Kész átverés

Kapcsolgattam a televíziót valamelyik este és egy sikongató menyasszonyon állapodtam meg, aki épp egy általam nem ismert férfit gyalázott.  A műsor szerint a Kész átverés ment, így ott ragadtam megnézni, mi a baja. Közben azon töprengtem, hova rejthették a kamerákat, hiszen négy kameraállást is láthattunk. A sofőrt, a menyasszonyt és a hátsó ülésen ülő utast közelről mutató kamera mellett volt egy nagytotál is középről. Sajnos ez régi mánia nálam, hogy nem a sztorira koncentrálok, hanem a körülményekre. Így aztán nem ért meglepetésként, amikor egy szivaros E.T. benézett az ablakon. Nézzétek csak:

Vagy E.T.-t ütik el éppen, vagy az egy kamera

A kép jobb alsó sarkában látható egy érdekes szerkezet árnyéka. Állványa van, fogantyúja… vajon mi lehet az?  A menyasszony mellére vetülő másik szerkezet meg mondjuk legyen az autó alvázmatricája. A kamerának jó halszemoptikája van, így sok minden belefér a képbe, például a szomszédos ház részlete is, a jobb felső sarokban. Így a méret alapján viszont már kívülről rögzítették a kamerát az autóhoz, pl. a motorháztetőre. Nagyon valószínű, hogy senkinek nem tűnt fel.

Nem, mégsem, kívülről nincsen rajta. Bocsánat, tévedtem. Akkor biztosan belülről és igen-igen nagy látószögű a kamera.

Hopp, belül sincs. Akkor mégis csak E.T.-t láthattuk…

Sok-sok évvel ezelőtt néztem egy híres riporterünk rendkívül népszerű műsorát. Ő az a riporter aki csak most, csak Önöknek, csak itt exkluzív és bulvármentes anyagokat nyomatott és a fél ország szájtátva nézte. Valóban érdekes anyagok lettek volna, ha nem rágja a szánkba, hogy csak ő merte, tudta, bírta megcsinálni ezeket. Mert ezzel együtt már vicces volt. Az Internet elterjedésével pedig az ilyen kijelentésekkel már nagyon csínján kell bánni. Na mindegy.  A sztárriporter egy rettentően veszélyes környéken forgatott, csak egyedül, egy szál kamerával. Legalábbis a körítés szerint. Érkezett is egy kocsi, amiből fegyveresek ugráltak le. A hátborzongató jelenetet riporterünk kommentálta, majd ismét megmutatták, ezúttal más kameraállásból… Száz emberből 95-nek talán le sem esett, annyira lekötötte őket a morcos fegyveresek ugrálása, de innentől ez a sztori is átment a vicc kategóriába. Mert vagy a riporter volt villámgyors a sokféle kávé elfogyasztása után, vagy mégsem egy kamerával dolgozott, vagy – ami a legviccesebb -, megkérte a fegyvereseket, hogy ismételjék meg a mutatványt.

Szóval csak óvatosan a látottakkal.

3 hozzászólás “Kész átverés” bejegyzéshez

 1. A második részben említett hős riporter Frei Tomi? Róla lehet mit mesélni.

  Tomika, ahogy azt tőle megszoktuk, halálosan veszélyes, extrém helyzetet vállal: elmegy a kommandóval gerillát fogni. Kikötnek kis kompszerű hajójukkal egy szigeten, és elindulnak a festékkel összekent képü Frei Tomival portyázni. Iszonyú csendben kell lenni, figyelni kell, hova lépsz, minden árulkodó jelet kerülni kell, mert felfedeznek. Egyszercsak kiderül, hogy valami gerillacsoport táborához közelednek, de rájönnek, hogy iszonyú túlerőben vannak a gazfickók. És ekkor megtörténik a tragédia: észreveszik őket. Hirtelen felpattan a kommandó, és visszavonulót fúj! Frei Tomi is ott rohan a kommandó tagjaival, már látják a hajót, a motorja jár, egymás után felugrálnak, köztük Tamásunk is, és néhány pillanat múlva már csak azt látjuk, hogy a hajó gyors tempóban távolodik a parttól…

  Ennyi.

  Hogy mi itt a probléma?

  Hát az, hogy az operatőrt galád módon otthagyták a gerillák prédájaként, csak azért, hogy felvehesse a partról a távolodó hajót… azért ez Pullizert ért, nem? Vagy arany kamera díjat.
  Post humus….

 2. De azt se felejtsük, amikor Frai Tomi a maffiakapcsolatait felhasználva interjút készített egy orosz bérgyilkossal, akitől megkérdezte,mennyiért nyírná ki Orbán Viktort, mire a bérgyilkos mondta, hogy mittudomén 1 millió dollár. Lett is felháborodás, hogy a szeretett Miniszterelnök Urat meg akarják gyilkolni, de nem ez a lényeg. Juszt László is kiutazott Moszkvába és megtalálta Frei bérgyilkosát, aki egy áruházi eladó volt és ő azt hitte, egy filmben fog szerepelni, előre lebeszélték a szöveget.

 3. Teljesen igaza van Lesifotós úrnak!
  Már elnézést, de kamu az egész. Előre ledumált műbalhék. Az egész tv műsorgyártás 2010 -ben egy nagy kamu. A riportműsoroknál előre ledumált kérdéseket tesznek fel, ha zene van az full playback – mondjuk az régen is az volt, az ilyen átverős / kamudokufilmek meg a jéghegy csúcsa.
  Borzalmas népelbutítás folyik itt 1998 -óta… ( Akkor indultak a ker.tv -k )
  Részemről sírom vissza a szocitv lassú, de biztos tempóját Vitrayval, Kudlik Julival és a többiekkel.
  Na, de adok linket is:

  http://mrretro.gportal.hu/gindex.php?pg=11009198&gid=1089672
  http://mrretro.gportal.hu/gindex.php?pg=11009198&gid=2306115
  http://mrretro.gportal.hu/gindex.php?pg=11009198&gid=2722028

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*