Három hónapig tervezte a gyilkosságot a szombathelyi házaspár

Tavalyi blogbejegyzésemben írtam, hogy talán kiderül, mi vezette rá a P. házaspárt, hogy megöljék egy éves kisfiukat és öngyilkosságot kíséreljenek meg. Íme, részlet a hivatalos dokumentumból:

A beszerzett bizonyítékok alapján megállapítást nyert, hogy nevezett személyek a bűncselekmény elkövetésére korábban 2-3 hónapja készültek, indítékként a rossz anyagi körülmények, eladósodás került előtérbe. (VMRFK Bűnügyi Osztály)

Azt most hagyjuk, mennyire rossz szöveg a rossz anyagi körülményekre kenni egy ilyen aljas bűncselekményt, amikor szépen felújított lakásban éltek és visszaköltözhettek volna a szülőkhöz is. Engem sokkal jobban elgondolkodtatott az, amit a szomszédoktól hallottam. Vidám, kedves embereknek írták le P-éket, akik mindent megtettek a kisfiúért, akire olyan sokat vártak. A szomszédok néhány nappal a gyilkosság előtt hivatalosak voltak a kisfiú szülinapjára is és ott sem vettek észre semmit. És közben kiderül, hogy a házaspár már hónapok óta tervezte a gyilkosságot és mindketten tudták, hogy megölik a fiukat, miközben mosolyogtak a külvilágra. Na, ez a félelmetes.

A nyomozó hatóság vádemelési javaslattal adta át az ügyet a Főügyészségnek. Előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt 10-től 15 évig terjedő, vagy életfogytiglani szabadságvesztés vár a „szülőkre”.