb járulékos költségek levonása után. Sajnálom őket, nem cserélnék velük semmi pénzért.

 68. Lord of the Drum – hoz

  Szerintem nincs semmi baj a hálózatban működő kereskedelmi vagy szolgáltató cégekkel. HA!! Törvényesen működnek. HA !! megfelelő minőségű cégháttér van mögöttük. HA!! nem félrevezető kommunikációval bombázzák az embereket, mintegy vidámvasárnapi hangulatot vagy agymosó szekta mintájú hadjáratot indítanak az ember elméje ellen.
  Sajnos a sciennet ilyen. Sajnos a magyar társadalom beveszi a félrevezető dumát, legyen az politikai vagy üzleti. Ha kilóméteres lólábak lógnak ki, akkor is. Sok olyan hálózat működik, akik nem akarnak beszervezni senkit, egyszerűen csak az üzlethelyiségen kívüli, de nem törvénytelenül, hanem tisztességesen adózó magatartást tanúsítanak. Nem vonja magával az üzlethelyiségen kívüli kereskedelem az adócsalást. SŐT!!
  Ugyanakkor vannak bizonyos termékek, szolgáltatások, amiket csak ügynöktől kaphatunk meg. Ő ezzel dolgozik, időt, pénzt, energiát fordít a saját kereskedelmére. Teljesen jogosan jár neki a jutalék. Senki ne sajnálja tőlük. Aki rájuk irigykedik vagy nem véletlenül nem szereti őket, az feltehetően a rámenős, zalkatós fajtájú ügynökkel találkozott és nem tudta rövid idő alatt leszerelni, így aztán hosszú kínos, esetleg költséges volt a válásuk. Nekem több olyan ismerősöm is van, akik ügynökök, de nem akarnak beszervezni sehová. Tudom pontosan, ha x termékre van szükségem kihez kell fordulnom, ha y termék kell, akkor pedig egy másik ismerőshöz. Kb 2-3 havonta találkozunk és örök a barátság. Esetenként együtt szilveszterezünk, vagy síelünk vagy van más közös program, de megkíméljük egymást a rábeszélős gyötrelemtől. Úgyis a példamutatás a legjobb referencia. Ha azt látom, hogy ő a motorolaj kereskedésből nagyon szépen, esetleg nagy gyarapodással él meg, nagyobb kedvem van nekem is azzal kereskednem. Ha a tisztítószert adja, akkor azzal. Ha biztosítást, akkor azzal. Ha ugyanúgy él mint én a mostani munkámból, akkor nem fogok váltani.
  Na ezt az egyensúlyt bontja meg pl. az az ügynök, aki rámenős és erőlteti a dolgokat, erölködik. Persze azért, mert ha nem fizetsz neki, felkopik az álla. Ha a feljebb írt szakmunkás férfi az ismerősei nem fizettek volna a sciennetbe x forintot, akkor nem lett volna többszázezres jutaléka. Viszont az ismerősök már nem biztos, hogy ugyanezt a hálózatépítést megteszik. De ha meg is teszik, előbb-utóbb elfogy az ismerős, aki befizet és akkor vége a magas jutaléknak.
  Azt kell világosan látni, hogy a lakossági kereskedelem 75-80 %-a a multiknál csapódik le. Hiába van a sciennetbe 3000 fodrász vagy 2000 autószerelő, sohasem lesz olyan mértékű forgalmuk, mint akár egyetlen multiáruháznak. Sajnos ez így van. Én sem vásárolok a T***o -ban, de az emberek 80%-a igen. Mármint multikban. Emiatt sohasem lesz a sciennet rendszer önfenntartó. Vagyis matematikailag lehetetlen, hogy belátható időn belül a sor végén lévő új emberek jelentős kedvezményekre tegyenek szert vagy visszatérítést kapjanak. Különösen úgy, hogy az egyetlen országos partner a coop is csak 1 azaz egy %-os partner. Mikor lesz abból 10ezer forintos jog a nyugdíjas nagymamának, aki csak tejet és kenyeret vesz esetleg egy tábla csokit az unokájának. Kiszámolható: 1 Milliót kell mamának elkölteniea coopban, pontosabban: az 1%-ból nem is kerül mind a mamához, mert 3/4-ed része az ajánlóknak megy. Vagyis 0,25% marad, vagyis 4Milliót kell mamának a kis-abc-ben vásárolni. Ha van mondjuk 80ezer forintos nyugdíja és abból 20 ezret költ a coopban el, akkor rövid matek után ez 200 hónap. Hány év is az?
  Persze megteheti a mama, hogy foglalózik 10ezerért egy jogot az unoka nyüstölése miatt, de azt a pénzét sohasem látja viszont. Azért nem, mert esélye sincs egymillióért coop utalványt venni. Persze, mondja az unokája, hogy majd kap érte, a 10ezerért százezret, de én arra az esetre írtam a matekot, amikor már nincs több ismerős, aki befizet, csak a tizsta kereskedelemből kellene fenntartania magát a sciennetnek. Na ebben a jövőidőben a mama vár 200 hónapot, kap egy jogot, majd vár utána ismét ugyanannyit, hogy kifusson neki a joga. Ez kb 35-40 év. Jól látja kedves ajánló, aki a nagyit is behúzta. Ez a sciennet kapacitása. Fentebb leírtam az aggályokat a szervezet mögötti cégről, de íme a matematikai buktató is.
  Ha összefésüljük a kettőt és megpróbálunk összefüggéseket látni, következtetéseket levonni, azonnal nyilallani kellene annak a bizonyos józan p*****t észből fakadó ösztönnnek, ami az átverések hallatán szokott jönni.
  Tehát: miért is van az, hogy egy off-shore cég 30-40 éves időintervallunban realizálható kereskedelmi rendszert kínál nekünk? Miért van ez a cég még a földrajzi Európán is kívül? Miért veszi fel a Zorró álarcot és az off-shore formát?
  Még a tetőcserepekre sem vállalnak ilyen hosszú időre garanciát. Miért? Nem azért mert megromlik a cserép, nem lesz annak semmi baja 30 év múltán sem. Pontosan azért, mert emberi léptékkel az már beláthatatlan. Senki sem tervez 30-40 évre előre, különösen egy vásárlási visszatérítést nem. A sciennet kimondottan a kommunikációra épít, a félrevezetésre, a meggyőzés tudományára. Aki sok embert tud rövid idő alatt meggyőzni, annak fizet. Nem a vásárlónak, az ráér. Szívesen beszélgetnék egy közgazdasági egyetemi végzettségű sciennet guruval. Akinek tanítanak mindenféle tendenciákat, válságokat, marketinget is esetleg, vagy jogi hátteret. Ha ő ezzel foglalkozik, annak csak és kizárólag a gyors és könnyű, ugyanakkor munka nélkül nyerhető pénz. Hiába tudja, hogy sánta a rendszer, van az a pénz, amiért egy közgazdasági szakembernek is “korpásodik a haja” avagy szétteszi a lábát.
  Bízok benne, hogy olvassa ezt a blogot néhány józan eszű sciennetes is.
  Kellemes matekozást kívánok.
  (tudományos munkatársak)

 69. Tisztelt Látogató!

  Ismeri a sciennet hírlevelét, amely a bónuszokról és a jutalékok szigorításáról szól?
  Kérem tisztelettel: a rendszer matematikailag megbukott. Hogyan lehet úgy elkezdeni egy jutalékrendszer üzemeltetését, hogy több kiadást termel, mint bevételt?
  A megoldás az, hogy a sciennet alkotói nem ismerik azt a helyes matematikai képletet, amely az önfenntartó be- és kifizetési egyensúlyt hozza. Így aztán kísérletezik. Rajtad, kedves törzsvásárló.
  A kőműves kollégának kifizettek havi 400ezret abból a pénzből, ami nem volt matematikailag helyes. Ez nem fordulhat elő pl. az amwaynél, de akár melyik hálózati redszer sem, amelyik kicsit is korrekt.
  Egyszerűen nevetséges ez a félrevezető kommunikáció.
  Akár az ötvenes években Magyarországon, vagy akár hallhattuk a Balatonöszödi beszédben is. Azt kommunikáljuk a médiában és minden csatornán, hogy minden nagyon szép és hogy néhány megszorításra szükség van ugyan, de dübörög a gazdaság.
  A valóság ugyanakkor az, hogy a káoszon nem látunk már át, egyik napról a másikra vagyunk, egyik lépés után nem tudjuk, hogy mi is lesz a második. A következményeket aztán végképpen nem látjuk.
  Ez kérem a scientológiával vegyített üzleti kommunikáció. Csak a szépet, a nagy számokat, a karriert a gazdagodást mondjuk kifelé, de a valóságról egyszerűen nem is veszünk tudomást.
  Sőt!
  Ha azt kívánja az érdek, hát beöltöztetjük a sciennet elméletet piros-fehér-zöldbe és azzal kábítjuk a népet, hogy mi bezzeg nem állunk szóba a multikkal és mi igaz magyarok vagyunk, mi bezzeg csak a hazai kereskedőket támogatjuk. A valóság: nem áll velünk szóba egyetlen országos hálózat vagy multi sem. Miért? Hát azért, mert megbízhatatlan céghátérrel nem kötnek szerződést. És: amerikai off-shore mögé bújunk. Majd az amerikai tesz minket gazdaggá! Adót fizetni? Minek! Az államnak ehhez semmi köze! A mi tevékenységünket csak ne nézegesse az állam, főleg ne adóztassa. Ez az igazán magyar szemlélet? Nem. Aki felelősen gondolkodik, az nem akar kibújni az adózás alól.
  Ez a különbség a sciennet kommunikáció és a valóság között.
  Olyan ez, mintha egy sárga szemüveggel azt akarják velünk elhitetni a kék színű autóról, hogy az zöld.
  Akit nem érdekel a szemüveg, annak zöld. Akin nincs szemüveg, az hülyének néz minket, hiszen nem a valóságról beszélünk. Aki pedig ránk eröltette a szemüveget, az csak annyit mond, a saját szemednek elhiheted, mit látsz, milyen színű, ugye hogy zöld.
  Bámulatos, hogy milyen sok naív ember van.
  Ennek sokkal rosszabb lesz a következménye az emberekre, mint régen az amway volt. Az erőszakos hálózatépítő volt a legrosszabb, amit el lehet képzelni. Azóta a hálózatépítés Magyarországon nagyon keserves munka.
  Erre jön ez a lidércálom sciennet, ami nemcsak rámenős, még jól le is húzza az embereket. Pénzt soha vissza nem adó rendszer. A tagok kilencven százalékának ez csúnya lecke lesz.
  Ne csak gazdagodjatok, gondolkodjatok is!
  (tudományos munkatársak)

 70. Kedves Selymes László!

  Melyik teremben lesz a tárgyalás? 🙂
  Ne haragudj, de ez olyan hivatalosan és vészjóslóan hangzott, hogy nem bírtam kihagyni. Bocsánat! 🙂

  Üdvözlettel:

  Tánczos Mihály
  mtanczos@gmail.com
  30/90-10-655

  Egyébként sok helyen fent van, a Google segítségével könnyen megtalálható.
  Fotó is van, nagydarab, szakállas embert keress. (Pl. iwiw, facebook stb.)

 71. Kedves sciennetesek!

  Nagy csend van a dübörgő rendszer körül.
  Mi ez a nagy csend? Vihar készül? Vagy valaki betojt, és most hallgatni kell, mint … a fűben?
  Vagy mindenki olyan gazdag lett, hogy elutazott nyaralni?
  A postásom is benne van a rendszerben, de ő még nem utazott sehová. Lehet, hogy a repülőjegyet várja?

  Gyanús ez nekem. Nincsenek dicsekvő emberek, sem hatalmas pénzek. Csak a nagy csend.

  ????

  Várjuk a fejleményeket.

 72. Mivel már előttem leírtak sok okosságot, én is találtam egy érdekességet a “cég”-el kapcsolatban: honlapjukon ezt írják:
  “Mikor és milyen módon kapok számlát Termékpartnerként a ScienNettől?

  (…)A ScienNet a számlát és a forgalmat részletesen tartalmazó teljesítési igazolást minden esetben, kizárólag e-mailban küldi el. Az e-mailben megküldött .pdf formátumú számla, az eredeti számla első példányának a kinyomtatási lehetősége. Minden esetben ki kell nyomtatni papír alapúra és így helyezhetem a könyvelésembe, mint költség számla. Az e-mailben megküldött számla nem elektronikus számla. A postai továbbítás helyett érkezik e-mailben, ezzel költséghatékony, gyors és környezetbarát, összhangban az Uniós elvárásokkal. Az általam kinyomtatott számla alakilag teljes egészében megegyezik azzal, amit esetlegesen a ScienNet nyomtatna ki és küldene postán meg a részemre. Ezért teljes egészében megfelel a magyar törvényeknek.”

  Gyenge könyvelői ismeretemnek utánanézve ilyeneket találtam:
  “Egyre gyakoribb azon adózói gyakorlat, amely szerint az egyébként számítógéppel előállított papíralapú számlát kizárólag elektronikus úton küldik meg a vevő felé. Ugyanakkor a számítógéppel kiállított papíralapú számla, papír alapú előállításától eltekinteni semmilyen esetben nem lehet.

  A fentiek alapján tehát a számítógéppel készített számla – amennyiben nem rendelkezik a hitelesítéshez szükséges kellékekkel – papíralapú számlának minősül, így annak továbbítása a vevő részére csak papír formában lehetséges és jogszerű.”

  Azaz a hivatkozott számlaküldési mód NEM LÉTEZIK! Vagy papíralapon, ALÁÍRVA, vagy elektronikus formában IDŐBÉLYEGGEL és ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁSSAL, és ELEKTRONIKUSAN tárolva.
  (ennyi erővel gyártok wordben számlákat, kinyomtatom, és meg is oldottam a költségeim elszámolását :))

  Először örültem, hogy legalább annyi haszna lehet a rendszernek, hogy a csatlakozott kiskereskedők egy kis pluszforgalomhoz jutnak. Sajnos majd nagyot néznek, mikor kapják az APEH-től a büntetést… A “cég” honlapján is látszik, készülnek: “A teszt fázis várhatóan 2010-ben befejeződik (…). Hát befejeződik…

 73. Jól látod Dieter!

  Sajnos azonban a kereskedők többsége nem hisz nekünk, mert akkor a saját kudarcát, rossz döntését, hibáját kellene beismernie. Szembesülne önmagával. Na ez nem megy. Nyakas konok fafejek.
  No, semmi gond, mejd elhiszik az APEH-nak.
  Azonban azt is hallottam, hogy sok apehos dolgozónak is van ebben az izében családtagja benne. Mármint pénzzel beszállt. Így aztán hallgatólag engedik ameddig csak lehet, hogy a “kisfiam” legalább visszakapja a pénzét.
  DE! mivel meg lett szigorítva a bónusz és a jutalék kifizetés, a kisfiú már sokkal nehezebben jut a pénzéhez. Talán soha. Amikor ezt is belátja a kedves apeh-os, hogy a rokonát is átverték, na akkor rendeznek majd nagy vérfürdőt a kiskereskedők között. Sajnos csak rajtuk lehet elverni a port. Leinemann mossa kezeit, ő csak franchise utasítász hajtott végre, mint a gyémántbizniszben, a hálózatépítést nem ő végezte, hanem azok, akiket kiutaztatott Dubaiba, meg Las Vegasba, ők a pilóták a játékban, és mindenki futhat a pénze után. Leinemannak pedig bottal üthetik a nyomát.
  Ehhez idő kell még. Addig pedig csodáljuk a naív ismerőseinket és hallgatjuk a kosárhasú droidkutyát…..

 74. Ezt a Leinemann gyereket még az ezredforduló táján ismertem meg az MBI-ben. (az a banda is megérne egy misiét…) Dörzsölt egy gazfickó, jó beszélőkével.
  A scienet és társaitől meg feláll a hátamon a szőr. Ha valaki a picit figyelmetlenebb, butább szeretteimet megkörnyékezi ilyesmivel, azt úgy szájba rúgom hogy költheti a millióit fogorvosra.

  Amúgy ilyen kártyás törzsvásárlós cucc volt már a 90-es évek közepe vége felé valam városvédő vagy mi volt a neve.

 75. Sajnos a piramisjáték jelleget rendkívül nehéz bebizonyítani minden egyes büntetőeljárás során. Ezért is indul kevés per, s ezért van az, hogy egy egy piramisjátékon alapuló szerveződés sokáig “életképes”, s igazán csak akkor lehet fellépni ellene, amikor már egyre többen vannak az igazi károsultak a piramis alsó részéből… Én nem próbáltam ki sem az Amwayt, sem ezt, de nem is fogom. Azonban számomra is egyértelmű ennek a rendszernek az ingatagsága. Igen, akik korán belépnek azok a “piramis magasabb szintjei” révén még lesz jövedelmük, talán egészen a piramis közepéig, de kérdés milyen áron? Nem is beszélve arról, hogy a későbbiekben számon kérhetik rajta a bűncselekmény elkövetését, mivel már a tényállásszerűséget megvalósítja azzal, ha akár csak egy embert is beszervez!! Az ép ésszel belátható, hogy egyszer csökkenni fog a “belépési kedv”, onnantól pedig a jövedelem már veszteségbe fog átmenni. Ha valaki veszi a fáradtságot és megnézi azokat a termékeket amik kaphatóak és azokat az árakat amiken kaphatók a termékek, akkor láthatja, hogy ezek kb 20 %-al magasabbak a normál, átlagos kereskedői árnál. (a kereskedőknek is úgy éri meg kedvezményt adni, hogyha az nagyon nagyon kis százalékkal alacsonyabb a normál árnál, vagy eleinte ha magasabb az amíg nem lesz olyan nagy az ebből fakadó vásárlóerő, hogy kissebb árat is elbírjon a normál kereskedői árnál haszonnal vagy közel az önköltségi ár felett.( ? Ki az a bolond aki jelenleg ezt magasabb áron meg akarja venni? ) marad tehát a beszervezéses dolog. Természetesen az aki már belépett, az sosem fog mást mondani minthogy fényezi a rendszert, isteníti, és dícséri, ha nem így tesz, akkor nemhogy másokat sem fog tudni beszervezni a rendszerbe, de még a saját pénze is veszni fog, nem beszélve a jövedelem csökkenéséről, még akkor is (vagy inkább pláne akkor ha már rájött talán nem is kellett volna ebbe pénzt befektetnie.) Ne tegyünk mást, csak elemezzük a szlogent: gazdagodjon meg költekezéseiből— mi ez, ha nem paradoxon??? (azt ne mondja senki se, hogy mások vásárolnak és abból gazdagodik meg, mert ahhoz olyan mérvű vásárlás ..és az abból összeadódó kis százalékok összeadódása kell, ami .. hát a mondatot mindenki fejezze be saját kedve szerint.. A pénz sem önmagától terem, minden kereskedelmi tevékenység alapja a haszon, semmit sem fognak adni anélkül, hogy az eladónak ne legyen rajta haszna… Ahhoz, hogy egy 100 ft költségű terméket eladjanak, kb 150 ft-os ár kell, az adók stb levonása után ezen a nyereség max 20 ft, ha ebből még ú.n százalékos továbbadott kedvezményt számítunk, akkor az max 1-2 ft lehet… Tehát 1-2 ft-hoz a kereskedelemben minimum 150 ft-nak kell megfodulnia… és itt milliókat ígérnek….mindenkinek…. miből????

 76. Bevallom őszintén, mielőtt leírtam az előző sorokat csak az első kb 20 hozzászólást olvastam el, s miután megírtam csak akkor kezdtem el visszafelé olvasni a véleményeket. Látom mostanában már többen vannak az ellenzők között mint az első hozzászólásokban. Néhánnyal feljebb olvastam az egyik hozzászólást: még senki sincs az utcájukban aki milliomos lenne…
  Igen a sciennet 10 millió szegény országa helyett 10 millió milliomos országát ígérgeti, hirdeti, hitegeti…. Nos élertük a kánaánt???

 77. Igen, jól látod Dongó.
  Egy érdekes elméletre öltöztetett kibernetikus váz. Valódi terminator. Kérdés, meddig hiszik el az emberek, hogy ember, holott droid. Képtelen a szaporodásra, és még sok mindenre.
  Lefordítva magyarra: a rendszer nem képes önfenntartásra. Ahhoz horribilis mértékű kereskedelmi árrés kellene, hogy bejusson a rendszerbe. Abból lennének az újabb és újabb jog-ok, és abból lenne az egyszerű kis vásárlónak pénze. Na, ez az ami nem megy. Minimális ugyanis a kereskedelmi forgalmuk, akik manapság keresnek belőle, azok a hálózatépítők. Feljebb már írtam, hogy a postásunk is sciennetes, de nem akar vagy nem tud másokat beszervezni úgy, hogy pénzt is tegyenek bele. Így aztán ő és a néhány barátja hiába vásárolgat és a kereskedő is hiába fizetgeti a párszáz forintokat, abból mire 60 jog lesz, háááát, szerintem nyugdíjba megy a kis 30 éves postásunk. Nem gazdag lesz, hanem talán 30 év múlva kap majd kb 100ezer forintot. Na ez a nagy szlogen. Gazdagodjon meg. Nevetséges. Csupán a naív emberek mennek bele.
  Lehet. hogy azt is írtam, hogy van egy közeli rokon, aki benne van. Persze pénzzel. Hiába minden, nem győzhetett a józan ész. Befizette. Persze ő sem lett gazdag, különösen úgy nem, hogy amit már kapott volna vissza néhány, 1-2 tízezer forintot, azt is visszatetették vele a tanácsadói. (persze, hiszen kell az ő jutalékaikba) De nem is ez a lényeg. A kedves rokon néhány éve mivel keresett meg, még a scienet előtt, hát azzal, hogy fizessek 330 ezret be egy cégnek, a kocsimra ragasztassak matricát és fizetnek érte havonta 30-40 ezer forintot addig, amíg tart a kocsi hitele. Persze, hogy Il ferro. Szóval ő is a megrögzött álmodozó, egy nagy gyerek, akinek nem tudod bebizonyítani semmivel, hogy tévedett. És nem vette el a kedvét az IL FERRO sem. Ők ilyenek. Notorius befizetők. Az ilyen emberek tartják el ezeket a csaló rendszereket.
  MT.
  Nem is tudtam, hogy L. Zsolti a városvédő klubban is benne volt. Nem csodálkozom egy percig sem. Szerintem nincs olyan rendszer Magyarországon, amiben nem vett volna részt. Vagy ahonnan nem lépett volna le, esetleg fizetés nélkül. Ilyet is hallottam, de ennek a blognak nem az a címe.
  Ami a leggusztustalanabb, az az, hogy elkezdték a scienetet piros-fehér-zöldre festeni. Mintha ez nemzeti érték vagy nemzeti érdek volna. Hatalmas félrevezetés, undorító csúsztatás. Remélem a választások után emiatt (is) fognak ellenük eljárást indítani. Hogyan lehetne magyar, ha nem is fizet egy fillér adót sem, és egy amerikai bankszámlára mentheti a jó kis off-shore tulajdonos az összes pénzt egyetlen pillanat alatt.
  Borzasztó átverés az egész. Rosszabb, mint az IL FERRO.
  De mire ezt felfogják a kedves ismerőseink, a bruttó befizetők, addigra bottal üthetik a nyomukat.
  Ennyit mára a stresszből.

 78. annak a kedves hozzászólónak, aki azt írta, hogy az MBI magyarország egyetlen bróker cége üzenem, hogy az a kijelentés, kb. annyira valós, mintha azt mondta volna, hogy a trabant az egyetlen autó magyarországon.

 79. Kedves sciennetesek

  Kezd félrebillenni a bili.
  Vannak bizonyos hatóságok, akiket egyre inkább érdekel a szervezet tevékenysége.
  Vizsgálatok formájában.
  Hogyan lesz az évek óta be nem vallott és be nem fizetett áfa?
  Vagy a sok jövedelemadó?
  Gondolkodjatok csak.
  Nyakig ültök a biliben, és kezdik himbálni. Lesz, akit ellep majd. Lesz, aki időben kiugrik belőle.
  A fanatikiusok pedig viszik a balhét, eszik a főztöt.
  Jó étvágyat hozzá!

 80. Kedves ex-sciennetesek

  Nem lesz könnyű feldolgozni a bukást, de azt el kell ismerni, hogy benne volt a levegőben.
  Már a mai blogokban is lehet olvasni, hogy többen is sejtették, tudták, hogy ez lesz. Ők már 1-2 hónapja csak kifelé irányuló pénzmozgásokat kezdeményeztek. Vagyis mentették, ami menthető.
  Érthető.
  A lényeg az, hogy a mostanában szintén a sciennetes vezéregyéniségek által indított újabb “törzsvásárlói rendszer” piramisából is érdemes kimaradni.
  Eleve így hirdetik magukat, hogy helyezkedj el a piramis csúcsán.
  Erkölcstelen, mármint az, hogy nyíltan invitálnak piramisjátékba.
  A háttérben TERMÉSZETESEN egy off-shore cég áll.
  Érdemes elkerülni őket messziről.
  Aki nem tanult a sciennetből, akár vétlenül is, az pedig megérdemli, hogy behúzzák a csőbe.

  Fel a fejjel, emiatt nem érdemes tovább bánkódni.
  Inkább a nyitott gondolkodást kell ismét elővenni. Csak úgy, hogy a cégháttérnek!!! időben utánajárni, és akkor nem lehet baj.

  JÓ MUNKÁT!!

 81. Sziasztok,nem egy ismerősöm,rokonom próbálkozott meg a sciennet-tel,el kell hogy mondjam nem jött be egyiküknek sem,pedig komolyan vették a dolgot,és komolyan foglalkoztak vele.Ráadásul elég korán belépték,és mégsem,azóta rájöttek,hogy lehúzás az egész.Mindenben egyetértek lesifotóssal,a sok hazugságot meg befejezhetitek,hogy hányan lettek milliomosok ebből,egyre kevesebb ember hiszi el ezt a sok hülyeséget.Aki még mindig hisz bent annak jó munkát hozzá,egyet kérek ha belebukott azt is írja meg majd itt.

 82. A sciennetes eddig ült a számítógépe előtt és olvasgatta a JOG-ait. Most elvitték a ScienNet szervert a fináncok, úgyhogy ezután majd felolvassák neki.

  A jogait.

 83. Őrizetben a ScienNet mögött álló cég ügyvezetője
  2009. NOVEMBER 26. 15:15
  Őrizetbe vették Leinemann Zsoltot, a ScienNet törzsvásárlói hálózat mögött álló Headmin Kft. ügyvezető igazgatóját – értesült a Világgazdság Online. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) adócsalás miatt nyomozást indított a hivatalosan a rendszert üzemeltető amerikai ScienNet International LLC ellen.

 84. KÖZLEMÉNY

  X. 6-143/2009. VPOP
  Már előzetesben a ScienNet ügy gyanúsítottja

  A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága még a múlt héten indította meg azt a nyomozást, amit a Washingtonban bejegyzett ScienNet International LLC Magyar Köztársaság területén kifejtett tevékenységével összefüggő különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja alapozott meg.

  A hosszabb ideje folytatott előzetes adatgyűjtés eredményeként beszerzett bizonyítékok alapján megalapozódott az a gyanú hogy a ScienNet International LLC adóbevallási és adó megfizetési kötelezettségének sehol, így Magyarországon sem tett eleget. A vállalkozás bevételei kizárólag a magyar termékpartnerektől és a belépő tagoktól származott.

  A szerdán végrehajtott akció során a bizonyítékok biztosítása és azok tartalmának kiértékelhetősége érdekében számtalan adathordozó került lefoglalásra.

  A bizonyítékok kiértékelése jelenleg is nagy erőkkel folyik, egyúttal a nyomozó hatóság azt is vizsgálja, hogy más bűncselekmény, így különösen a csalás, sikkasztás, illetve piramisjáték szervezés megállapítható-e.

  A nyomozó hatóság eddig kizárólag a ScienNet International LLC mint gazdálkodó ismert bankszámláit zárolta. Az intézkedésre az adóhiány biztosítása, valamint az esetleges károsultak későbbi igényeinek kielégítése érdekében volt szükség.

  A mai napon a bíróság a korábban őrizetbe vett személyt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

  Budapest, 2009. november 27.

  Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága
  A PSZÁF közleménye

  A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedély nélküli betétgyűjtés gyanújával piacfelügyeleti eljárás keretében vizsgálta a ScienNet-Rendszer elnevezésű törzsvásárlói rendszert. A vizsgálat megállapította, hogy a ScienNet-Rendszer működtetése nem minősül betétgyűjtésnek, vagy más pénzügyi szolgáltatási tevékenységnek. A Felügyelet az eljárásban feltárt kockázatok nyomán más hatóságok eljárását kezdeményezte.

  A Felügyelet ugyanakkor nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy
  · Sem a ScienNet-Rendszer, sem az azt működtető gazdasági társaságok tevékenysége nem a PSZÁF által felügyelt tevékenység, · Bármilyen céllal (vásárlás, jogszerzés) történő vásárlási utalvány foglalózás során befizetett (átutalt) összeg nem igényelhető vissza, azt csak a teljes vételárra, többszörösen kiegészítve levásárolni lehet. · A ScienNet-Utalvány a kiállításától számítva három évig hatályos, a hatályossági idő lejárta után automatikusan, minden külön jogcselekmény nélkül érvényét veszti. A hatályossági idő lejárta után a fel nem használt utalvánnyal kapcsolatban a törzsvásárló a ScienNet cégcsoport társaságaival szemben semmilyen igénnyel nem léphet fel. · A ScienNet-Rendszer, illetve a működtető gazdasági társaságok nem tagjai az Országos Betétbiztosítási Alapnak, · a ScienNet-Rendszer, illetve a működtető gazdasági társaságok nem tagjai a Befektetővédelmi Alapnak, · fentiekre tekintettel a ScienNet-Rendszer törzsvásárlói vagy termékpartnerei kártérítési igénnyel ezeknél az alapoknál nem léphetnek fel. · A ScienNet-Rendszerben regisztrált törzsvásárlók, és termékpartnerek a ScienNet International LLC-vel állnak szerződéses jogviszonyban, így bármiféle esetleges jogvitájukat ezzel a társasággal szemben kell megindítani, ugyanakkor a ScienNet-Rendszer működtetésének joga a Cipruson bejegyzett ScienNet Holding Ltd. tulajdonában van, a ScienNet Holding Ltd. szerződés keretében biztosítja az Egyesült Államokban, Washington D.C.-ben postafiók székhellyel bejegyzett ScienNet International LLC-nek a ScienNet-Rendszer magyarországi működtetésének lehetőségét. A Headmin Marketing és Adminisztrációs Kft., melynek tulajdonosa a ciprusi ScienNet Holding Ltd., a ScienNet International LLC-vel kötött megbízási szerződés alapján adminisztratív jellegű szolgáltatást nyújt. · A törzsvásárlói jutalék- és karrierrendszerben különösen hangsúlyos az új törzsvásárlók beléptetése és az általuk történő azonnali utalvány foglalózása.

  2009. november 25.

  Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

 85. Töpi, az Il Ferrónál hogy kapták vissza?
  Szerinted miből vannak a vezetőknek luxusautói, luxusvillái? A befizetők pénzéből.

  De biztos lehetsz benne, hogy nem a saját nevükön van, szal még elkobozni sem lehet.
  Aki befizetett az a saját figyelmetlenségének áldozata. Sajnos.

  Azért az sem semmi, hányan szidták a tavasszal a blog íróját, hogy milyen csökött, szemellenzős figura. Én kötelezném őket hogy jöjjenek vissza bocsánatot kérni 😀

  Így utólag viccesek azok a hozzászólások.

 86. Az offshore ügyek kapcsán az az Oszkó Péter most a jelenleg pénzügyminiszter, aki annak idején a a Simor Andrást ( jelenlegi jegybankelnököt) követte a Deloitte Magyarország elnökvezérigazgató székében. Trükkök szászaiban adta jó pézért, jó tanácsait a versenyszféra cégeinek.
  Most egy adócsalást feltételező ügyben az általa felügyelt VPOP keményen fellép és igazságot oszt.
  Ha törvényesen, akkor nincs is semmi bajom vele. A kérdésem, csak az, hogy hasonló erővel lépnek-e fel más offshore cégek ellen is? Itt van rögtön példának az OMNINVEST kft, a vakcinagyártásban érintve, akinek többet fizet a kormány az idén a szezonális influenza elleni oltóanyagért, mint amennyiért az a nagykereskedőknek adja a készítményt.
  Hiába mondja bárki is, hogy ez egy belföldi cég, mivel a többségi tulajdonosa egy ciprusi cég:
  SUMPTER Pharmaceuticals Limited
  CY- Larnaca Cyprus, Arch. Makarios III Avenue 9. 1. em. 106.
  A szavazati jog mértéke minősített többségű befolyást biztosít.
  A tagsági jogviszony kezdete: 2000/10/11
  A változás időpontja: 2009/03/12
  Bejegyezés kelte: 2009/03/24
  Hatályos: 2009/03/12 …

  Utolsó kérdéseim: Ha a ScienNet washingtoni cége többségi tulajdonban lett volna egy belföldi -azaz magyar kft.-ben – akkor az már frankó lett volna? Vagy vannak 1-esek meg 2-esek, vagy egyenlőbbek az egyenlőknél Abszurdisztánban?

 87. A jogi, számviteli részéhez nem szeretnék hozzászólni, sokan kivesézték már előttem, illetve még inkább ki fogják az érintett hatóságok a jövőben.
  A környezetemben sokan beléptek, mivel engem is próbáltak beszervezni, utánaolvastam – nem léptem be 🙂
  De a dolog pszichológiája elgondolkoztatott. Értékesítőként dolgozom (tényleges szolgáltatással egy ismert cégnél) és a munkával jár, hogy néha továbbképzéseket tartanak. Semmi ördöngősség, ügyfélkezelés, kifogáskezelés, szituációs gyakorlatok. Természetesen a cég iránti lojalitást nálunk is nyomják, de nem elvakultan.
  Viszont még ezekről is úgy jönnek ki az emberek (én is :)), hogy szétrobbannak a lelekesedéstől. Egy jó előadó fel tudja rázni az embert és új célokat tud elé tenni.

  Szakirodalma is van az ilyen értékesítési tanfolyamoknak, szerencsére legtöbbje a realitás talaján áll, csak az előadó ad hozzá pluszt.
  Azok után, hogy olyanokat is elkap a lelkesedés, akik amúgy is naponta ilyennel foglalkoznak… volt olyan ügyfelem, aki elég rossz körülmények között élt (rokkantnyugdíjas gyógyult alkoholista) és teljesen rákattant a ScienNetre és a hasonló rendszerekre. Amúgy egész nap a lakásába van zárva, nincs igazán élete, végzettség és lehetőségek hiányában komolyabb kilátások nélkül.
  Hogy a jó életbe ne harapna rá egy ilyen élethelyzetbe került ember olyanra, amitől szinte bárki szeme felcsillan? Közösséget adnak, lelkesítő beszédeket tartanak, felkínálják a “hatalmat” mások felett.
  Részleteket nem tudok, de engem is próbáltak elrángatni egy “sikeres ScienNet”-es villájába. (Lehet, hogy maga Leinemann volt az előadó.) Budai villa márvánnyal, egyéb luxussal. Ide betereltek olyan embereket, akik maximum 100.000 ft-os havi keresetet értek el életükben. Szerintem nem kell nagy pszichológiai tudás, hogy el lehessen képzelni, milyen tömegpszichózis lehetett ott, Kánaán karnyújtásnyira.

  A fentiekkel arra szerettem volna rámutatni, hogy hiába bizonyosodik be az ilyen akciókról, hogy az ördög a részletekben bújik meg (pénzügyi végzettség ellenére is többször neki kellett futnom az ÁSzF-nek, hogy felfogjam), az említett okok miatt mindig is lesznek beszervezhető emberek.

  Érzek némi hasonlóságot a választások idején futó politikai kampányokkal (nem csak nálunk, más országokban is így van). Soha nem egy többszáz oldalas pénzügyi tervet lobogtatnak a pártok, hanem hangzatos félmondatokat. Mert egy ország költségvetését az emberek nagy része nem képes felfogni (nem is kell, ezért vannak erre specializálódott szakemberek).

 88. 13. A képviseletre jogosul(tak) adatai
  13/1. Leinemann Zsolt ügyvezető (vezető tisztségviselő) (an.: Molnár Edit)
  2092 Budakeszi, Rákóczi u 107.
  A képviselet módja: önálló
  Jogviszony kezdete: 2006/07/22
  Jogviszony vége: 2011/07/22
  Bejegyezés kelte: 2006/08/28 Közzétéve: 2006/09/21
  Hatályos: 2006/08/28 …

  20. A cég statisztikai számjele
  20/2. 13788236-8299-113-01.
  Bejegyezés kelte: 2008/01/19
  Hatályos: 2008/01/01 …

  21. A cég adószáma
  21/1. Adószám: 13788236-2-41.
  Bejegyezés kelte: 2006/08/28 Közzétéve: 2006/09/21
  Hatályos: 2006/08/28 …

  32. A cég pénzforgalmi jelzőszáma
  32/2. 17000019-11785323-00000000
  A számla megnyitásának dátuma: 2008/01/21.
  A pénzforgalmi jelzőszámot az AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepe(1138 Budapest, Váci út 135-139.) kezeli.
  Cégjegyzékszám:
  Bejegyezés kelte: 2008/01/28 Közzétéve: 2008/02/21
  Hatályos: 2008/01/28 …

  45. A cég elektronikus elérhetősége
  45/1.
  A cég honlapja: http://www.scienet.com
  A cég e-mail címe: info@sciennet.com
  Bejegyezés kelte: 2006/08/28 Közzétéve: 2006/09/21
  Hatályos: 2006/08/28 …

  49. A cég cégjegyzékszámai
  49/1.
  Cégjegyzékszám:

  Vezetve a Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság-nál.
  Bejegyezés kelte: 2006/08/28 Közzétéve: 2006/09/21
  Hatályos: 2006/08/28 …

  II. Cégformától függő adatok
  1. A tag(ok) adatai
  1/2. SCIENNET HOLDING Ltd.
  CY- P.C.1065 Nicosia, Csystal offices,Krambis BLD, Stasikratours 20B
  Külföldi cég, szervezet esetén a nyilvántartási szám: HE 179323
  A szervezet képviseletére jogosult személy adatai:

  Kézbesítési megbízott: Dr. Pálfy István (an.: Oroszi Julianna)
  1111 Budapest, Budafoki út 5-7.4.2.
  A tagsági jogviszony kezdete: 2006/07/22
  A változás időpontja: 2008/04/08
  Bejegyezés kelte: 2008/05/15 Közzétéve: 2008/06/12
  Hatályos: 2008/04/08 …

 89. Összecsapnak a hullámok a Sciennet feje felett.

  Akár a pénzük egy részét is visszakaphatják kártérítésként azok a “megtévesztett” emberek, akik befektettek a ScienNet törzsvásárlói rendszerébe, ha a cég működésével kapcsolatban csalás, sikkasztás, vagy piramisjáték szervezése állapítható meg – mondta Fröhlich Zsolt, a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) Központi Bűnüldözési Parancsnokságának parancsnokhelyettese hétfőn, sajtótájékoztatón Budapesten.

  A VPOP november 20-án rendelt el nyomozást különösen nagymértékű adóhiányt okozó adócsalás gyanúja miatt a Washingtonban bejegyzett ScienNet International LLC Magyarországon kifejtett tevékenysége miatt. Az előzetes adószakértői vélemény adatai alapján a cégnek 2008-ban több adónemben összesen közel 960 millió forint adót kellett volna bevallania és megfizetnie a költségvetésnek.

  A nyomozás adatai szerint a bonyolult, sokak számára nehezen átlátható speciális törzsvásárlói közvetítéssel foglalkozó vállalkozás tevékenységét kizárólag Magyarországon fejtette ki, egy erre a célra Magyarországon bejegyzett, azonos tulajdonosi körrel rendelkező vállalkozást felhasználva. Az LLC adófizetési kötelezettségének a bejegyzés szerinti országban sem tett eleget, adószámmal nem rendelkezik.

  November 25-én, az LLC ügyvezetőjének elfogásával egy időben az ország egész területére kiterjedő akciót hajtottak végre a vámosok. Mintegy 200 vámnyomozó és a Merkur bevetési egység közreműködésével több mint 40 helyszínre szállt ki. A Magyarországon található szervert és a cég valamennyi számláját is lefoglalták, összesen 1,6 milliárd forintot.

  Az eddig feldolgozott pénzforgalmi adatok alapján megállapították, hogy az LLC bevételeit 2008-ban döntően nem a jutalékok adták, hanem a belépő törzsvásárlók által befizetett tényleges áruforgalomhoz, illetve szolgáltatáshoz nem köthető befizetések. A jutalékokból befolyt összeg több tízszeresét utalták ki a rendszer élén álló magánszemélyeknek. Jelenleg is zajlik a szerverek és a lefoglalt adathordozók kiértékelése és a 2009. évet is magában foglaló szakértői vizsgálat az adóhiány megállapítása érdekében.

  Nagy Lajos szerint a további részletes vizsgálatot az is megalapozza, hogy az LLC tevékenységéhez, vagy személyi köréhez közvetlenül köthetően több offshore jellegű vállalkozás bukkant fel, amelyek a rendszerből különböző tisztázatlan jogcímeken jelentős összegeket – több százmillió forintot – vontak ki. Találtak olyan magánszemélyt is, akiknek a bankszámlájára bár több millió forintot utalt az LLC, erről azonban semmilyen ismerettel nem rendelkezett.

  A rendszer működése az eddig elemzett bankszámlák és a beszerzett nagyszámú szja-bevallások összevetése alapján felvetette a tömeges adóelkerülés megvalósulását is – mondta Nagy Lajos.

  A múlt pénteken a bíróság a vállalkozás ügyvezetőjét előzetes letartóztatásba helyezte, az általa használt és az egyik érintett külföldi vállalkozás tulajdonában lévő több tíz millió forintot érő új luxusautóját pedig lefoglalta a hatóság a hétfőn.
  Nem volt betétgyűjtés, de…

  Schiffer Péter, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) főigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón jelezte: nem az elmúlt hónapokban kezdődött a törzsvásárlói hálózatok vizsgálata. A cél az volt, hogy kizárják a jogosulatlan betétgyűjtési tevékenység lehetőségét.

  Azt vizsgálták, milyen előnyökhöz jut valaki akkor, amikor belép a rendszerbe. Arra jutottak: teljesen bizonytalan, hogy mikor és mennyit kap vissza valaki abból a pénzből, amit befizetett. A vizsgálat az akkor rendelkezésre álló adatok alapján nem tudta megállapítani, hogy ki a cég tulajdonosa, és a nyilvántartási rendszerét sem tudták elérni, ezért bejelentést tettek a társhatóságoknál, mivel a cég tevékenységei nem tartoznak a PSZÁF felügyelete alá.

  Hangsúlyozta: az embereknek meg kell érteniük, hogy csak biztonságos, ellenőrzött termékekbe szabad a pénzüket elhelyezni, ha vissza akarják kapni.
  Az APEH felkeresi azokat, akik jól jártak

  Fröhlich Zsolt elmondta: azok is számíthatnak az APEH vizsgálatára, akik ebből komoly jövedelemre tettek szert, és ezt nem szerepeltették megfelelően adóbevallásaikban.

  Azt is elmondta: eddig 960 millió forint adóhiányra derült fény, a 2009-es évet még vizsgálják. Az is előfordulhat, hogy a lefoglalt 1,6 milliárd forint teljesen fedi majd a véglegesen megállapított hiányt.

  Hozzátette: amennyiben marad ebből az összegből, és nem merül fel piramisjáték szervezése, sikkasztás vagy csalás ezzel a pénzzel összefüggésben, akkor az a cégnek visszajár. Viszont ha megállapítják a bűncselekményeket, akkor a “megtévesztett” emberek kártérítésként valamennyi pénzt vissza is kaphatnak. Erről azonban még korai beszélni, 400 ezer ember viszonyát kell rendezni – tette hozzá.

 90. “Edit írta:
  2009 július 7. Kedd 01:32

  Úgy látom, hogy Lesifotós lelkesedése alábbhagyott…………talán azóta már ő is beregisztrált?”

  Kedves Edit!
  Az ez utáni mocskolódásaidat nem írom be. Mint láthattuk Lesifotós lelkesedése nem hagyott alább, neked és sok másnak is folyamatosan válaszolt és kérdéseket tett fel, amire nem válaszoltatok. Az idő Lesifotóst igazolta. Nagyon kíváncsi vagyok, fenntartod-e az akkor leírtakat?

  Most a vizsgálat alapján ki a hülye? Lesifotós, aki szerinted szemellenzős hülye mert nem látja milyen remek ez a rendszer, vagy te, aki istenítetted a most bedőlt rendszert???

 91. üdv !
  Ez várható volt hogy kiburúl a bili…Elolvastam az összes beírást minden infot a cégről és sajnálattal kell közölnöm hogy minden sciennetes akinek a pénze benne volt vagy van az összeset elbukta!
  Akkora adócsalás történt hogy a cég számláján lévő 1,8 milliárd épphogy fedezi az adóhiányt…. igaz a 2008-as hiány 980milla lehet nem is lesz elég a törlesztésre:-) Továbbá a nagy forgalmú kereskedők is elgondolkodhatnak azon hogy a befizettet jutaléknak a teljes vételárának összege beütésre került e a pénztárgépbe 🙂 Az apeh ezt is meg fogja vizsgálni sztem…
  Így jár az ki egy neve nincs holmiféle offs cégbe rakja a pénzét! Ilyenek vagyunk mi magyarok gazdagodjuk mihamarab! További sok sikert minden sciennetes üzletépítőnek! Jókat mosolygok a a régi beírásokon! .-)
  üdv zsiráf

 92. Zsiráf!
  Jól látod.
  Az is érdekes, hogy Sándor napján, márciusban már tisztán látható volt, hogy ez nem fog sokáig menni. Adómentesen tevékenykedni, hááát, nagy mutatvány. Én már azon is csodálkozom, hogy eddig is bírták.
  Valójában a kapzsiságuk csapdájába sétáltak. Saját kardjukba dőltek bele azzal, hogy elkezdték a nyilvános reklámkampányt.
  Ők most másokat hibáztatnak a saját hibájukért. Holott, egy “suttogó” marketinggel is komoly forgalmat bonyolítottak, mármint komoly összegeket fizettek be az emberek foglaló gyanánt.
  Sokáig lehet hülyíteni, bocsánat: motiválni a befizetőket, hogy majd így lesz, meg úgy lesz, meg nemzetközi lesz meg minden amit csak el akartok képzelni. Ráadásul sokan a kampányba is beszálltak egy kis hozzájárulással, vagyis az se került túl sokba L.Zs-nak. A saját véleményem és ízlésem szerint a reklám nem is volt igazán megnyerő. Tulajdon képpen egyszerű reklám volt, talán egy 15 éves gyerek is komolyabb animációs filmecskét produkál.
  Egy dolgot kétségtelenül elértek: Felhívták magukra a figyelmet. Kiálltak a nagyszínpadra és a világba kiálltották a busás gazdagságot igérő droiddal a cégüket. Ezzel lettek igazán Céltábla. Egy nyitott szemmel járó apeh-osnak biztosan feltűnik. Vagy gazdasági nyomozónak. Vagy újságírónak, vagy sorolhatnánk. Addig, amíg házaltak, vagy beszervezték a szomszédot vagy nem. És kész. Kerülték az adóhatóságot, mint ördög a tömjént. De, nyilvánosan bújkálni? nem lehet.
  Így jártak.
  Az emberek a pénzüket biztosan nem kapják vissza. Az adócsalásnál első az állam. Az beszedi ami neki jár és ami marad, azon lehet osztozkodni. Jaah!! Az osztozkodásért Washingtonba kell utazni. Minden kedves sciennetes a washingtoni céggel kötött szerződést, tehát…
  És ha ott a bíróság nem elmegyógyintézetbe záratja a kedves scienneteseket, hanem tudomásul venné a kérésüket, akkor jön az USA adóhivatala. Tudhatjuk, hogy ők sem bánnak kesztyűs kézzel az adókerülőkkel. Márpedig a sciennet ott sem fizetett adót. Majd felkéri a dicsőséges volksbankot (hatalmas negatív reklám), hogy utalja már át neki Usa-ba a maradékot, társasági adó gyanánt.
  Úgyhogy a kedves sciennetesek még nem is sejtik, hogy ez valóban nem a vég. Ez a vég kezdete. Ezután jön még az igazi fekete leves. A youtube-ról a valamire való nyomozók persze már letöltötték a thaiföldi és a dubai beszámolókat és kisfilmeket is. És persze az utazási iroda is köteles kiadni az utaslistát. Szóval megvannak a piramis szervezői is. Btk 299/C§. Eddig nézegették csak a jogaikat, most fel is olvassák nekik. Utána jöhet a vagyonosodási vizsgálat pl. minden egyes pajzsos autó tulajdonos esetében. A honlapon 22 milliót ígértek egy-egy pajzsért a kocsin. remek üzlet. Hol a pénz? Hol az adó utána? Igazi csemegekosarat biztosítottak az adóhatóságnak.
  Olyan leckét kapnak most, hogy nagyon nehezen fogják kiheverni. Talán családok fognak tönkremenni emiatt.
  De, ha ezt most így elmondod nekik, egyszerűen nem hiszik el.
  Még mindig azt hiszik, hogy nincs vége, majd jövő héten visszakapják a szervert és minden úgy megy tovább mint régen. Na ezt hiszik el. Aminek semmi valóságalapja, és semmi esély rá.
  Tulajdonképpen néhány skizofrén eset is előkerülhet az elmeosztályokon, aki még mindig a mátrixot nézi és beszél közben, és számolgatja a jogokat.
  Szomorú valóság.
  Nagyon nehéz velük boldogulni.
  Én már nem is mondok nekik semmit. Csak hallgatom, amit mondanak és nem reagálok. Felesleges.
  Előfordulat, hogy öt év mulva, mint a DT Diamond ügy egyik szakaszának lezártakor, vagyis majd 2014 karácsonyán még mindig abba fognak bízni, hogy a szerver újra indul.
  …. és akkor L.Zs kiáll a színpadra és mond egy szívhez szóló beszédet, majd bocsánatot kér mindenkitől a kis kellemetlenségért és mintha mi sem történt volna folytatódik minden tovább, újabb jogok kerülnek a mátrixba , persze befizetésekből ….
  Ezt várják.
  Pedig felnőtt emberek.
  Csak betegek.
  Sajnos.

 93. Pista, Zsiráf!
  Igazatok van. A lyoness mikor fog bedőlni? Nem feltétlenül adó miatt (nem tudom, h fizetnek-e), de ott is arról szól a történet, hogy toljál be zsét, mert csak akkor gazdagodsz meg.

 94. H azért nem…

  Én úgy tudom, fizetnek.
  És az adóhivatal már vizsgálta őket.
  Ki van függesztve több helyen is egy szerződés amit a PSZÁF-fel kötöttek.
  De!
  Járjunk utána.
  Ha van olyan felület ezen a weblapon, irányíts oda, elolvasom mit írnak, és utánajárok annak az oldalnak is. Mármint a vásárlói oldalnak.
  Már amennyire nyilvánosan utána lehet járni.
  Az volt a sciennettel a baj, hogy már a nyilvános adatokból is egyértelmű volt, hogy bukás lesz belőle.
  Olyan volt mint egy rulett. És az elején nyertek. Aztán megint. És még egyszer, még egyszer…….
  Mint a Mézga Géza a kaszinóban február 29-én 29-szer nyert. Majd feltette 30-adszor is. És nyert. DE! Ingyenebéd nincs, jöttek a kaszinó emberei és az egészet elvették.
  Hát így járt a sok kis Mézga Géza. Vagyis, a legtöbb el se jutott a nyerésig, az asztalig sem, már a belépő befizetése után elvitték a pénzét. Esélyük sem volt. Akik csak bámészkodtak, sorbanálltak a kaszinó előtt, azok megúszták.
  Nézzük hát a másikat, ha van színpada.

 95. “Eddig nézegették csak a jogaikat, most fel is olvassák nekik”

  pfffffff:-)))))))))) ez ott van nagyon 🙂

  Sajnálom a sok reménykedőt akik abban bíztak hogy zsolti jelent nekik kiutat a válságból… Egyébként az az alattomos az egészben hogy emberi kapcsolatok sokasága ment most tönkre (az anyagi csődről nem is beszélve) mivel akit beszerveztek gondolom nem fog sok baráti vacsorán részt venni az ajánlójával, pedig lehet hogy gyermekkori barátok voltak előtte. Sajnos az egész buliból csak a kitalálók voltak tudatában hogy mit csinálnak, a többinek lövése sem volt a hatályos magyar jogszabályokról csak éppen vakon hittek a színpadon állóknak.
  Szerintem egyébként a vállakozóknak nem lesz belőle gondja akik befizettek a cégnek, éppen azért mert ők a teljes beütött összeg után áfáznak és adóznak, nem pedig a kedvezménnyel csökkentett összeg után, és a befizetéseket sem tudták jóváírni sehonnan. Tehát az államot semmilyen anyagi veszteség nem érte ilyen szempontból a vállalkozók felől.
  A szervezők (egészen az aljáig) anyagi gondjai viszont még csak most kezdődnek az apeh részéről. Gondolom az senkinek sem kétséges hogy az adóhivatalt nem fogja érdekelni hogy kp vagy utalványszámla, és könyörtelenül kiszámolja a közterheket és be is hajtja!!! Személyesen is ismerek olyat akinek ez óriási gáz lesz, lehet hogy rámegy a ház,család, autó stb. Pedig a nyár végén még azt mondta hogy őt ez a “vállalkozás” mentette meg a végrehajtótól. Hát most nem fogja senki megmenteni, és attól függetlenül sajnálom, hogy sokszor elmagyaráztam neki hogy miért NE csinálja. Dehát akkor még csöpögött a pénz a számlájára és más nem érdekelte.
  Hát ez van, még egy kis magyar valóság 2009-ből a többi mellé.

 96. üdv!
  Lyoness soha nem fog bedőlni úgy gondolom hogy miért?! Semmi nem kötelező nem kell befizetni semmit sehova mindenkinek saját döntése mit kezd az infóval! Azzal ha valaki mégis “befizet” az egy vásárlási előleget helyez el a rendszerben ami a saját pénze! Azt a pénzt akkor költi el amikor akarja akár másnap is megteheti! Továbbá minden kereskedő a lyoness hungary kft-nek fizeti be a jutalékot ÁFÁVAL!!! Biztos vagyok benne hogy a vpop és az apeh körül fog nézni a lyonál is mivel nem hadják magukat a sciennetes fanatikok tudjátok “ha nekem nem akkor a szomszédnak se” Viszont lyo jogilag teljesen tiszta nincs mibe belekötni és Pszáf szerződése is van a cégnek! ha valami gáz lett volna akkor már rég betalált volna a vpop mivel 2008 feb. óta él a szerződés! kérdem én miről beszélünk?kételkedés van az emberekbe ha sci bebukott akkor a lyo is befog:-) ez az ami nem fog bekövetkezni! minden jót! üdv mindenkinek

 97. Zsiráf!

  a scienenetesek is azt állították, hogy soha nem fog bedőlni a sciennet.

  tudomásom szerint a lyonessnél a törvásárlók által benyomott pénzért pozíciókat kapsz. ezt a pénzt nem vásárohatod le, csupán a kedvezményre használhatod fel. tehát ha vki 600e forintot befizet, akkor egy olyan üzletbe, ahol 2% kedvezményt kap, 30 millióért kell vásárolnia. ez mennyire reális? és milyen garanciám van, hogy újra lássam ezt a pénzt?

 98. ZSIRÁF!
  AZT HISZED A SCIENNETNÉL KÖTELEZŐ BEFIZETNI VALAMIT ?
  PÉLDÁUL TEGNAP A HÁZON KÍVÜLBEN AZT MONDTA VALAMI MARHA,
  HOGY A REGISZTRÁCIÓS DÍJ 10000 FORINT. AMI NEM IGAZ,
  HISZEN MINDEN TELJESEN INGYENES . ITT SEMMI SEM KÖTELEZŐ .
  A PÉNZ ELŐREUTALÁSA ÉS A FOGLLALÓZÁS IS CSAK LEHETŐSÉG .
  DE SZERINTEM NEKED SINCS SOKKAL TÖBB ESZED,
  HISZEN OLYASMIRŐR FIRKÁLSZ ITT AMIRŐL SEMMIT SEM TUDSZ .
  A LYONESSNÉL SOKKAL JOBBAN MEG VAN KÖTVE A KEZED MINT
  A SCIENNETNÉL . NEKEM ELHIHETED MIVEL ÉN MINDKETTŐHÖZ
  BE VAGYOK REGISZTRÁLVA , ÍGY MINDKETTŐT ISMEREM .

 99. zzzoli, gondolom te meggazdagodtál költekezéseidből.

  Mesélj, hogyan pótolod a most kiesett milliókat?

  Marad annyi pénzed, hogy vegyél egy olyan billentyűzetet, amin kisbetűk is vannak?

  Ajánlom lesifotós által kivastagított részeket. Szerintem te is érteni fogod. Nem kell befizetni, de akkor nem is juthatsz komoly pénzhez. Mart abból nem fogsz meggazdagodni, hogy a CBA-ban kapsz egy százalék kedvezményt, ha mindent jól csinálsz.

 100. Nóra, ezt a szöveget – csak a te kedvedért – a másik gépemmel írom . Ha ismernéd az
  egésznek a lényegét akkor tudnád hogy elég 10000 forintot összegyűjteni az árengedmény-
  számlára, vagy a csoportom után a jutalékszámlára. Ebből lehet foglalózni utána pedig
  elhelyezni egy jogot. Utána csak vissza kell forgatni a jutalékot – amit a jog-kitermel.
  ersze a csoport segítségével. De ha mégis befizetnéd a 10000 forintot, a jog 5-5-ös állásánál
  már kitermel 10800 forintot. Ha ezt nem tudtad kiszámolni akkor semmit nem értesz
  az egészből. Egyébként ki az az őrült aki 1%-os boltba jár?
  Ui:A % jelet a Shift és az 5-ös gombok egyidejű lenyomásával tudod leírni.

 101. üdv!Zoli! Mindenki a saját fajtáját védi ahogy látom! Abban kiegyezhetünk hogy a sciennet el fog tűnni az éterből rövid időn belül! Továbbá sztem lyonál sok szeretettel várják a hatóságokat hogy miért mert ők nyugodtan fekszenek le és virradva ébrednek minden reggel! Egy újabb reklám veszi kezdetét a médiában majd a hatóságok jóvóltából mert közölni fogják a tényeket : sciennet megbukott a lyonesst mindenkinek bátran ajánljuk 🙂

 102. zzzoli, nekem az iskolában tanították, hogy % jelet nem írunk le szövegfolyamban.

  Az eszmefuttatásodat meg nem értem. De ez azért van, mert az általad beírtak a Normann-rendszer szerinti együttható alapján kerültek extendálásra, miközben a Hathor-rendszert negáló Klein-mátrix opponálja a hash által okozott spirál-hatást. Ha nem bírsz követni, akkor sajnos még nem vagy méltó arra, hogy tudd az igazat. Sajnálom.

 103. Te, zzzoli, feltűnt már, hogy az általad propagált lap nem érhető el, mert a Sciennet szerveren van, ami meg a hatóságoknál? Csak kérdezem, nem mintha be akarnék regisztrálni.

  És miért jó az nekem, ha a te törzsvásárlód leszek?
  Hogy te több pénzt termelje a feletted ülőknek? 🙂

  Na, valld be, mennyit kerestél ezzel egy hónapban és mikor regisztráltál? Hadd csorogjon a nyálunk nekünk szerencsétleneknek.

 104. Zsiráf! Azt azért ne felejtsd el, hogy amit a médiában látsz, annak legnagyobb része
  marhaság és kitaláció. Több törzsvásárlóról is tudom, hogy a rendőrök több órán át
  hallgatták ki, de hiába magyarázta, nem értettek belőle semmit. Ilyen emberek akarnak
  ítélkezni?Csak azért fújják fel annyira mert az emberek szeretik a botrányokat.

 105. Nóra! Nem vetted észre hogy azt írtam, ha vége lesz ennek a cirkusznak?
  Ha nem értetted azt az egyszerű szöveget akkor kár az időmet pocsékolni rád.
  Ezek szerint jobb ha nem firkálsz róla mindenféle marhaságot. Ezt üzenem az
  összes újságírónak és az egész médiának.

 106. zzzoli, de szánalmas vagy!
  Szerencsére nem te mondod meg, miről írhatnak.
  Ezt a blogbejegyzést is töröltetni akartátok már a tavasszal, mert hülyeségek vannak benne. Aztán kiderült hogy talán mégsem.

  Szerinted mindenki kussoljon aki nem látja milyen remek jó ez a rendszer? De azt miért nem magyarázod meg, minek kellenek a foglalók?

  Még magad előtt sem vagy képes bevallani hogy rossz lóra tettél?

 107. zzzoli, fogalmazz érthetően. Azt írtad, hogy a cirkusz végén beregisztráltathatnám magam. DE ha közvetlen akarok lenni alattad, akkor a linkeden megtehetem. Nem MAJD tehetem meg, hanem megtehetem. Hát nem tehettem meg.

  Pedig minden vágyam egy ilyen arrogáns, elvakult ember alatt lenni. 🙁

 108. ZOLI ÉRTSD MEG HOGY VÉGLEG VÉGE VAN!!! Több hónap akár év az hogy végleg lezáruljon a nyomozás… Továbbá mindenki tudja hogy amit művelt a ti istenetek zsoltika nem volt szép tőle :-)hát eddig tartott az ő “királysága” Felesleges is bármit írnunk neked azt gondolom…
  Valahogy nem elérhető a linket nem értem mi ennek az oka…
  További sok sikert a hálozatépítésben:-)

 109. Zolikám!

  Ideje lenne megkérdezned egy olyan embert, aki látott már belülről hatósági ügyet, esetleg nyomozást. Ne itt kérdezősködj, hanem az ismerőseid között, ha szóba állnak még veled, vagy nem néznek teljesen hülyének, vagy nem akarnak elvitetni a pszichiátriára.
  Ha majd elmondják az ismerőseid, akiknek hiszel, hogy a lefoglalt szervert addig nem kapja vissza a sciennet, amíg jogerősen le nem zárult az ügy, akkor talán észhez térsz.
  A korábbi, DT Diamond ügyben öt év alatt ért el a nyomozás az ügyészségig. Ők is nézegetik egy-két évig, aztán a bíróság is rá fog szánni néhány évet.
  No, ez az ügy a sciennettel sem lesz egyszerűbb. Te is tudod, hogy sok-sok embert ki fognak hallgatni, stb. Évek telnek el nyomozással, utána évek az ügyészségen és évek a bíróságon.
  Mit kezd majd kb. nyolc év múlva a sciennet egy használhatatlan szerverrel? Hová lett belőle a mátrix? Honnan tudod majd, hogy ki ki után van? Vagy emlékszel minden betűre a webirodádban? Vagy mentegetted a képernyődet minden nap?
  Nem hiszem.
  Zolikám! Akármilyen szép is volt, vége. Aki bújt, bújt…..
  Sajnálom, ha megsértettelek, de ezt le kellett írnom.

  Koncentráljunk inkább a lyonessre.
  Fizet adót vagy nem?
  Igaz az, hogy sokkal hamarabb kitalálta azt, amit a sciennet sajátjának mondott? Plágium? Vagy az adócsalás nem lehet plágium?
  És az igaz, hogy a lyonessnek van alapítványa? És az igaz, hogy pl. az erdélyi Böjte Csaba ferences szerzetes árvaházát is támogatta néhány millióval? Igaz, hogy saját árvaházat épített Afrikában? Mexikóban?
  A sciennet is csinált ilyet?
  Igaz, hogy a lyoness nemzetközi? Tényleg létezik Angliában is? És Törökországban is? És 15 országban? És igaz lenne az is, hogy Észak-Amerikában is engedélyezték a működését? 2010-től Usa és Kanada is a lyoness rendszer tagjai?
  A sciennetesek nem ilyesmiről álmodoztak véletlenül? Nem ez fáj nekik talán? Nem emiatt jelentgetik fel most a lyonesst minden hatóságnál, ahol csak lehet?
  Én nem tudom.
  Zolikám, Te tudod?

 110. Hölgyeim és Uraim!

  A fenti kérdésekre a válaszokat minimális utána járással megkaptam, ezért kérdeztem pont ezeket. Nem kellett ehhez belépnem a lyonessbe. A sciennetbe sem kellett ahhoz belépnem, hogy rövid idő alatt lássam, mekkora csalás az egész.
  Szóval kedves érdeklődők, ha a kettő között keresek különbséget, hát van. Nem is kevés és nem kis különbségek.
  Bárki rövid idő alatt meggyőződhet róla.

  DE! Van egy harmadik remek közösség : a fellow.
  Ha valaki tud róla valamit, írja le.
  Köszönöm.

 111. Gondolnátok,hogy a ScienNeten kívül még hány céget vizsgál a Versenyhivatal. Elárulom nagyon sok céget vizsgál és vizsgált 2009-ben. Ezek számukra rutin vizsgálatok. Ha érdekel, hogy melyek voltak ezek a cégek akkor kattints az alábbi linkre:

  http://www.gvh.hu/gvh/alpha?do=2&st=1&pg=175&m81_act=7

  A fentiek alapján elkerülhetetlen volt,hogy a SN-t is előbb vagy utóbb a vizsgálatuk alá vonják. Ezen is túl kell esni.

 112. Gondolom nem zavar, hogy itt nem a GVH a lényeges, hanem a VPOP és az ORFK. Egy rutin vizsgálatnál nem kobozzák el a cég gépeit, nem helyezik előzetesbe annak vezetőjét stb. Ez kis különbség, nem?

 113. Tobi !

  Nagyon szép amit írtál, de még ezután jön az apeh törvényességi vizsgálata Nálad is.
  Látványos volt az összes sciennetes húzás, csak éppen törvénytelen.
  Az adóhivatal nem is fogja szó nélkül hagyni.
  Tehát: kezdheted a könyvelődet készíteni az önreviziókra.
  Addig, amig nem késő.
  Jó munkát!

 114. LOL!
  Lehet hogy én közveszélyes vagyok, te viszont egy marha. Aki nem képes felfogni az egésznek
  a lényegét. Értettél egyáltalán valamit ebból amit ide behelyeztem? Mert ha nem látod át jól
  akkor ne foglald a helyet ezen az oldalon az ostoba szövegeiddel!

 115. Emberek!

  Egymás szidalmazásának semmi értelme. Azt egy másik fórumon tegyétek.
  Azt mondjátok meg, miért altatja még mindig a scienettes hálózatépítő brigád a foglalóval rendelkező és pénzét vesztett tagokat. Nem azért, hogy ne jelentse fel egyszerre 150-200ezer ember az egész bandát és ne kezdeményezzenek egyszerre bírósági pereket? És hogy ne adódjon az adócsaláshoz még egy csalás is esetleg pénzmosással együtt? Így van némi esélye LZs-nek, hogy 6-8 hónap múlva kiengedik, de ha másfél milliárdos csalás is hozzájönne az eddigiekhez, vagy pénzmosás, talán évekig is benn ülhetne. Persze akkor nem élvezhetné a korábban már külföldre kiutalt milliárdokat. A pénzmosást a nemzetközi normák és elvárások miatt komolyan kell venni, ülni kell érte sokat. Egyenértékű a fegyver- vagy emberkereskedelemmel, a drogkereskedelemmel, a terrorizmussal. Rokon bűncselekmények.
  Úgyhogy aludjatok csak tovább kisbalázsok, míg atyátok jónak látja.
  Ha kiengedik, akkor pedig ártatlan képpel széttárja karjait, és hivatkozik az adóhatóságokra, hogy mindent elvittek, elrontották a szervert, oda a mátrix, kukába esett minden. Bocs.
  És nyugodtan kirepül a Kajmán szigetekre. A kis barátaival együtt, akik most adagolják az altatót.
  Kisbalázsok? Hogy tetszik?
  Az álom, amiben vagytok, az ugye szebb? Persze! Apa üzeni bentről, hogy mit kell álmodni.
  Jó éjt!

 116. Francesco Massaro, olasz titkár 1523-ban írt jellemzése a magyarokról

  Szerinte:

  „A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek, és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik.

  Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele.

  Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést táplálnak, hogy szinte hihetetlen. Ennek ellenére minden nap felváltva együtt esznek, és testvéreknek hinné őket az ember.

  Nincs semmi engedelmesség közöttük, büszkék és arrogánsak, s nem tudnak sem uralkodni, sem kormányozni, és tanácsot sem fogadnak el olyantól, aki ért hozzá.

  Mindig dicsekednek saját dolgaikkal, azonnal készek bármit megfogadni, de igen késedelmesek a végrehajtásban.

  Kevés dologgal foglalkoznak, kivéve a dőzsölést és a köz meglopását. Ebben nagyon serények.”

  Ahogy elnézem semmit nem változtunk! Egymást lehülyézzük, más kárának örvendezünk, és nagyon okosnak képzeljük magunkat!

  …és egy másik idézet gróf Széchenyi Istvántól

  “Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”

  Ez az idézet az új 2010-es vagyonadó törvényről jutott eszembe:
  http://209.85.135.132/search?q=cache:wUtLRMprty0J:www.vezess.hu/magazin/szerintunk_nincs_ertelme_vagyonadonak/19081/+vagyonad%C3%B3+aut%C3%B3&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

  Na most azért mert ilyen világba nincs adónemeket kitalál a tisztelt kormány, nem biztos hogy ez korrekt?! És erre mit csinál a magyar, fülét-farkát behúzza, ül mint a birka és fizet mint a katonatiszt. Könnyebb itt egymást lebarmozni, mert ugye mekkora barom aki a vásárlásai után szeretne egy kicsi kedvezményt kapni, hogy kiegészítse a minimál bérét /már ha van neki!/.
  Én ezért csatlakoztam a ScienNethez, és a rendszer is ezért van kitalálva. Más dolog hogy itt is magyarok vannak, akik közül többen a hirtelen meggazdagodás reményében képesek még a fedelet is eladni a fejük felől, na az ilyen vessen magára! Én minden vásárlásom után számlát kaptam, minden fillérről másodperc pontossággal tudtam tájékozódni a webirodámban.Nem lettem milliomos de nagyon jól esett az a pár ezer forint is, amivel olcsóbbá tudtam tenni a bevásárlásaimat. Alig várom hogy újra használhassam a rendszert!
  Hogy történt-e valami törvényellenes dolog , azt majd az illetékesek eldöntik!
  Remélem pozitív lesz számunkra a végkifejlet! De legalább addig ne kárörvendjünk már a másikon!

 117. LOL írta:
  2010 február 10. Szerda 14:51

  Úgynézem zzzoli a helyére került (előzetes vagy zártosztály) mert nem túl bőbeszédű :DDDD

  Csak nehogy azt mondd hogy hiányoztam, nekem nem nagyon hiányzott a süketelésetek.
  Most is csak véletlenül tévedtem ide.

 118. Erika

  A középkori történetírók feljegyzéseit idézgetni ilyen környezetben nem túl szerencsés. Én nem tenném. Abban a korban ugyanis nem túl sokan tudtak írni-olvasni. Aki tudott, az nagy szerencsének és kiváltságnak örvendezhetett. Az írástudók nagy része megrendelésre írt. Akár kódexet, akár mást. Azok a feljegyzések, amik általad is idézve lettek természetesen megrendelésre készültek. Abban a korban elsősorban az uralkodók és a főpapok adtak ilyen megrendeléseket. Amennyiben egy másik ország uralkodója (főpapja) rossz véleménnyel volt valami miatt is a magyar uralkodóról, a magyar társadalomról vagy a magyarokról, természetesen az udvarában hasonló feljegyzések készültek. Hogy azoknak mennyi a valóságtartalma, az nem minden esetben követhető nyomon. Az általad idézett esetben sem. Konkrétumok ugyanis nincsenek benne, csak szubjektív vélemények. Tekintettel arra, hogy Rómát a magyarok már a “honfoglalás” előtt is gyakorta adóztatták, nem számíthatunk más véleményre. Ugyanakkor a török támadások elleni védelmét éppen Rómának teljes egészében Magyarország látta el. Köztudott a déli harangszó eredete. Épp abból, az általad idézett korból.
  A magyar mentalitásról érdemes mélyebben is kutakodni és tanulmányozni a más irányultságú középkori feljegyzéseket is. Sok olyan utazó tesz tanúbizonyságot a magyarok emberségéről, tisztességéről, amelyek a történelem könyvekbe nem kerülnek be. Ezek az utazók a Kárpát-medencébe érkezésük során tapasztaltakat írják le. Azt, hogy milyen csodaország ez, ahol tiszták a falvak, műveltek a határaik, a népek (!) barátságosak, vendégszeretőek, nem gyűlölik az utazókat, segítik egymást az emberek.
  Számtalan ilyen feljegyzést is lehet olvasni.
  Széchenyinek természetesen igaza volt, van, lesz. Ez a jelenlegi állapot egy átmeneti állapot, ami rövidesen változni fog.
  Még szerencse, hogy a történelmet nem négy és nem is negyven vagy kilencven évre írják, hanem minimum ezerre.
  Az általad említett rendszer -véleményem szerint- nemigen fog tovább élni. De ha nem egy konkrét logóhoz ragaszkodsz, akkor felismerhetsz akár Magyarországon is több, hasonló rendszereket. Vannak, amelyek teljesen elkészültek már, csak használni kell, és vannak, amelyek energia befektetést igényelnek. Különösen érdekesek lehetnek, és ha nemzetben gondolkodsz, akkor mindenképpen üdvözítőek azok a formátumok, amelyek úgynevezett belső pénzeket vezetnek be és teljes egészében önellátó-önfenntartó gazdasági szerveződések, szövetkezetek. …

  Nem kioktatni szerettelek volna, mindinkább egy konkrét, meglehetősen szűk keresztmetszetű látótér feloldását némiképpen.

  Köszönöm a türelmedet és a figyelmedet.

  Jó munkát!

 119. Üdvözöllek!
  Van most is törzsvásásrlói renszer Magyarországon. Itt azonnali kedvezményt lehet igénybe venni a pénztárnál. Nem kell jogot sem foglalózni, hogy ” előbbre juss a langlétrán”
  Ha érdekel keress meg!
  freeancsa@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*