Jó utat! – Szó szerint

Amikor valakinek azt mondjuk: “Jó utat!”, akkor talán senki nem gondol jó minőségű aszfaltra, zötyögésmentes közlekedésre, hiszen ez egy általános jókívánság. Ezen a múltkor gondolkodtam Csepreg és Tormásliget között. Először ez a tábla akadt az utamba:

Hát igen, nem kispályáztak. Úthiba a következő 5000 méteren. Nem kell megszakítani a kátyúhegyeket holmi jó minőségű szakaszokkal, legyen csak egybefüggő, akkor mindenki tudja, mire számítson. Lassan már azon se lepődnék meg, ha Mosonmagyaróvárnál a már jól ismert felkiáltójel fogadna a 86-os út elején, alatta egy széles kiegészítő táblával:

ÚTHIBÁK
187.000 m

Akkor tudnánk, hogy Rédicsig bizony jó lesz vigyázni.

A fenti 5 kilométer egyébként kb. Tormásligetnél ért véget, ahol igazából elkezdtem szó szerint ízlelgetni a “Jó utat!” kívánságot. Lehet, hogy ők is komolyan gondolják.

One thought on “Jó utat! – Szó szerint”

  1. A közút kezelőjének a vonatkozó jogszabályok szerint kell jelezni az út hibáit, ha nem tudja azokat megszüntetni, illetve amig megvannak. A veszélyes szakasz hosszát fel kell tüntetni, ha az hosszabb mint 1 km. Ettől függetlenül 1 km-ként meg kell ismételni a vesz-t jelző táblát is, azokon ilyeneket kellene látni: 4000 m, 3000 m, 2000 m, 1000 m.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*